Πολιτική

ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Παιονίας: “Το προσφυγικό είναι υπαρκτό και ζητά υπευθυνότητα”

Την Παρασκευή 29.5.20 ο γραμματέας Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς, Τάσος Κεσίδης και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ
Παιονίας, Μάνια Παναγιωτίδου, Γιάννης Παπαδόπουλος και Σοφία Ψαρρά πραγματοποίησαν συνάντηση με το δήμαρχο Παιονίας, Κωνσταντίνο Σιωνίδη με σκοπό την ενημέρωση από πλευράς τοπικής αυτοδιοίκησης σχετικά με το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα και τη δομή της Νέας Καβάλας.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην κατάσταση και τις νομικές ενέργειες στις οποίες προβαίνει διεκδικώντας την αναλογική κατανομή των προσφύγων – μεταναστών σε όλη την επικράτεια.

Στα πλαίσια μιας δύσκολης κατάστασης για όλη τη χώρα τα προηγούμενα χρόνια η περιοχή επωμίστηκε το μεγαλύτερο όγκο του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος και οι άνθρωποι της στάθηκαν αλληλέγγυοι σε πολύ δύσκολες στιγμές για την πατρίδα μας και για ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Εκφράστηκε η συμπαράσταση στο δίκαιο αίτημα του δήμου περί αναλογικότητας και την πρόθεση ενίσχυσης της προσπάθειας του δήμου.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με τον απόλυτο σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και τις θεσμικές λειτουργίες του κράτους και μακριά από ακραίες λογικές, φανερώνουν πως η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες τις απέναντι στις τοπικές κοινωνίες.

Είναι κρίσιμο η κυβέρνηση να μην παραμείνει ανακόλουθη των εξαγγελιών της και να
λειτουργήσει στο πλαίσιο της κοινής λογικής.

Να ξεφύγει από τις ιδεοληψίες που την κατατρέχουν και να διαχειριστεί πραγματικά τα ζητήματα που προκύπτουν.

Η υποκρισία πως ο ΣΥΡΙΖΑ έφερνε τους πρόσφυγες εν καιρώ αντιπολίτευσης αποκαλύπτεται. Το πρόβλημα είναι υπαρκτό και ζητά υπευθυνότητα.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

«Καιρός να ενωθούμε»

Την μνήμη της γενοκτονίας εις βάρος του Ελληνισμού του Πόντου τίμησαν, με εκδήλωσή τους το Σάββατο 13.5.23, οι φίλοι του […]

Γίνεται… πιό συχνά;

Παιδαγωγικό συνέδριο στο Κιλκίς με… εκατόν εικοσιπέντε (125) συμμετοχές, εκ των οποίων οι εκατό (100) από… όλη την χώρα και […]