Κοινωνία

Ο Θεολόγος Ζώτος υποψήφιος για τη νέα διοίκηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Αιμοδοσίας

Από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό ανακοινώθηκε ότι το στέλεχός του από το Κιλκίς Θεολόγος Ζώτος είναι ο Έλληνας υποψήφιος γιά τη, νέα διοίκηση του Παγκοσμίου Οργανισμού Αιμοδοσίας (FIODS), αμισθί.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αιμοδοσίας είναι ο συνεργαζόμενος εταίρος του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται και τα εξής:

« … Η νέα διοίκηση, η οποία θα προκύψει μετά από εκλογική διαδικασία στις 8 και 9 Ιουλίου 2023 στην Ρώμη της Ιταλίας, ανάμεσα σε 72 χώρες και δέκα εκατομμυρίων μελών του Οργανισμού από τις πέντε ηπείρους.

Βιογραφικό

Ο Θεολόγος Ζώτος, του Χρήστου και της Κυριακής, 38 ετών, έγγαμος και πατέρας τριών τέκνων, κατάγεται από την Μεγάλη Βρύση.

Είναι απόφοιτος της σχολής επιστημών υγείας του πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του τμήματος φυσικοθεραπείας Λαμίας, με εξειδίκευση στην αποκατάσταση καρδιοαναπνευστικών παθήσεων, και ιδιοκτήτης κέντρου φυσικοθεραπείας από το 2010 έως σήμερα.

Ομιλεί τέσσερες ξένες γλώσσες (αγγλική, γαλλική, σουηδική και ιταλική).

Έχει τιμηθεί με το πρώτο κρατικό βραβείο “Έργων Διάκρισις”, μαζί με την Γεωργία – Χριστίνα Αναστασιάδου, και του έχουν απονεμηθεί δώδεκα τιμητικά έπαθλα γιά την πολύτιμη προσφορά του στην κοινωνία και τον άνθρωπο.

Επί δώδεκα συναπτά έτη, συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο του περιφερειακού τμήματος Κιλκίς του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ως υπεύθυνος του τομέα αιμοδοσίας, καθώς και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών.

Δουλεύοντας καθημερινά, σκληρά και εθελοντικά, έχουν καλυφθεί έως σήμερα χιλιάδες ανάγκες συμπολιτών (συγκεκριμένα 1843 ανάγκες βάσει των επισήμων καταγραφών ) σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα και αιμοπετάλια σε κάθε έκτακτη ανάγκη που έχει προκύψει.

Σήμερα, δώδεκα χρόνια μετά από μία μακρά πορεία, είναι υποψήφιος ( αμισθί) γιά το αξίωμα του γενικού γραμματέα του Παγκοσμίου Οργανισμού Αιμοδοσίας, με έδρα το Πριγκηπάτο του Μονακό.

«Γιά την Πατρίδα μας»

Σε δήλωσή του, με αφορμή την υποψηφιότητά του, ο κ. Ζώτος αναφέρει:

«Ευχαριστώ θερμά τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ) κ. Χρήστο Πρωτόπαπα, γιά την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό μου, καθώς και τους συναδέλφους μου από το διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΣΕΑ, που ενέκριναν ομοφώνως την υποψηφιότητα μου.

Υπόσχομαι σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα, να πραγματοποιήσω μία «ΗΧΗΡΗ» διεθνή εκπροσώπηση γιά την Πατρίδα μας με αξιοπρέπεια, ευχόμενος να επιστρέψω στην χώρα μας με το δυνατότερο θετικό αποτέλεσμα.

Η σκέψη μου και η καρδιά μου θα βρίσκεται σε όλους εσάς».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Ούτε λόγος… γιά «ισοπαλία»!

Για όσους πιστεύουν, ότι το ανωτέρω φωτογραφικό στιγμιότυπο είναι «τραβηγμένο» από κάποιο εκλογικό κέντρο, όπου πρόκειται να διενεργηθούν δημοτικές εκλογές, […]

Βασίλης Ρόκος: Η Κεντρική Μακεδονία αθωράκιστη στις προ των πυλών μεγάλες καταστροφές- Περιβάλλον και ανθρώπινες ζωές στο συρτάρι της απερχόμενης περιφερειακής διοίκησης»

«Προτεραιότητά μας η προστασία του περιβάλλοντος» διατυμπανίζει η απερχόμενη διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, δυστυχώς όμως για το περιβάλλον και […]