Πολιτική

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Κιλκίς: Όχι στο ξεπούλημα της ΔΕΗ

Η ΝΕ Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξέδωσε ανακοίνωση για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ:

«ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ – ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Η κυβέρνηση της ΝΔ, μετά την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ και της ΔΕΠΑ Υποδομών, προχωράει και στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ με διαδικασίες εξπρές χωρίς κοινοβουλευτική συζήτηση.

Για να υπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα προχωρά σε ένα προσχεδιασμένο έγκλημα με καταστροφικές επιπτώσεις για την οικονομία και την κοινωνία.

Ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ σημαίνει:

Απώλεια σημαντικής περιουσίας του ελληνικού λαού και εσόδων για το ελληνικό δημόσιο.
Αδυναμία ελέγχου του βασικού πυλώνα του ενεργειακού μας συστήματος, με στρατηγικό ρόλο στη μετάβαση της Ελλάδας σε καθαρές μορφές ενέργειας.
Μείωση της δυνατότητας χάραξης αναπτυξιακής πολιτικής.
Απώλεια της δυνατότητας στήριξης της παραγωγικής βάσης και ιδιαίτερα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των αγροτών.
Απώλεια της δυνατότητας στήριξης των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων με κοινωνικά τιμολόγια.
Λειτουργεία της ΔΕΗ ως άλλη μια ιδιωτική εταιρεία με σκοπό την κερδοφορία και όχι την κοινή ωφέλεια.
Ακόμα μεγαλύτερες αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ιδιαίτερα στην παρούσα συγκυρία της καλπάζουσας ενεργειακής κρίσης.
Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ έρχεται να προστεθεί στο ανεξέλεγκτο κύμα ακρίβειας, σε μια κοινωνία για αγορά εργασίας ήδη συμπιεσμένη από την κρίση της πανδημίας.
Αρνητικές επιπτώσεις στους εργαζόμενους. Ήδη η κυβέρνηση Μητσοτάκη για τις νέες προσλήψεις στη ΔΕΗ έχει καταργήσει το ΑΣΕΠ και την προστασία των εργασιακών σχέσεων.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εν μέσω κρίσης και μνημονίων κατάφερε:

Να μειώσει τους λογαριασμούς ρεύματος μεσοσταθμικά κατά 12% και να περιορίσει την «ενεργειακή φτώχεια».
Να κρατήσει τους ενεργειακούς φορείς υπό δημόσιο έλεγχο παρά τις ασφυκτικές πιέσεις.
Να προχωρήσει σε επενδύσεις 2,3 δισ. ευρώ στη ΔΕΗ, να μειώσει το δανεισμό της κατά 1 δισ. ευρώ να επεκτείνει τη δραστηριότητά της στα Βαλκάνια, καθώς και να δρομολογήσει σημαντικά αναπτυξιακά σχέδια, κυρίως σε ΑΠΕ.
Αντίθετα η κυβέρνηση Μητσοτάκη, χωρίς μνημόνιο, έχει ξεπουλήσει όλους τους ενεργειακούς φορείς, προκαλεί αυξήσεις και ανέχεται χειραγώγηση τιμών και αισχροκέρδεια στην αγορά ενέργειας, ενώ την ίδια στιγμή έχει μετατρέψει τη ΔΕΗ και το ΔΕΔΔΗΕ σε μαγαζάκια για να βολεύονται γαλάζια παιδιά με χρυσές αμοιβές.

Αλήθεια:

Ποιος ιδιοκτήτης πουλά την εταιρεία του όταν αυτή εμφανίζει κέρδη;

Ποια κυβέρνηση, τη στιγμή που οφείλει να στηρίξει την οικονομία και την κοινωνία απέναντι σε ένα μεγάλο κύμα ανατιμήσεων και ακρίβειας, ειδικά στην ενέργεια, χάνει τον έλεγχο της μεγαλύτερης εταιρείας της χώρας;»

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Οι αγάπες… «πληγώνουν»

Πληροφορηθήκαμε από τον πρόεδρο του εργατικοϋπαλληλικού κέντρου Κιλκίς (ΕΚΚ) Τάσο Καπνίδη, ότι η άτυχη εργαζομένη στον δήμου Κιλκίς, η οποία […]