Πολιτική

ΤΕ Κιλκίς ΚΚΕ: «Να εγκριθούν όλα τα ολιγομελή τμήματα των λυκείων του νομού»

Την υποστήριξή του προς τους μαθητές ολιγομελών τμημάτων των λυκείων ΣΣ Μουριών, Ν. Αγιονερίου και Ευρώπου και προς τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και λοιπούς φορείς, που κινητοποιούνται γιά το θέμα, εκφράζει η τομεακή οργάνωση Κιλκίς του ΚΚΕ με την ακόλουθη ανακοίνωση:

« Το γεγονός ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας το δρόμο που της έστρωσε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αφήνει εδώ και ένα μήνα μαθητές και γονείς στον «αέρα» και δεν εγκρίνει τα ολιγομελή τμήματα σε τρία μεγάλα χωριά του Κιλκίς, επιβεβαιώνει ότι η «ανάπτυξη για όλους» του Πρωθυπουργού, δεν αφορά τις λαϊκές οικογένειες και τα παιδιά της.

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί είναι πολύ σοβαρή. Παιδιά της Γ’ Λυκείου, αντί να προετοιμάζονται απρόσκοπτα για τις πανελλαδικές εξετάσεις, εδώ και ένα μήνα δεν διδάσκονται τα μαθήματα που απαιτούνται για την κατεύθυνση που επέλεξαν. Δεν αρκούν οι κόποι και τα έξοδα ετών των οικογενειών αυτών, τώρα η κυβέρνηση τους θέτει το δίλημμα: «ή αλλάζετε κατεύθυνση ή αλλάζετε σχολείο». Δηλαδή βάζει και νέα εμπόδια στα παιδιά για να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Την ώρα που τρέχει να καλύψει την ανάγκη του κάθε μεγαλοεπιχειρηματία, της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, σπαταλώντας εκατομμύρια ευρώ, δεν ιεραρχεί τις ανάγκες της νέας γενιάς του τόπου μας.

Η μόρφωση των παιδιών μας, των παιδιών του λαού μας, αποτελεί ανάγκη που μπορεί και πρέπει να ικανοποιείται εν έτη 2019. Σήμερα δεν υπάρχει κανένας λόγος για να μην απολαμβάνουν τα παιδιά μας την μόρφωση που τους αξίζει. Όποιος βάζει εμπόδια και βλέπει τους μαθητές μόνο ως αριθμούς βρίσκεται απέναντι από λαό και τα παιδιά του.

Η ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ εκφράζει την συμπαράστασή της σε όλους τους μαθητές και τους γονείς τους, στους εκπαιδευτικούς, χαιρετίζει όποιες αντιδράσεις και κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται αυτό τον καιρό, οι οποίες χρειάζεται να αυξηθούν και να αγκαλιστούν από το σύνολο του λαού και των φορέων του νομού.

Το ΚΚΕ βρίσκεται στο πλάι τους με κάθε μέσο και τρόπο. Ήδη έχει πάρει την πρωτοβουλία και κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, την οποία, όμως, η κυβέρνηση ακόμα δεν έχει απαντήσει, εδώ και 20 ημέρες. Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ από κάθε φορέα που συμμετέχουν θα συνεχίσουν να αναδεικνύουν το ζήτημα, ώστε η κυβέρνηση να το λύσει εδώ και τώρα».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

«Παραιτήσου»

Την τιμητική τους είχαν την εβδομάδα που μας πέρασε στον πολιτικό «στίβο» του νομού μας η απαίτηση παραιτήσεων. Εν αρχή […]