Πολιτική

Θ.Βαφειάδης: «Δημιουργείτε σοβαρό πρόβλημα για το περιβάλλον και την δημόσια υγεία!»

«Πριν λίγο καιρό εκδόθηκε από τον δήμο Κιλκίς δελτίο Τύπου με αφορμή το φαινόμενο της συσσώρευσης απορριμμάτων γύρω από τους κάδους, αντί της τοποθετήσεώς τους μέσα σ’ αυτούς.

Η διατύπωση του δελτίου Τύπου δημιούργησε την αίσθηση, ότι η διοίκηση του δήμου… «κατσαδιάζει» τους πολίτες γιά τον εν λόγω φαινόμενο! Ποιά;

Αυτή που πριν ενάμισυ μήνα απέθετε όλα τα στερεά απόβλητα σε σημείο δίπλα στον όρχο οχημάτων του δήμου, στην περιοχή των σφαγείων, και κάποια στιγμή τα ενταφίασε εκεί, δημιουργώντας σοβαρό πρόβλημα γιά το περιβάλλον με κινδύνους για την δημόσια υγεία, λόγω ενδεχόμενης μολύνσεως και του υδροφόρου ορίζοντα».

«Ποινικό αδίκημα»

Με αυτήν την «αιχμηρή» αναφορά κατά την διάρκεια της συνεδριάσεως του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς της Δευτέρας 16.5.22 ο δημοτικός σύμβουλος Θεόδωρος Βαφειάδης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της διοίκησης του δήμου γιά τον τρόπο με τον οποίο αυτή αντιμετωπίζει το θέμα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων.

«Όταν ο δήμος», τόνισε ο κ. Βαφειάδης, «διαχειρίζεται τέτοια σοβαρά θέματα κατ’ αυτόν τον τρόπο, από πού «αντλεί» το δικαίωμα να «κατσαδιάζει» και να «ανακαλεί στην τάξη» τους πολίτες; Δεν τους έχει πληροφορήσει κανείς, ότι ο συγκεκριμένος τρόπος ενταφιασμού στερεών αποβλήτων συνιστά ποινικό αδίκημα;».

Στον κ. Βαφειάδη απάντησε η αντιδήμαρχος καθαριότητας Κατερίνα Γιαννακούλα – Ζιούτα, η οποία διεύψεσε τα περί ενταφιασμού απορριμάτων στην συγκεκριμένη περιοχή. Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας Αλέκος Σημαιοφορίδης καταλόγισε στον κ. Βαφειάδη ότι «δεν αντιλαμβάνεται ένα χρόνιο πρόβλημα, που δεν λύθηκε ούτε στα τόσα χρόνια, κατά τα οποία είναι αυτός δημοτικός σύμβουλος», αφήνοντας έτσι «αιχμές» κατά των προηγούμενων διοικήσεων του δήμου.

«Είστε σε θέση να αναλάβετε ευθύνες;»

Στην δευτερολογία του ο κ. Βαφειάδης δήλωσε, ότι μπορεί να υποδείξει το σημείο ενταφιασμού των στερεών αποβλήτων. «Προτείνω», είπε, «να ανοιχθεί και πάλι, και αν δεν υπάρχουν εκεί στερεά απόβλητα, εγώ την ίδια στιγμή θα ζητήσω δημοσίως συγγνώμην και θα υποβάλω την παραίτησή μου από το αξιωμα του δημοτικού συμβούλου». Και πρόσθεσε: «Αν όμως τα στερεά απόβλητα βρεθούν εκεί, εσείς είστε σε θέση και ετοιμότητα να αναλάβετε τις τεράστιες ευθύνες σας;»

Ο κ. Βαφειάδης άσκησε δριμεία κριτική στην διοίκηση του δήμου και γιά την αναστολή των εργασιών υπογειοποίησης του εναέριου δικτύου της ΔΕΗ σε κεντρικό σημείο του Κιλκίς, «πριν καλά-καλά ξεκινήσουν», κάτι γιά το οποίο ανέφερε ότι παραπέμπει… σε ψηφοθηρία!

«Εξαγγέλετε έργα», τόνισε ο δημοτικός σύμβουλος Κιλκίς, «τα οποία είτε δεν ξεκινούν, όπως η ανέγερση του δικαστικού μεγάρου, είτε ξεκινούν και σταματούν αμέσως, όπως η υπογειοποίηση του εναερίου δικτύου της ΔΕΗ σε τμήμα της κεντρικής οδού 21ης Ιουνίου. Τούτο συμβαίνει επειδή τα έργα δεν προγραμματίζονται σωστά και εγκαίρως.

«Μυρίζει»… ψηφοθηρία!»

Ειδικότερα, όσον αφορά στην υπογειοποίηση του εναερίου δικτύου της ΔΕΗ, το έργο έπρεπε να εκτελεσθεί από κοινού με την ΔΕΥΑΚ και όποιον άλλον φορέα προγραμματίζει τοποθέτηση δικών του υποδομών.

Κατά μείζονα λόγο εκτίθεται η δημοτική αρχή, όταν εξαγγέλλει και ξεκινά έργα, που δεν είναι δικά της. Παράδειγμα η ανέγερση του δικαστικού μεγάρου, που είναι έργο του υπουργείου Δικαιοσύνης, ενώ εμείς ως δήμος απλώς παραχωρήσαμε το οικόπεδο. Το ίδιο και η υπογειοποίηση του εναερίου δικτύου της ΔΕΗ που είχε σχεδιασθεί επί δημαρχίας Δημήτρη Σισμανίδη.

Όταν ξεκινά ένα έργο και σταματά αμέσως εξ αιτίας μη σωστού προγραμματισμού, που είναι ίδιον της προχειρότητας, τότε το θέμα «μυρίζει»… ψηφοθηρία!».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]