Γενικά

Το στρατόπεδο Γ. Ζώγκου στη Νέα Σάντα σημείο υποδοχής οπλιτών

Τα κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων του στρατού ξηράς βάζουν «λουκέτο» και αντικαθίστανται από 23 σημεία υποδοχής οπλιτών τα οποία θα λειτουργήσουν σε ολόκληρη την Ελλάδα προκειμένου να υποδεχθούν τους νεοσύλλεκτους από την σειρά του Μαρτίου (Β’ ΕΣΣΟ 2018) και μετά.

Σε αυτά θα παραμένουν οι στρατιώτες για περίπου 2-3 ημέρες προκειμένου να περάσουν από υγειονομικές εξετάσεις και να λάβουν ιματισμό και εν συνεχεία θα λαμβάνουν τα φύλλα πορείας για τις μονάδες όπου θα υπηρετήσουν.

Το στρατόπεδο του υπολοχαγού Γιώργου Ζώγκου στη Νέα Σάντα είναι ένα από τα συνολικά 23 σημεία υποδοχής οπλιτών ενώ κανένα δεν βρίσκεται στην Πελοπόννησο, όπου λειτουργούσαν μέχρι πρόσφατα πέντε κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων και η συντριπτική πλειοψηφία τους βρίσκονται στον Έβρο και στα νησιά.

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι πώς από τα 13 κέντρα εκπαίδευσης που λειτουργούσαν μόνο τέσσερα συμπίπτουν ως ΣΥ.Π.Ο.

Πρόκειται για μονάδες σε Θήβα, Ρέθυμνο, Γρεβενά και Λαμία όπου σε καμία περίπτωση δεν θα λειτουργούν με την παλαιότερη τους μορφή, για παράδειγμα η Θήβα ως κέντρο εκπαίδευσης πυροβολικού.

Σε κάθε ΣΥ.Π.Ο. θα παρουσιάζονται νεοσύλλεκτοι από σχεδόν όλα τα όπλα ή τα σώματα του στρατού ξηράς.

Κλείνει επίσης το κέντρο εκπαίδευσης ειδικών δυνάμεων στο Μεγάλο Πεύκο, όπως και το κέντρο εκπαίδευσης τεθωρακισμένων στον Αυλώνα, παρά τις αρχικές εκτιμήσεις ότι ίσως και να παρέμεναν ανοιχτά.

Τα σημεία υποδοχής οπλιτών θα είναι μονάδες, που θα λειτουργήσουν εν’ είδει τοπικού κέντρου νεοσυλλέκτων, αλλά σε αυτά θα παραμείνουν οι στρατιώτες για δύο ή τρεις ημέρες μέχρι να ολοκληρωθεί και επίσημα η κατάταξη τους, να περάσουν δηλαδή από ιατρικές εξετάσεις και να λάβουν τον ιματισμό τους.

Αμέσως μετά οι οπλίτες θα μεταφέρονται στις μονάδες τους για να περάσουν τη βασική τους εκπαίδευση και να ορκισθούν, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα στα κέντρα εκπαιδεύσεως νεοσυλλέκτων και στη συνέχεια να υπηρετήσουν τη στρατιωτική του θητεία τους.

Από τα 23 ΣΥ.Π.Ο. τα 8 βρίσκονται στα νησιά (δύο στη Ρόδο και από ένα σε Ρέθυμνο, Σάμο, Κως, Λήμνος, Χίος και Μυτιλήνη), ενώ τα υπόλοιπα είναι, ορισμένα στην κεντρική Ελλάδα και τα υπόλοιπα στον Έβρο. Σημαντικό είναι επίσης πώς υπάρχουν δύο ΣΥ.Π.Ο. σε Κομοτηνή και Ξάνθη.

Περισσότερα

Παραβίαση του προσωπικού λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του αντιπεριφερειάρχη Α.Βεργίδη

Παραβίαση του προσωπικού λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη ([email protected]), είχε ως αποτέλεσμα emails με φερόμενο ως αποστολέα τον […]

Δείτε ακόμα