Πολιτική

Στήριξη Ε.-Ε.Αγαθοπούλου στις κοινωνικές δομές για την αντιμετώπιση της φτώχειας

Διαδικτυακή συνάντηση με αντιπροσωπεία του συλλόγου εργαζομένων στις κοινωνικές δομές για την αντιμετώπιση της φτώχειας (ΣΚΟΙΝΔΑΦ) είχε η βουλεύτρια Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ – «Προοδευτική Συμμαχία» και τομεάρχις Δικαιοσύνης του κόμματος, αρμόδια γιά θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ισότητας και καταπολέμησης των διακρίσεων Ειρήνη – Ελένη Αγαθοπούλου.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται τα εξής:

« … Στην τηλεδιάσκεψη με την βουλεύτρια Κιλκίς συμμετέσχον ο πρόεδρος του συλλόγου Δημήτρης Κνης, η αντιπρόεδρος Κωνσταντίνα (Νάντια) Χαμπίμπη, η γενική γραμματέας Χριστίνα Ζεϊμπεκίδου, το μέλος της εξελεγκτικής επιτροπής και εργαζόμενος στο κέντρο κοινότητας Παιονίας Κωνσταντίνος Βαγιάτης και η περιφερειακή σύμβουλος Κιλκίς Γενοβέφα Ναβροζίδου.

Οι συμμετασχόντες ανέλυσαν διεξοδικώς τον ρόλο των κοινωνικών δομών στην αντιμετώπιση των κοινωνικών διακρίσεων, της φτώχειας και της κοινωνικής ένταξης. Επίσης, αναφέρθηκε η σημαντικότητα της αξιοποίησης του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027 γιά την επέκταση των δραστηριοτήτων των κοινωνικών κέντρων και την οριζόντια και καθολική ανάπτυξη τους σε όλους τους δήμους.

Η κ. Αγαθοπούλου, κάνοντας μία μικρή ανασκόπηση στις πολιτικές που εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά την περίοδο της διακυβέρνησής του, καθώς ήταν πρωταρχική του μέριμνα η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και της ακραίας φτώχειας, τόνισε την σπουδαιότητα του έργου, στο οποίο συνετέλεσαν οι εργαζόμενοι σε αυτές τις δομές, τόσο κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης όσο και προσφάτως με την υγειονομική και την τεράστια συμβολή τους στην αντιμετώπισή της.

Τέλος, δήλωσε ότι θα υποστηρίξει τα όσα δίκαια προσπαθεί να επιτύχει ο ΣΚΟΙΝΔΑΦ στον τομέα της ενίσχυσης και της ανάπτυξης των κοινωνικών δομών τόσο σε τοπικό επίπεδο στο Κιλκίς και την Παιονία όσο και σε πανελλαδικό αλλά και στο θέμα του εργασιακού καθεστώτος των εργαζομένων σε αυτά.

Επί πλέον, δεσμεύτηκε να επισκεφθεί το αμέσως επόμενο διάστημα τα κέντρα κοινότητας Κιλκίς και Παιονίας, γιά να συνομιλήσει και να ενημερωθεί από τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες σε αυτά».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα