Ειδήσεις Video

Το ΓΝ – ΚΥ Γουμένισσας διέψευσε όσους προέβλεπαν… κλείσιμό του

Γράφει ο Βαγγέλλης Αποστολίδης

Στον απολογισμό της τριετούς και πλέον διοίκησής του στο νοσοκομείο-κέντρο υγείας Γουμένισσας προέβη την Παρασκευή 28.4.23, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης στο κέντρο νεότητας Γουμένισσας, ο απερχόμενος εκτελών χρέη διοικητού αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου Κιλκίς Ηλίας Ζάχαρης.

Ένας απολογισμός, που, καθ’ ομολογίαν όλων όσων συνεργάσθηκαν και συνέβαλαν στο να επιτευχθεί, αλλά κα σύμφωνα με όσα ο ίδιος παρέθεσε, παρουσιάζοντάς τον, κρίθηκε ως ιδιαιτέρως αξιόλογος και επιτυχής, αναβαθμίζοντας την δράση του σε όλα τα επίπεδα, όπως εύγλωττα καταδεικνύει η ιλιγγιώδης αύξηση της επισκεψιμότητάς του από τα 1630 άτομα τον μήνα το 2021 στις 2.500 το 2022 έως σήμερα, και μάλιστα με περαιτέρω αυξητική τάση. Παράλληλα, βεβαίως, με την δυνατότητα πραγματοποίησης αυξημένου αριθμού εφημεριών.


Κάτι το οποίο επετεύχθη διότι αναβαθμίσθηκε σε όλα τα επίπεδα υποδομές, ιατρικό εξοπλισμό ψηφιακές παροχές, αλλά και διότι κυρίως αύξησε θεαματικά το προσωπικό του σε όλους τους τομείς, και κυρίως αυτό του ιατρικού το οποίο από τους 13+1 ιατρούς το 2020 «εκτοξεύθηκε» σε 25+2 σήμερα, στην λογική ότι «με μεθοδικότητα και ρεαλισμό κάνουμε την κρίση ευκαιρία», όπως χαρακτηριστικώς δήλωσε κλείνοντας την παρουσίασή, του ο κ. Ζάχαρης.

Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, αυτό συνέβη, διότι πραγματοποιήθηκαν προσλήψεις τριών μονίμων ιατρών στον παθολογικό τομέα (παθολόγου, νεφρολόγου, νευρολόγου), δύο στον χειρουργικό (χειρουργών) και παράλληλα αξιοποιήθηκαν οι δυνατότητες για την πρόσληψη επικουρικών ιατρών στις ειδικότητες γυναικολόγου, ορθοπεδικού, παιδιάτρου, νευρολόγου και δύο ΩΡΛ, όπως και ενός με σύμβαση εργασίας και ενός ακόμη που μετακινείται από άλλο νοσηλευτικό οργανισμό και, βεβαίως, είναι σε εξέλιξη η πρόσληψη δύο ακόμη μονίμων ιατρών στους τομείς καρδιολογίας και γυναικολογίας-μαιευτικής, γιά τους οποίες οι ενδείξεις κάλυψής των είναι πολύ αισιόδοξες

«Σε πείσμα όλων όσων σε επίπεδο πολιτικών παρατάξεων στον νομό μας αλλά και θεσμικών παραγόντων της δημόσιας ζωής στην Γουμένισσα που προέβλεπαν το κλείσιμό του», όπως υπογράμμισε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του ο παρευρεθείς υπουργός αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων και βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς.
Μάλιστα, αναφερόμενος και στις αναβαθμίσεις του έτερου νοσοκομείου στον νομό αυτό του Κιλκίς, όπου μεταξύ άλλων θα έχουμε την αναβάθμιση πολλών τομέων του και την λειτουργία μονάδας εντατικής εραπείας (ΜΕΘ) συντόμως, αναρωτήθηκε «πώς μπορεί να κλείνει κάτι που αναβαθμίζεται;».


Στην παρουσίαση των πεπραγμένων της απερχόμενης διοίκησης του Ηλία Ζάχαρη, πέραν του κ. Γεωργαντά το «παρών»ν έδωσαν, απευθύνοντας αναλόγους χαιρετισμούς, και ο διευθυντής της παθολογικής κλινικής του ΓΝ-ΚΥ Γουμένισσας Αιμίλιος Σάτσογλου, τιμηθείς, όπως και ο υπουργός, με σχετική πλακέτα γιά την συνεισφορά τους στην αποτελεσματικότερη λειτουργία του.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν, πλην των τιμηθέντων, και ο διοικητής της 4ης υγειονομικής περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης Δημήτρης Τσαλικάκης, ο διοικητής του νοσοκομείου Κιλκίς Ιωάννης Ανδρίτσος, ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης, ο δήμαρχος Παιονίας Κωνσταντίνος Σιωνίδης, η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Στυλιανή Γιαννοπούλου, ο πρόεδρος της κοινότητας Γουμένισσας Αστέριος Τάτσης και η πρόεδρος του συλλόγου καρκινοπαθών Κιλκίς «Άγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος» Γεωργία Κολεσιώτου.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Πνεύμα διεκδίκησης

Τα τελευταία χρόνια ακολουθούν ανοδική πορεία οι δείκτες απήχησης, συμμετοχής, διοργανωτικής επάρκειας και αγωνιστικής επιτυχίας όλοι οι αγώνες ορεινού δρόμου […]

Θα συνεχισθεί και αλλού

Ο μεγάλος νικητής των πρόσφατων εκλογών στην Ολλανδία ήταν το υπερσυντηρητικό κόμμα του Γκέερτ Βίλντερς με την ομοϊδεάτισσα του Μαρίν […]