Γενικά

Συνελήφθη 27χρονος Σύρος για παράνομη διακίνηση αλλοδαπών

Στο πλαίσιο καθημερινών αστυνομικών ελέγχων για την αποτροπή της παράνομης διακίνησης αλλοδαπών, συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου 6.10.18 σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς του τμήματος συνοριακής φύλαξης Δοϊράνης και της ομάδας πρόληψης και καταστολής της εγκληματικότητας της διεύθυνσης αστυνομίας Κιλκίς, 27χρονος Σύρος, για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών.

Ειδικότερα, εντοπίσθηκε το όχημα στο οποίο επέβαινε ο 27χρονος με οδηγό άγνωστο συνεργό του και σε σήμα των αστυνομικών για διενέργεια ελέγχου, ανέπτυξαν ταχύτητα επιχειρώντας να διαφύγουν, χωρίς όμως να τα καταφέρουν, καθώς εγκατέλειψαν σε κοντινή περιοχή το όχημα, το οποίο είχε ακινητοποιηθεί εκτός οδοστρώματος, στην προσπάθειά τους να αποφύγουν τον έλεγχο.

Όπως διαπιστώθηκε είχαν επιβιβάσει στο όχημα και μετέφεραν παράνομα 14 αλλοδαπούς διαφόρων υπηκοοτήτων, οι οποίοι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη προώθησή τους στο εξωτερικό, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Μετά από αστυνομικές αναζητήσεις εντοπίσθηκε ο 27χρονος στην ίδια περιοχή και συνελήφθη. Ο συνεργός του αναζητείται, ενώ το όχημα που χρησιμοποίησαν κατασχέθηκε.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα πρωτοδικών Κιλκίς.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα