Πολιτική

Συγκέντρωση από τα παλιά του Στέφανου Παραστατίδη στην πλατεία Ειρήνης

Μια από τις μεγαλύτερες πολιτικές συγκεντρώσεις των τελευταίων δεκαετιών, τόσο σε παλμό όσο και σε συμμετοχή κόσμου, υπήρξε η κεντρική προεκλογική ομιλία του υποψήφιου βουλευτή Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Στέφανου Παραστατίδη στο Κιλκίς, την Παρασκευή 12 Μαΐου.

Στην πλατεία Ειρήνης, όπου ελάχιστοι πολιτικοί τόλμησαν να μιλήσουν «ανοικτά» σε κοινό κατά το παρελθόν, οι πολίτες του Κιλκίς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Στέφανου Παραστατίδη γιά «Αλλαγή Παραδείγματος», παλιές και νέες γενιές βρέθηκαν στην «πρώτη γραμμή», ενώθηκαν όλοι μαζί σε ένα ανεπανάληπτο κοινό και συμμετέσχον σε μια πρωτοφανή γιορτή δημοκρατίας.

«Σήμερα είναι μια σπουδαία ημέρα για τον τόπο μας, για μένα προσωπικά, αλλά κυρίως για την παράταξη και τις ιδέες μας.

Σήμερα η πλατεία είναι γεμάτη, με το νόημα που έχει κάτι από τις φωτιές. Και αυτές τις φωτιές τις χρειαζόμαστε να πάμε να τις ανάψουμε στις γειτονιές. Να στείλουμε ένα μήνυμα ελπίδας, ένα μήνυμα προοπτικής, ένα μήνυμα νίκης, ένα μήνυμα μεγάλης ανατροπής». Αυτά ανέφερε χαρακτηριστικώς στην έναρξη της ομιλίας του ο κ. Παραστατίδης.

Συνεχίζοντας τον κινηματικό λόγο του, τόνισε ότι η πολιτική δεν είναι χειραψίες, χτυπήματα στην πλάτη, συνδιαλλαγή, ένα συνεχές «αλισβερίσι», μνημόσυνα και φωτογραφίες μέσα στις εκκλησίες, αλλά οι ιδέες και οι αξίες μας.

«Σήμερα, από το πολιτικό σύστημα», υπογράμμισε, «λείπει το δημόσιο ήθος. Μας κυβερνούν σαν μια πολυεθνική, με λογικές που λειτουργούν στη βάση του δούναι και λαβείν, κόστους και οφέλους, ενώ αυτό που χρειαζόμαστε είναι η επιστροφή στην πολιτική στο πεδίο των ιδεών». Κάτι που όπως προσέθεσε, μπορεί να εγγυηθεί η Σοσιαλδημοκρατία.

Επανέλαβε τις λέξεις- «κλειδιά» που χρειάζεται ο τόπος και δεν είναι άλλες από την αξιοκρατία, την αξιολόγηση και τη δημοκρατία, ενώ συνέχισε λέγοντας ότι, «δικαιούμαστε μια ισχυρή δημόσια παιδεία γιατί πιστεύουμε στους νέους και στη διαγενεακή δικαιοσύνη, διεκδικούμε μια δημόσια υγεία γιατί ο πολίτης χρειάζεται πάνω από όλα αξιοπρέπεια στα θέματα υγείας του και παλεύουμε για ανοικτούς δημοκρατικούς θεσμούς».

«Ξεκινάμε να δώσουμε μία μάχη άνευ προηγουμένου. Ξεκινάμε να συγκρουστούμε με ό,τι μας κρατά καθηλωμένους στο χθες, ξεκινάμε έναν αγώνα να αλλάξουμε τον τόπο μας. Γι’ αυτό σας καλώ να σηκωθείτε όλοι στο πόδι, να δώσουμε μαζί αυτή τη μάχη, αυτόν τον αγώνα, να παλέψουμε για μια καλύτερη Ελλάδα, για την Ελλάδα των ονείρων μας, να σηκωθούμε όλοι όρθιοι και να παλέψουμε για ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας», κατέληξε σε δυναμικό τόνο.

Περισσότερα

Β.Ρόκος: «Fly Over- Οι Θεσσαλονικείς έχουν πληρώσει πολλές φορές το τίμημα να παίρνουν άλλοι αποφάσεις για την πόλη»

Στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Πρωτοβουλία Κατοίκων Μαλακαπής, Πυλαίας, Κρυονερίου, ο Σύνδεσμος Κωνσταντινοπολιτών, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης και η […]

Δείτε ακόμα

Να σκεφθούν τα παιδιά

Πρόκειται για κατ΄επανάληψιν διατυπωθείσα γνώμη και θέση της στήλης, όσον αφορά στην σχέση της τοπικής (αυτο)διοίκησης με φορείς του υψηλού […]