Κοινωνία

Συλλαλητήριο την Κυριακή 1 Οκτωβρίου για τον δρόμο «φονιά» αποφάσισε και διοργανώνει το δημοτικό συμβούλιο Παιονίας

Στην απόφαση να εκδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας και να διοργανώσει συλλαλητήριο διαμαρτυρίας γιά την Κυριακή 1.10.23 προχώρησε το δημοτικό συμβούλιο Παιονίας, στην κατεπείγουσα συνεδρίαση του το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης 13.9.23.

Μία πρωτοβουλία, που έχει επαναληφθεί και στο παρελθόν, και η οποία έρχεται στον απόηχο του τελευταίου θανατηφόρου δυστυχήματος με τέσσερις νεκρούς στο πιό φονικό οδικό τμήμα εν Ελλάδι, αυτό του καθέτου οδικού άξονα στην Εγνατία Οδό από το ύψος των «Πλάζα», λίγο νοτιότερα από τον κόμβο του Πολυκάστρου, μέχρι το ύψος του Άσπρου.

Στην συνεδρίαση παρέστη και ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης, του συντασσόμενος με το σχετικό ψήφισμα και δεσμευόμενος να παρευρεθεί στην συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, όπως αποφασίσθηκε στην περιοχή των «Πλάζα».

Mία προσπάθεια να πιεσθούν ακόμη περισσότερο οι αρμόδιοι φορείς και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες γιά την προώθηση της δρομολογημένης λύσης της ανακατασκευής του οδικού τμήματος από τον κόμβο του Πολυκάστρου μέχρι τον αντίστοιχο της περιοχής των διοδίων των Ν. Μαλγάρων, η οποία, ως γνωστόν, καθυστερεί, καθώς εκκρεμεί ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου η απόφαση έγκρισης της σύμβασης παραχώρησης της Εγνατίας Οδού και των καθέτων αξόνων αυτής σε ιδιώτες.

Μία παραχώρηση, που συμβατικώς προβλέπει την κατασκευή σύγχρονου αυτοκινητόδρομου στο επίμαχο τμήμα μέσα σε πέντε χρόνια το αργότερο από πλευράς του ιδιώτη.

Δυστυχώς, έως σήμερα σχετική έγκριση δεν έχει δοθεί, και τα αποτελέσματα στο πεδίο της καθημερινότητας από τους χρήστες του συγκεκριμένου οδικού τμήματος, Έλληνες και ξένους, είναι σε πολλές περιπτώσεις οδυνηρά, ιδίως την περίοδο του Καλοκαιριού, όταν η αύξηση του αριθμού των οχημάτων, που διέρχονται από το εν λόγω οδικό τμήμα, είναι εξαιρετικώς υψηλή.

Η απόφαση για την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας μία εβδομάδα πρίν τις προσεχείς δημοτικές εκλογές αποφεύγει σίγουρα «κακοτοπιές» εκμετάλλευσης τραγικών γεγονότων και προσφέρει την δυνατότητα στην τοπική κοινωνία να διαμαρτυρηθεί σε όσο το δυνατόν κλίμα ενότητας απέναντι σε μία κατάσταση, που έχει προσλάβει χαρακτήρα «γάγγραινας» γιά την τοπική κοινωνία και τους δημότες, πολλοί εκ των οποίων αποφεύγουν την χρήση του εν λόγω τμήματος την θερινή περίοδο, χρησιμοποιώντας κατά κόρον την παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Ευζώνων.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Για την μπούκλα

Πρόσφατα είχα την τύχη, που αρχικά ήταν χαρά, να παρακολουθήσω την παράσταση «Μπούκλα 99» της Νεφέλης Μεγκ, στον πολύ όμορφο […]