Πολιτική

Σύστημα υγείας, που “να καλύπτει τις ανάγκες του λαού” ζητεί ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς

Κινητοποίηση στην είσοδο του νοσοκομείου Κιλκίς και του ΕΦΚΑ Κιλκίς πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του συλλόγου γυναικών Κιλκίς, με την συμμετοχή του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Κιλκίς, του συνδικάτου εργατοϋπαλλήλων μετάλλου & ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας Κ. Μακεδονίας, του σωματείου εργαζομένων στις επιχειρήσεις παραγωγής επισιτιστικών προϊόντων Κ. Μακεδονίας και εκλεγμένων συνδικαλιστών από τους ΟΤΑ και τους εκπαιδευτικούς.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται, μεταξύ άλλων και τα εξής:

“ … Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πανελλαδικής ημέρας δράσης γιά την υγεία, στην οποία καλούσε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), με βασικό σύνθημα «Σπάμε την σιωπή μας, δυναμώνουμε την φωνή της διεκδίκησης για μέτρα προστασίας, για την υγεία του λαού».

Παρά τις προσπάθειες τρομοκράτησης, με την παρουσία αστυνομικής δύναμης σε αρκετά νοσοκομεία της χώρας και την αποσιώπηση από κεντρικά ΜΜΕ, ακούστηκαν ηχηρά τα αιτήματα των υγειονομικών και των εργαζόμενων, τα οποία είναι:

• Μαζικές προσλήψεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων και νοσηλευτικού προσωπικού με μόνιμη και σταθερή εργασία. Άμεση ενίσχυση τους με μέσα ατομικής προστασίας, για να μη νοσήσουν, με υλικά και υποδομές γιά να “πολεμήσουν”.

• Επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, των κλινών ΜΕΘ, των διαγνωστικών και εργαστηριακών κέντρων και των ιδιωτών γιατρών.

• Ενίσχυση των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (ιατρών όλων των ειδικοτήτων, νοσηλευτών και βοηθητικού προσωπικού), με επαρκή υλικοτεχνική υποδομή, με αποκεντρωμένα ιατρεία και κινητές μονάδες για κατ’ οίκον επισκέψεις που συνδέονται με τα κέντρα υγείας.

Ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς, συνεπής στο στόχο και την διεκδίκηση ενός δημόσιου δωρεάν συστήματος υγείας, που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες των λαϊκών – εργατικών οικογενειών, θα συνεχίσει, όπως έκανε και πριν την πανδημία, την δράση του, ώστε να μην μείνει κανένας απροστάτευτος, κανέναν μόνος.

Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν οι επόμενες δραστηριότητες του συλλόγου”.

Περισσότερα

Στ.Παραστατίδης: Τρεις προτάσεις για την αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης στη χώρα και την αναδιανομή του πλούτου

Παρουσίασε στοιχεία για το φορολογικό πλαίσιο στη χώρα, αλλά και τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ Στο κάδρο της πολιτικής επικαιρότητας φαίνεται […]

Δείτε ακόμα

Στην αγορά η Ρένα Δούρου

Το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στο […]