Πολιτική

“Σκληρή γλώσσα” ΝΕ Κιλκίς ΣΥΡΙΖΑ για ασφαλιστικές εισφορές αγροτών

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε το τμήμα αγροτικής πολιτικής της ΝΕ Κιλκίς ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την πρόβλεψη αυξήσεων της ασφαλιστικής εισφοράς αγροτών από το νομοσχέδιο του υπουργείου εργασίας, που προωθείται προς ψήφισιν.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του υπουργού εργασίας, Γιάννη Βρούτση στην δημόσια τηλεόραση, το νέο νομοσχέδιο, που προωθεί η κυβέρνηση, οδηγεί σε διπλασιασμό της ασφαλιστικής εισφοράς των αγροτών. Συγκεκριμένα, αύξηση της κατώτατης ασφαλιστικής εισφοράς στα 220 ευρώ τον μήνα από 114 ευρώ που είναι σήμερα, ενώ προεκλογικώς η ΝΔ και ο ίδιος υπόσχονταν γενναίες μειώσεις των ασφαλιστικών εισφορών. Δηλαδή, ένα ζευγάρι αγροτών θα κληθεί να καταβάλει 5.280 ευρώ το έτος, έναντι των 2.736 ευρώ που καταβάλει σήμερα.

Από τέτοιες αυξήσεις, για την πλειοψηφία των μικρών και μεσαίων αγροτών η συνέχιση της αγροτικής τους δραστηριότητας θα γίνει από πολύ δύσκολη μέχρι αδύνατη. Η διαφαινόμενη πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ είναι η εξόντωση των μικρών και αγροτών προς όφελος των λίγων και εκλεκτών.

Παρά τις συνεχείς διακηρύξεις της κυβέρνησης για μείωση του κόστους παραγωγής και στήριξης των αγροτών, εώς σήμερα έχουμε αυξήσεις στο αγροτικό ρεύμα, προωθούμενη ιδιωτικοποίηση του ΕΛΓΑ με συνέπεια την αύξηση των ασφαλίστρων, καμία στήριξη μέσω “ντε μίνιμις” εκείνων των αγροτών που πλήττονται από διάφορα αίτια, κάτι που συνεχώς έπραττε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα σαν επιστέγασμα τον πιθανό διπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών.

Άραγε ο λαλίστατος επί παντός επιστητού υπουργός αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, κ. Βορίδης, έχει να δηλώσει κάτι επί του θέματος στους Έλληνες αγρότες; Ή θα κρυφτεί πίσω από την δικαιολογία ότι είναι αρμοδιότητα άλλου υπουργού”;

Περισσότερα
Δείτε ακόμα