Πολιτική

Σύσκεψη για τα εμπόδια στην εκτέλεση των δύο μεγάλων οδικών έργων στον νομό

Ειδική σύσκεψη για τα εν εξελίξει έργα υποδομής στον νομό πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 6.3.17, στην αίθουσα συσκέψεων του διοικητηρίου Κιλκίς μετά το σχετικό αίτημα του βουλευτή Θεοδώρου Παραστατίδη.

Κύριο αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η ανασκόπηση για την πρόοδο των δύο μεγάλων οδικών έργων του νομού ή του τμήματος «κόμβος Μαυρονερίου-Είσοδος Κιλκίς» και του τμήματος «Νέα Σάντα-Κόμβος Ασσήρου». Στη σύσκεψη παρέστησαν ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης, ο περιφερειακός σύμβουλος Παύλος Θωμαΐδης, υπηρεσιακοί παράγοντες της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς, επιβλέποντες των δύο έργων καθώς και οι ανάδοχοί τους.

Πραγματοποιήθηκε λεπτομερής παράθεση τόσο της εξέλιξης των δύο έργων όσο και των δυσκολιών που εμφανίζονται κατά την εκτέλεσή τους, όπως π.χ. η εμπλοκή με τη μετατόπιση του δικτύου φυσικού αερίου από την ΔΕΠΑ (νυν ΔΕΔΑ) καθώς και το πρόβλημα με την ανάγκη χρήσης λίγων τετραγωνικών μέτρων από εν λειτουργία στρατόπεδο. Προβλήματα που ανέκυψαν αιφνιδίως και παρά τις προηγηθείσες ρυθμίσεις.

Επί των θεμάτων αυτών ο κ. Παραστατίδης δεσμεύθηκε να παρέμβει στις αρμόδιες αρχές προς άρσιν των εμποδίων. Του επιδόθηκαν σχετικά υπομνήματα με κωδικοποιημένα τα εμπόδια και τις εμφανιζόμενες δυσκολίες στην εκτέλεση των δύο βασικών έργων υποδομής. Συμφωνήθηκε ότι σε τρεις περίπου μήνες, όποτε και θα έχει γίνει σαφής η πορεία των έργων, να συγκληθεί νέα σύσκεψη με το ίδιο αντικείμενο.

Κατά τη σύσκεψη από πλευράς περιφερειακής ενότητας ετέθησαν υπ’ όψιν του βουλευτή και άλλα ζητήματα με χαρακτηριστικά αποτελμάτωσης στην εκτέλεση των έργων.

Πρώτα ετέθη το ζήτημα της αποπεράτωσης του γηροκομείου για το οποίο έχουν διασφαλισθεί τα σχετικά κονδύλια. Ετέθη επίσης το ζήτημα της εξασφάλισης τμήματος του στρατοπέδου «Καμπάνη», προκειμένου να δρομολογηθεί η κατασκευή του περιφερειακού δρόμου στην πλευρά του λόφου Αγίου Γεωργίου.

Τέλος, και εν όψει της μετεγκατάστασης του τμήματος ΤΕΙ στο νέο κτίριο ζητήθηκε η διερεύνηση εξοικονόμησης κονδυλίων για την κατασκευή ειδικού κόμβου που εξυπηρετεί τόσο την ασφαλή πρόσβαση στο νέο κτίριο ΤΕΙ, όσο και την ασφαλή σύνδεση των γειτονικών εργατικών κατοικιών με τον διερχόμενο οδικό άξονα Κιλκίς-Πολυκάστρου.

Στο ίδιο πνεύμα συζητήθηκε και η κατασκευή του κόμβου στην είσοδο Κιλκίς από Θεσσαλονίκη.

Περισσότερα

Δεξίωση του επανεκλεγέντος δημάρχου Κ.Σιωνίδη προς τους υποψηφίους της παράταξης «Παιονία της Προόδου»

Ευχαριστήρια δεξίωση παρέθεσε ο επανεκλεγής δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης προς τους υποψηφίους της δημοτικής παράταξης «ΠΑΙΟΝΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ» την Τρίτη […]

Δείτε ακόμα