Πολιτική

Αντίδραση της ΤΟ ΚΚΕ για τη σύλληψη μέλους της ΚΝΕ έξω από το 2ο ΓΕΛ Κιλκίς

Ανακοίνωση για την σύλληψη μαθητή μέλους της ΚΝΕ της ΤΟ Κιλκίς εξέδωσε η Τομεακή Επιτροπή Κιλκίς του ΚΚΕ την ώρα που σε όλη την Ελλάδα μαθητές έκαναν καταλήψεις, στην οποία αναφέρει τα εξής:

“Την ώρα που χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες σε όλη τη χώρα κινητοποιούνται διεκδικώντας το σχολείο και τη ζωή που τους αξίζει με συνθήματα όπως «η νέα γενιά έχει ιδανικά ούτε ξεπουλιέται ούτε προσκυνά», ο διευθυντής του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς, κάλεσε την αστυνομία για να συλλάβει μέλος της ΚΝΕ που συζητούσε με τους μαθητές του σχολείου για την οργάνωση και το περιεχόμενο της κινητοποίησης που είχαν τα σχολεία του Κιλκίς διακινώντας την ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής των Μαθητών.

Η αστυνομία μέσα σε χρόνο πέντε λεπτών έφτασε στο σχολείο και κατευθείαν συνέλαβε το μέλος της ΚΝΕ και το οδήγησε στην Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς.
ΚΚΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
Στη συνέχεια το μετέφεραν στην Εισαγγελέα Κιλκίς, μιας και είχε προηγηθεί έγκληση από το διευθυντή του 2ου ΓΕΛ με την κατηγορία της διατάραξης οικογενειακής ειρήνης και της υποκίνησης κατάληψης, ενώ ορίστηκε τακτική δικάσιμος στις 2 Δεκέμβρη.

Τα όσα έλαβαν χώρα καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας, όπως το γεγονός ότι μπήκαν εμπόδια στον Ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Σωτήρη Ζαριανόπουλο και αντιπροσωπεία του Κόμματος να εισέλθει στην Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς, η εριστική στάση του Διευθυντή του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς σε αντιπροσωπεία της ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ που τον επισκέφτηκε για να διαμαρτυρηθεί, δείχνουν ότι όλα όσα έγιναν σήμερα το πρωί μόνο τυχαία περιστατικά δεν ήταν.

Οι μαθητές ξεσηκώνονται, γιατί οι γονείς τους αιμορραγούν οικονομικά από τα “ιδιαίτερα” και τα φροντιστήρια, γιατί τα σχολεία έχουν χιλιάδες κενά, γιατί κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ και μεγάλο κεφάλαιο τους ετοιμάζουν μια ζωή χωρίς δικαιώματα, μια ζωή κόλαση.

Κυβέρνηση – εισαγγελείς και διάφοροι διευθυντές, όπως ο συγκεκριμένος, ενοχλούνται όταν κάποιοι – κυρίως το ΚΚΕ και η ΚΝΕ – καλούν τη νέα γενιά να μην σκύψει το κεφάλι στο μέλλον που της ετοιμάζουν και να διεκδικήσει τη ζωή που της αξίζει με βάση τις σύγχρονες ανάγκες της.

Τους προειδοποιούμε η προσπάθεια τρομοκράτησης και ποινικοποίησης του αγώνα ενάντια στα βάρβαρα σχέδιά τους δεν θα περάσει. Καλούμε τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, να σταθούν απέναντι σε αυτές τις αυταρχικές πρακτικές. Να διεκδικήσουν όλοι μαζί την παιδεία που μας αξίζει.”

Καταλήψεις σχολείων του Κιλκίς
Σε κινητοποιήσεις προχώρησαν την Δευτέρα 7.11.16 μαθητές ωρισμένων σχολείων του νομού μας, συμμετέχοντας στην ευρύτερη ημέρα μαθητικών κινητοποιήσεων σε εθνικό επίπεδο.

Στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν κυρίως μαθητές του 1ου γενικού λυκείου Κιλκίς και των δύο επαγγελματικών λυκείων αλλά και μαθητές από διάφορα άλλα σχολεία του νομού, επιθυμώντας με αυτόν τον τρόπο να αναδείξουν τα προβλήματα, που υπάρχουν στις σχολικές μονάδες στις οποίες φοιτούν.

Αυτά αφορούν κυρίως στο ζήτημα έλλειψης κτιριακών εγκαταστάσεων, με αποτέλεσμα να λειτουργούν σχολικές αίθουσες σε υπόγεια σχολείων, της αγοράς από μέρους των βιβλίων αγγλικών, καθώς και τις ελλείψεις σε ωρισμένες ειδικότητες καθηγητών, όπως του αρχιτεκτονικού σχεδίου, των γερμανικών, όπως τόνισε αντιπροσωπεία εξ αυτών κατά την διάρκεια συνάντησης που είχαν με τον διευθυντή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού μας Κωνσταντίνο Αθανασόπουλο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα νέα γραφεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο διοικητήριο.

Περισσότερα

Χρήστος Σπίγκος: Οι καιροί ου μενετοί

Η συναρπαστική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, και αργότερα με τη διασταλτική προσθήκη «ΠΣ», θα προσελκύσει το ερευνητικό ενδιαφέρον αρκετών πολιτικών επιστημόνων, […]

Δείτε ακόμα

Αναμενόμενο

Στα μέλη της κεντρικής επιτροπής του «ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία», που υπέβαλαν προσφάτως την παραίτησή τους από αυτήν, συμπεριλαμβάνεται και η […]