Πολιτισμός

Οι θρακιώτες του νομού κρατούν καλά τις παραδόσεις για 14η φορά

Για 14η χρονιά οι θρακιώτες του νομού ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση για το ετήσιο αντάμωμά τους, που φέτος διοργανώθηκε για 14η συνεχή φορά, και έδωσαν «βροντερό παρών» την Κυριακή 2.9.18, στο θέατρο λόφου Αγίου Γεωργίου.

Την φετινή διοργάνωση ανέλαβε ο σύλλογος Στενημαχιτών Κιλκίς «ο Άγιος Τρύφων» και η Θρακική Εστία Κιλκίς, ενώ η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του δήμου Κιλκίς.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

“Πλήθος κόσμου κατάφθασε στο θέατρο λόφου Αγ.Γεωργίου για να παρακολουθήσει την εκδήλωση, η οποία ξεκίνησε με την παρουσίαση των λαβάρων όλων των συλλόγων που συμμετέχαν και την απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων σε αυτούς για την παρουσία και συμμετοχή τους στο αντάμωμα. Έπειτα τα χορευτικά συγκροτήματα των συλλόγων παρουσίασαν χορούς τόσο από την περιοχή της Ανατολικής Ρωμυλίας όσο και από τη Δυτική και Ανατολική Θράκη.

Στην συνέχεια οι διοργανωτές κάλεσαν το κοινό να χορέψει μαζί με τους χορευτές χορούς από την περιοχή της Μακεδονίας, θέλοντας να αναδείξουν την ελληνικότητα της περιοχής και την αγάπη τους για αυτήν. Η βραδιά έκλεισε με γλέντι σε θρακιώτικους ρυθμούς, και όλοι είχαν την ευκαιρία να χορέψουν, να διασκεδάσουν και να ανταμώσουν.

Οι Θρακιώτες, για άλλη μία χρονιά έδειξαν την αγάπη τους για την παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα, ανταμώνοντας όλοι για άλλη μια χρονιά. Οι σύλλογοι που συμμετείχαν ήταν οι εξής: πολιτιστικός σύλλογος Στενημαχιτών «ο Άγιος Τρύφων» Κιλκίς, Θρακική Εστία Κιλκίς, πολιτιστικός μορφωτικός σύλλογος Αγίου Πέτρου, πολιτιστικός σύλλογος Αμαράντων «Αμάραντος», πολιτιστικός σύλλογος Αξιοχωρίου “Αμυδών”, πολιτιστικός σύλλογος Άσπρου «Η Ανατολική Ρωμυλία», πολιτιστικός σύλλογος Βαπτιστή «Γεώργιος Βυζυινός», πολιτιστικός σύλλογος Βαφειοχωρίου «Αγιος Γεώργιος», μορφωτικός πολιτιστικός σύλλογος Γαλλικού «Ο Εχέδωρος», πολιτιστικός σύλλογος Γοργόπης «Η Γόρτυνα», πολιτιστικός σύλλογος Γουμένισσας «Άγιος Τρύφων», πολιτιστικός σύλλογος Καστανιών, πολιτιστικός σύλλογος Μανδρών, μορφωτικός πολιτιστικός σύλλογος Μικροκάμπου, πολιτιστικός σύλλογος Μουριών, πολιτιστικός σύλλογος Ξυλοκερατιάς, λαογραφικός όμιλος Πεδινού «Ορφέας», εξωραϊστικός πολιτιστικός λαογραφικός σύλλογος Πλαγιάς, πολιτιστικός σύλλογος Πολυκάστρου «Ανατολική Ρωμυλία» και πολιτιστικός σύλλογος Τερπύλλου”.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα