Γενικά

Σκοτώσατε το παρεθλόν, αλλά είμαστε το μέλλον

Τον Σεπτέμβριο του 2015, η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών καθιέρωσε την 9η Δεκεμβρίου ως την παγκόσμια ημέρα μνήμης και αξιοπρέπειας των θυμάτων του εγκλήματος γενοκτονίας και της πρόληψης αυτού του εγκλήματος.

Ο όρος γενοκτονία, καθιερώθηκε επίσημα μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, για να περιγράψει εγκλήματα που αποβλέπουν στην συστηματική και επιδιωκόμενη εξόντωση ολόκληρης φυλής ή τμήματος αυτής σε ορισμένο γεωγραφικό τόπο. Κάτι τέτοιο επιτυγχάνεται είτε με διαδοχικούς ομαδικούς φόνους είτε μέσω άλλων μεθόδων που συμβάλουν στην μαζική εξόντωση ατόμων που ανήκουν σε συγκεκριμένη φυλή. Μια από τις πιο χαρακτηριστικές γενοκτονίες που συναντά κανείς στην ανθρώπινη ιστορία είναι το Ολοκαύτωμα των Εβραίων από τους Γερμανούς ναζί, καθώς και η εξόντωση εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων του Πόντου και Αρμενίων από τον οθωμανικό στρατό.

Ως Έλληνας ποντιακής καταγωγής δεν θα μπορούσα να μην σταθώ στην Γενοκτονία που υπέστησαν οι πρόγονοι μας από τον οθωμανικό στρατό (Τουρκία) και να υπενθυμίσω ότι η Τουρκία «οικοδομήθηκε» πάνω στο αίμα των προγόνων μας, που ζούσαν στις πατρογονικές τους εστίες και συστηματικά γενοκτονήθηκαν στις αρχές του περασμένου αιώνα.

Η άρνηση της διάπραξης Γενοκτονίας αποτελεί την έσχατη και πιο αποκρουστική τακτική για την ολοκλήρωση και συγκάλυψη αυτού εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας.

Με αφορμή την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν , ευελπιστώ ότι η ελληνική Πολιτεία θα ζητήσει την απόδοση ευθυνών για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν εις βάρος των αυτοχθόνων ιστορικών χριστιανικών λαών που ζούσαν στα εδάφη της πρώην Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ( Ελλήνων Ποντίων, Αρμενίων).

“Σκοτώσατε το παρελθόν, αλλά είμαστε το μέλλον”

* Πρόεδρος του πολιτιστικού, μορφωτικού συλλόγουο Α.Αντωνίου «Τα Κρούσια»

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

«Παραιτήσου»

Την τιμητική τους είχαν την εβδομάδα που μας πέρασε στον πολιτικό «στίβο» του νομού μας η απαίτηση παραιτήσεων. Εν αρχή […]