Οικονομία

Συνάντηση αντιπροσωπείας του Επιμελητηρίου Κιλκίς με την πρόξενο των ΗΠΑ για επενδύσεις

Αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου Κιλκίς αποτελούμενη από τον πρόεδρο Χρήστο Χατζημλάδη, και την συνεργάτιδα του φορέα σε θέματα Ανάπτυξης & Στρατηγικής, δικηγόρο Καλλισθένη Πάκα, συναντήθηκε την Τετάρτη 28 Ιουλίου, με την γενική πρόξενο των Η.Π.Α στη Θεσσαλονίκη, Elizabeth K.Lee.

Η πρόξενος ενημερώθηκε διεξοδικά για το εγχείρημα του Επιμελητηρίου Κιλκίς που αφορά στην κατάρτιση Επενδυτικού Οδηγού προς υποψήφιους επενδυτές. Τονίστηκε πως η δημιουργία του στην περιφερειακή ενότητα Κιλκίς είναι ένα πρώτο βήμα που θα εντάξει την περιοχή στο χάρτη των επενδυτικών ευκαιριών της Ελλάδας.

Ο κ. Χατζημλάδης επεσήμανε, πως η συνάντηση αυτή αποτελεί την αρχή της εξωστρέφειας του Επιμελητηρίου σε ακολουθία των απαιτήσεων της σύγχρονης εποχής.

Η κ. Πάκα τόνισε πόσο σημαντικό είναι για το Κιλκίς και την ανάπτυξή του, να εισαχθεί η περιφερειακή ενότητα Κιλκίς στο σχέδιο των φορέων των Η.Π.Α αναφορικά με την υλοποίηση επενδύσεων στην ευρύτερη περιοχή, όπως άλλωστε ήδη συμβαίνει με κορυφαίες Αμερικάνικες εταιρείες στην Κεντρική Μακεδονία και ειδικότερα στη Θεσσαλονίκη.

Αμφότεροι ευχαρίστησαν την κ. Lee για τη θερμή υποδοχή της και τη διάθεσή της να ενημερωθεί για το συγκεκριμένο σχέδιο.

Τέλος ο πρόεδρος του ΕΒΕΚ προσκάλεσε την πρόξενο να επισκεφθεί το Επιμελητήριο και να ξεναγηθεί στο Κιλκίς, προκειμένου να έχει προσωπική άποψη για τον τόπο και την ευρύτερη περιοχή.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, η γενική πρόξενος των Η.Π.Α κ. Elizabeth K.Lee, δήλωσε: « Χαίρομαι πολύ που συναντήθηκα με εκπροσώπους του Βιομηχανικού και Εμπορικού Επιμελητηρίου του Κιλκίς.

Σας εύχομαι ότι καλύτερο για την καινούργια και καινοτόμα προσπάθειά σας και ανυπομονώ να επισκεφθώ την περιφέρεια του Κιλκίς στο κοντινό μέλλον, καθώς και να συνεργαστώ μαζί σας στην προσπάθεια να αναδείξετε τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Βόρειας Ελλάδας και να δημιουργήσετε καινούργιες ευκαιρίες για όλους».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα