Πολιτική

Tι μας δίδαξαν τα 2 χρόνια διακυβέρνησης Ν.Δ.

Γράφει η Καλλισθένη Πάκα*

Συμπληρώθηκαν πια δυο ολόκληρα χρόνια, από την ημέρα που κέρδισε δια των εκλογών την εμπιστοσύνη του λαού η Νέα Δημοκρατία.

Από τότε ο λαός έχει την αίσθηση πως κυβερνά η λογική.

Τα οφέλη της χώρας από μια περίοδο διακυβέρνησης, συνήθως αποτιμώνται με δείκτες όπως: ΑΕΠ, ρυθμός ανάπτυξης, έλλειμα και χρέος, ισοζύγιο πληρωμών, ανεργία, ανταγωνιστικότητα, διαθέσιμο εισόδημα, κ.ο.κ.

Αυτή είναι η υλική απεικόνιση της συμβολής, θετικής ή αρνητικής, μιας κυβερνητικής διαδρομής και εν προκειμένω η διετία της Νέας Δημοκρατίας, μόνο με θετικό πρόσημο μπορεί να αποτιμηθεί.

Ωστόσο εκτιμώ πως η σημαντικότερη συμβολή της διακυβέρνησης από τη Ν.Δ. στο τόπο μας δεν απεικονίζεται στους δείκτες αυτούς.

Η συμβολή βρίσκεται στα άυλα αγαθά ,η αξία των οποίων είναι τεράστια επειδή διαχέεται ως αρετή σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής.

Πρόκειται για την επικράτηση, την επανεγκαθίδρυση της Λογικής στο δημόσιο λόγο.

Η χώρα υπέφερε τα μέγιστα στην πενταετία της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ από την υπερίσχυση θολών ιδεοληψιών ακόμα και σε τομείς κρίσιμους για αυτή ταύτη την υπόσταση της.

Η εθνική οικονομία, η άμυνα, η θέση της χώρας στην Ευρώπη και την Ευρωπαϊκή Ένωση, η εσωτερική ασφάλεια και οι κίνδυνοι από την άμετρη και εκτός ορίων είσοδο προσφύγων και μεταναστών, είναι τομείς της κρατικής υπόστασης της Χώρας που δοκιμάστηκαν και τέθηκαν σε κίνδυνο ,εξαιτίας μιας άφρονος εκτός πάσης λογικής πολιτικής.

Δεν υπήρξε θέμα απλής ιδεολογικής διαφωνίας ή απόκλισης ή σύμπλευσης ή…

Ήταν η λογική που εξοστρακίστηκε και αποτελεί τη μέγιστη συμβολή της κυβέρνησης της Ν.Δ. η επανεγκαθίδρυσή της στο δημόσιο βίο ή, εν πάση περιπτώσει, στον κυβερνητικό λόγο.

Προφανώς και στον απολογισμό της φιλελεύθερης διακυβέρνησης μας, θα υπάρχει-πρέπει να υπάρχει- αντίλογος, στηριζόμενος στις διαφορετικές ιδεολογικές, αξιακές αναφορές των αντιπολιτευομένων.

Και θα είναι σεβαστός και ωφέλιμος τόσο στην χώρα, όσο και στην ίδια την κυβερνώσα παράταξη.

Είμαστε περήφανοι λοιπόν για την κυβέρνηση της χώρας μας όχι μόνο για όσα κατάφερε και όσα προσπάθησε. Αλλά διότι την τελευταία διετία στην χώρα μας μαζί με την κυβέρνηση της Ν.Δ. κράτος κι εξουσία πλέον κατέχει και η Λογική.

Κι όπως είναι φυσικό, όσοι συνεχίζουν να ασκούνται στον παραλογισμό, εισπράττουν προκαταβολικά τα επίχειρα της αφροσύνης τους.

*Δικηγόρος – Δημοτική Σύμβουλος Κιλκίς

Περισσότερα
Δείτε ακόμα