Πολιτισμός

«Το κόκκινο ποτάμι» παρουσιάζεται το Σάββατο στο Δροσάτο

Το ιστορικό μυθιστόρημα, «Το κόκκινο ποτάμι- Η τραγωδία του Ελληνισμού της Ανατολής. 1908-1923» του Καβαλιώτη συγγραφέα, Χάρη Τσιρκινίδη, που κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο των αδελφών Κυριακίδη και μεταφέρθηκε στην τηλεόραση από το κανάλι OPEN, θα παρουσιασθεί στο Δροσάτο από τον πολιτιστικό σύλλογο σε συνεργασία με το τοπικό συμβούλιο του Δροσάτου, το Σάββατο 7.3.20, στις 7 το απόγευμα, στο δημοτικό σχολείου του χωριού.

Στην εκδήλωση ομιλητής θα είναι ο Δροασταίος Βασίλης Μωυσίδης εντεταλμένος σύμβουλος του δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ θα συμμετέχει και ο συγγραφέας του βιβλίου Χάρης Τσιρκινίδης.

Στο πάνελ θα συμμετέχει ο ηθοποιός της ομώνυμης τηλεοπτικής σειράς Θοδωρής Φραντζέσκος (Κερέμ) και ο εκδοτικός οίκος Κυριακίδη. Την ομιλία θα συντονίση ο ηθοποιός Νίκος Τυριτίδης.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν τα χορευτικά τμήματα της Ευκαρπίας, του Χωρυγίου και του Δροσάτου, ενώ θα κεραστούν ποντιακά εδέσματα.

Πρόκειται για ένα συγκλονιστικό ιστορικό μυθιστόρημα , το οποίο, μέσα από την έμπειρη λογοτεχνική πένα και την ρέουσα γλώσσα του συγγραφέα παρουσιάζει όλη την τραγωδία του Ελληνισμού της Ανατολής, στην κρίσιμη περίοδο 1908-1923 και μας ταξιδεύει στα σκληρά χρόνια του διωγμού των Ελλήνων του Πόντου, μέσα από έναν θυελλώδη έρωτα.
Αληθινές ανθρώπινες ιστορίες δύο παραδοσιακών ποντιακών οικογενειών με αρχές και ιδανικά, των οποίων τα παιδιά, η Ιφιγένεια και Μίλτος θέλουν να σπουδάσουν και να δημιουργήσουν ένα καλύτερο αύριο για τους ίδιους και την πατρίδα. Έρωτες και αγώνες, αγνοί και τίμιοι, παρασύρονται από το ορμητικό ποτάμι του φανατισμού και της μισαλλοδοξίας

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Στην αγορά η Ρένα Δούρου

Το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στο […]