Πολιτική

Συγκέντρωση έξω από το στρατόπεδο εκπαίδευσης του ΝΑΤΟ στη Νέα Σάντα

«Σήμερα από εδώ, από τη Νέα Σάντα, καλούμε την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να σηκώσουν κεφάλι, να συμπορευτούν με το αντιιμπεριαλιστικό – φιλειρηνικό κίνημα. Να πιστέψουν πως όταν οι λαοί δείξουν τη δύναμή τους, πως όταν βγουν στο προσκήνιο, τότε γίνονται παντοδύναμοι».

Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Μόττας, μέλος της γραμματείας της επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) κατά την κινητοποίηση που διοργανώθηκε από κοινού με την Επιτροπή Ειρήνης Κιλκίς, έξω από το Στρατόπεδο της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας στη Νέα Σάντα Κιλκίς.

Η μετάβαση στη Νέα Σάντα έγινε με αυτοκινητοπομπή, που ξεκίνησε από το στρατόπεδο «Παύλου Μελά» στη Θεσσαλονίκη.

Ο Νίκος Μόττας, στην κεντρική ομιλία της συγκέντρωσης, επεσήμανε πως «βρισκόμαστε έξω από το στρατόπεδο της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας.

Δεν πρόκειται για ένα τυχαίο στρατόπεδο. Πρόκειται για ένα πεδίο εκπαίδευσης που χρησιμοποιείται ως ορμητήριο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ενταγμένο στην επιθετική τους πολιτική ενάντια στους λαούς της περιοχής και του δικού μας λαού. Στο στρατόπεδο που βλέπετε εδρεύει ο λεγόμενος “Σχηματισμός Μάχης” της ΕΕ, με την ονομασία HELBROC.

Πρόκειται για σχηματισμό “υψηλής ετοιμότητας” οργανωμένο σύμφωνα με τα ΝΑΤΟικά πρότυπα με την συμμετοχή και άλλων βαλκανικών χωρών. Σκοπός του σχηματισμού αυτού είναι η δυνατότητα ταχείας στρατιωτικής επέμβασης όπου το ΝΑΤΟ και η ΕΕ κρίνουν σκόπιμο, αλλά και η δυνατότητα καταστολής λαϊκών κινητοποιήσεων εκτός και εντός συνόρων των κρατών – μελών».

Επίσης, έκανε αναφορά στα ελληνοτουρκικά, στην ιμπεριαλιστική επίθεση στη Συρία αλλά και στη στάση της κυβέρνησης που «τρέχει να υλοποιήσει τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή. Είναι πρόθυμη να αναλάβει αναβαθμισμένο ρόλο, να μας εμπλέξει ακόμη πιο βαθιά στους ανταγωνισμούς και τις συγκρούσεις ανάμεσα στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και τις συμμαχίες τους».

Αμέσως μετά διαβάστηκε το ψήφισμα της συγκέντρωσης (το οποίο υπάρχει αναλυτικό παρακάτω), ενώ τα δύο κείμενα, η ομιλία και το ψήφισμα, παραδόθηκαν σε εκπρόσωπο της 71ης Ταξιαρχίας, που διαβεβαίωσε πως θα το προωθήσει στην κυβέρνηση.

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε σε στρατόπεδο, δίπλα σε εκείνο που εδρεύει η 71η Ταξιαρχία, καθώς σε αυτή υπήρχαν νεοσύλλεκτοι αλλά και έφεδροι που έκαναν μετεκπαίδευση, παραδόθηκε το ψήφισμα σε εκπρόσωπο ο οποίος δεσμεύτηκε να το μεταφέρει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Περισσότερα

Χρήστος Σπίγκος: Οι καιροί ου μενετοί

Η συναρπαστική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, και αργότερα με τη διασταλτική προσθήκη «ΠΣ», θα προσελκύσει το ερευνητικό ενδιαφέρον αρκετών πολιτικών επιστημόνων, […]

Δείτε ακόμα