Γενικά

Αποθεώθηκαν από τους κιλκισιώτες Μητροπάνος, Κότσιρας, Μπάσης

Δικαίωσε στο έπακρο τις προσδοκίες των Κιλκισιωτών η κοινή εμφάνιση των σπουδαίων τραγουδιστών μας Δημήτρη Μητροπάνου, Γιάννη Κότσιρα και Δημήτρη Μπάση (κατά χρονολογική σειρά εκκίνησης της πορείας τους στο ελληνικό τραγούδι) στο θέατρο λόφου Αγίου Γεωργίου την Κυριακή 4.9.11.

Πάνω απο τέσσερες χιλιάδες ακροατές κατήργησαν το αδιαχώρητο σε αυτόν τον θαυμάσιο λειτουργικό χώρο χώρια οι εκατοντάδες άλλων που δεν μπόρεσαν να προμηθευτούν εισητήριο (εξαντλήθηκαν απο ημερών) και αρκέσθηκαν να απολαύσουν την συναυλία μόνον…ηχητικώς απο τον περιβάλλοντα χώρο.

Και οι τρείς καλλιτέχνες ήταν σε καταπληκτική “φόρμα” και αποζημίωσαν με το παραπάνω το πολυπηθέστατο κοινό που τους περιέλαβε με αγάπη, ζεστασιά, και επανειλλημένο “ζεστό” και ενθουσιώδες χειροκρότημα.

Φυσικά για τον “μικρότερο” της παρέας Δημήτρη Μπάση είχαν τον πρόσθετο λόγο της ελέω καταγωγής του (από το Χέρσο) συναισθηματικής σχέσης που την επιβεβαίωσε και ο ίδιος στον χαιρετισμό του.

Ήταν μια πραγματική “αύρα” πολιτιστικής και καλλιτεχνικής “δροσιάς” απο εκείνες που δίνουν “ανάσα” στον κόσμο και ταράσσου το “τέλμα” της καθημερινής ρουτίνας του πολύ δε περισσότερο τώρα που ο τόπος βρίσκεται καταμεσίς μιας απο τις δυσμενέστερες οικονομικές συγκυρίες της ιστορίας του.

Σίγουρα μια εκδήλωση που σε σχέση με αυτήν την παράμετρο την χρειάζονται και οι πολίτες κάθε περιοχής και οι ίδιοι οι καλλιτέχνες. Επί πλέον είναι, αν μη τι άλλο παρήγορο το γεγονός ότι σε εποχή έκπτωσης πολλών πραγμάτων με τους συγκεκριμένους καλλιτέχνες δεν υφίσταται η παραμικρή έκπτωση στην ποιότητα.

Αυτού δηλαδή που είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίο. Χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης για το νομό Κιλκίς ήταν οι εφημερίδες “Μαχητής του Κιλκίς”, “Ημερήσια” και το ραδιόφωνο του “Μαχητή 87.8FM”.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα