Πολιτική

Δ.Σισμανίδης: «Καμμία μεγάλη απόφαση χωρίς δημοψήφισμα»


Πάθος, ορμή, νιάτα, εμπειρία, ενθουσιασμός! Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε την προεκλογική εκστρατεία του ο υποψήφιος δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης και ο συνδυασμός του «Ανοδος-Επτάπολις».
Η πρώτη επίσημη δημόσια εμφάνιση του υποψηφίου Δημάρχου Κιλκίς και των στελεχών του δημοτικού συνδυασμού, του οποίου ηγείται, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 7 Απριλίου, στο συνεδριακό κέντρο Κιλκίς σε μια αληθινά εντυπωσιακή σε όγκο και σε παλμό συγκέντρωση. Πολλοί μίλησαν για μια πράγματι όμορφη, «οικογενειακή» γιορτή της αυτοδιοίκησης, υπό την έννοια της πυκνής συμμετοχής πολλών παλιών και νέων αυτοδιοικητικών λειτουργών που έσπευσαν να υποστηρίξουν με την παρουσία τους την αυτοδιοικητική προσπάθεια του Δημήτρη Σισμανίδη μαζί με εκατοντάδες πολίτων.
Φανερά συγκινημένος από την θερμή υποδοχή του κόσμου, ο υποψήφιος δήμαρχος Κιλκίς παρουσίασε την ιδρυτική διακήρυξη του δημοτικού συνδυασμού ‘’Άνοδος Επτάπολις ‘’, η οποία περιλαμβάνει και τις βασικές θέσεις του τοπικού στρατηγικού σχεδιασμού για την επόμενη πενταετία, ενώ τέλος ανακοίνωσε σαρανταεννέα ονόματα υποψηφίων που όπως υπογράμμισε «συμμετέχουν στο συνδυασμό της νίκης του δήμου Κιλκίς και της αυτοδιοίκησης».
Ειδικότερα, ο κ. Σισμανίδης είπε, μεταξύ άλλων, και τα εξής:
«….Είμαστε εδώ για να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να έχουμε όμορφα και ζωντανά χωριά.
Στην «καλλικρατική» του μορφή, ο διευρυμένος δήμος Κιλκίς αποτελείται από επτά δημοτικές ενότητες, επτά προπύργια έντονης παρουσίας στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή του τόπου μας και εκατόν δεκατρείς νοικοκυρεμένους οικισμούς που ξεχωρίζουν.
Κάθε ενότητα έχει διαφορετικά γνωρίσματα και όλα αυτά πρέπει να τα συνθέσουμεγια να διαμορφώσουμε τους κανόνες της τοπικής ανάπτυξης.
Δίνοντας έμφαση στην τόνωση της τοπικής οικονομίας, στις υποδομές, στα μικρά και μεγάλα έργα που ανακουφίζουν την καθημερινότητα του πολίτη, στις κοινωνικές υποστηρικτικές δομές, για τους συμπολίτες μας, που βιώνουν άσχημες καταστάσεις
Δίνοντας τη δέουσα βαρύτητα στην αγροτουριστική βάση της περιοχής μας,ως εναλλακτική ή και συμπληρωματική ακόμη πηγή εισοδήματος.
Αφού πρώτα από όλα δούμε τη διοικητική διάρθρωση του δήμου μας….
….Δεν ήλθαμε ως αυτόκλητοι σωτήρες για να σας οδηγήσουμε στην «Γη της Επαγγελίας».
Στεκόμαστε όμως ενώπιον σας με καθάριο βλέμμα και με ήσυχη συνείδηση. Διότι έχουμε ασκήσει διοίκηση με μοναδικό κριτήριο την εξυπηρέτηση και το συμφέρον του δημότη, γιατί έχουμε διαχειριστεί το δημόσιο χρήμαμε κανόνες ελέγχου και διαφάνειας,γιατί σφραγίσαμε την ιστορία του τόπου τα τελευταία χρόνια, με έργο.
Έχοντας λοιπόν την έσωθεν αλλά και την έξωθεν καλή μαρτυρία, σας καλέσαμε για να σας κάνουμε κοινωνούς της δημιουργίας μιας νέας Δημοτικής Κίνησης που θα απλώσει τα φτερά της για να αγκαλιάσει όλο το Δήμο μας.Μιας δημοτικής κίνησης που σας εκφράζει όλους, που μας εκφράζει όλους.
Το νέο οικοδόμημα της δικής μας προσπάθειας αποτελείται από ανθρώπους της επιστήμης, από ανθρώπους της εργασίας και του μόχθου,από αγρότες και κτηνοτρόφους, από ανθρώπους του πολιτισμού και του αθλητισμού. Από νέους αλλά και από έμπειρους, που έχουν φρέσκιες ιδέες αλλά και δοκιμασμένη πείρα για να γίνουν αυτές πράξη….
….Κατέρχομαι ως υποψήφιος δήμαρχος στον διευρυμένο Δήμο Κιλκίς
για να κτίσω και όχι να γκρεμίσω,για να ενώσω και όχι να διχάσω
για να δώσω τη μάχη μαζί με τους άξιους συνεργάτες μου
για να πάμε μπροστά το Κιλκίς,να το καταστήσουμε πραγματική πρωτεύουσα πόλη, ένα σύγχρονο και λειτουργικό αστικό κέντρο….
….Είμαστε η «Άνοδος», το ασφαλές όχημα για την πολυεπίπεδη ανάπτυξη του δήμου Κιλκίς. Όπως βλέπετε στο λογότυπο, η λέξη «Άνοδος» χωρίζεται από ένα 7.Τα πρώτα γράμματα, το ΑΝ έχει την έννοια της «Ανάπτυξης», εν προκειμένω υποδηλώνει με το διαχωρισμό του 7, την «Αναπτυξιακή Οδό». Εκτός από αριθμός της τελειότητας κατά την αριθμολογία, το 7 συμβολίζει τις ισάριθμες δημοτικές ενότητες: Κιλκίς, Γαλλικού, Δοϊράνης, Κρουσίων, Μουριών, Πικρολίμνης, Χέρσου.
Η λέξη ‘’Πόλις’’ έχει αναφορά σ’ αυτές τις δημοτικές ενότητες. Είναι εξ ίσου αντιληπτό ότι η Άνοδος απλώνεται παντού,σε όλη την περιφέρεια του Κιλκίς.Χωρίς διακρίσεις και παραγκωνισμούς. Και κλείνω την αναφορά μου στο λογότυπο του Δημοτικού μας Συνδυασμού με την Άνοδο ως αρκτικόλεξο:
Αν – Ανάπτυξη –Όμικρον – Όραμα – Δέλτα -Διαφάνεια – Όμικρον – Οργάνωση – Σίγμα -Συνοχή….

Κοινωνική προστασία
…Η οικονομική κρίση έχει αφήσει, δυστυχώς έντονα τα αποτυπώματά της και στην τοπική μας κοινωνία. Ζούμε και ζείτε καθημερινά μικρά και μεγάλα δράματα.Η δική μας σκέψη είναι στους αδύναμους,στα κοινωνικά στρώματα που πλήττονται από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Ιερό καθήκον μας,απαράβατη υποχρέωσή μας είναι να σταθούμε δίπλα τους.Για να αισθανθούν εμπράκτως τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας, για να νιώσουν ένα χέρι βοηθείας.
Στηρίζουμε τις κοινωνικές δομές και πιστεύουμε στο ρόλο και στο σκοπό της λειτουργίας τους. Συνηγορούμε υπέρ ενός κοινωνικού δήμου. Η άσκηση της κοινωνικής μας πολιτικής θα έχει ως σημεία αναφοράς:
-Την προσπάθεια για μείωση δημοτικών τελών σε ευπαθείς ομάδες
-Την ενίσχυση των δικτύων εθελοντισμού
-Την συνέχιση και υποστήριξη των κοινωνικών δομών ‘’ Βοήθεια στο Σπίτι’’,που τόσα πολλά έχει προσφέρει στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας και σε ανήμπορους συμπολίτες μας
-Την συνέχιση των κοινωνικών υπηρεσιών του κοινωνικού παντοπωλείου και του κοινωνικό φαρμακείου
-Την προσπάθεια λειτουργίας κοινωνικού ιατρείου αλληλεγγύης σε συνεργασία με το νοσοκομείο Κιλκίς και με την εθελοντική συνεισφορά ιατρών.

Δευτερογενής τομέας

…Οι βιομηχανικές περιοχές του Κιλκίς και της Νέας Σάντας έχουν σταθεί ισχυροί άξονες της οικονομικής ανάπτυξης και της τοπικής απασχόλησης εδώ και δεκαετίες.Αναγνωρίζουμε τη συνεισφορά τους στο επιχειρείν και εστιάζουμε τις δικές μας ενέργειες:
-Στην καθιέρωση της βιομηχανικής «ζώνης» ως πόλου βιομηχανίας και μεταποίησης.
-Στην ενίσχυση της τοπικής και κοινωνικής επιχειρηματικότητας
-Στην τόνωση της συνεργασίας με όλους τους αρμόδιους φορείς
για την ανάπτυξη αναδυόμενων οικονομικών κλάδων,
όπως λ.χ. οι περιφερειακοί διαμετακομιστικοί κόμβοι, εξειδικευμένες κατηγορίες τροφίμων, διαχείριση αποβλήτων
-Στην επανεκκίνηση των διαδικασιών για την κατασκευή προαστιακού σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης – ΒΙ.ΠΕ Κιλκίς.

Οργανωμένη τουριστική πολιτική με «αιχμή» τον πολιτισμό
Οι συνθήκες έχουν πλέον ωριμάσει για μια δομημένη τουριστική πολιτική με αιχμή τον πολιτισμό και τη γαστρονομία, τις τοπικές μας γεύσεις.
Οι δικές μας σκέψεις πάνω στον τομέα αυτό είναι:
-Η ίδρυση γραφείου τουριστικής προβολής και ενημέρωσης
-Η ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων και τόπων ξεχωριστής ιστορικής σημασίας
-Η ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού
-Η ανάπτυξη του σχολικού τουρισμού
-Η δημιουργία του οικοτουρισμού με επίκεντρο τη λίμνη της Δοϊράνης και τις Μουριές,
-Η ανάπτυξη του τουρισμού υγείας στην Πικρολίμνη.
-Η αξιοποίηση του φυσιολατρικού τουρισμού π.χ. του βοτανικού κήπου Ποντοκερασιάς.
Είναι αυτονόητο ότι θα υποστηριχθούν πετυχημένοι θεσμοί όπως το φεστιβάλ κουκλοθεάτρου, το πολιτιστικό Καλοκαίρι, το θερινό σινεμά,
τα «Δοϊράνεια», τα «Γυναικοκάστρεια», τα «Παρχάρια» κ.α.

Αγροτική και κτηνοτροφική οικονομία
Ο δικός μας στόχος είναι η ίδρυση γραφείου αγροτικής ανάπτυξης,το οποίο να λειτουργήσει ως υποστηρικτική δομή συμβουλευτικής και ενημέρωσης του αγροτικού κόσμου. Με επικουρικό εργαλείο το γραφείο αγροτικής ανάπτυξης,συγχρόνως να κάνουμε μαζί με τους αγρότες και τους αγρότες –επιχειρηματίες όλα τα απαραίτητα βήματα για τη μεταποίηση και τη διάθεση της ποιοτικής αγροτικής μας παραγωγής στην ευρύτερη αγορά.

Νέα γενιά – Αθλητισμός

….Η δική μας αποστολή για τη νέα γενιά έχει ως βασικές κατευθύνσεις:
-Την διασύνδεση της εκπαίδευσης με τις δομές απασχόλησης
-Την ενίσχυση του ρόλου και της δράσης του τοπικού συμβουλίου νέων
-Την στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας
-Την αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων
Στον αθλητισμό, η νέα αντιδημαρχία θα έχει ξεχωριστό προϋπολογισμό για αθλητικές δράσεις
-Την επανεκκίνηση των διαδικασιώνγια την κατασκευή του κολυμβητηρίου, ενός ‘’μαρτυρικού’’ έργου που κόστισε ένα σωρό λεφτά και έμεινε στα μπετόν.
Δεσμεύομαι προσωπικά, το έργο του κολυμβητηρίου να ολοκληρωθεί στη δική μας δημοτική θητεία.

Υποδομές – Μεγάλα έργα
….Θα κοιτάξουμε με κάθε τρόπο να αξιοποιήσουμε τις πηγές χρηματοδότησης από το Ε.Σ.Π.Α. , από το Ο.Π.Α.Α.Χ., από το Leader, αλλά και από ευρωπαϊκές δομές και προγράμματα.Στο πλαίσιο των υποδομών, σε πρώτη φάση εξετάζουμε έργα που έχουν ιδιαίτερη σημασία για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την καθημερινότητα του πολίτη στην πόλη και στο χωριό. Ωρισμένα από αυτά είναι:
-Η αποδέσμευση των στρατιωτικών ακινήτων και χρήση τους για κοινωφελείς σκοπούς
Η δημιουργία πολυχώρου σε ένα πρώην οικόπεδο του στρατού που θα περιλαμβάνει δράσεις για τα μικρά παιδιά, παιδικές χαρές, αθλοπαιδιές, σε συνδυασμό και με έργα ήπιων παρεμβάσεων όπως ποδηλατόδρομοι, πάρκα αναψυχής, συντριβάνια κ.α.
Η συνολική αξιοποίηση του λόφου Αγίου Γεωργίου, που είναι το στολίδι της πόλης μας και όμως μένει δυστυχώς στα αζήτητα.Συνολική αξιοποίηση σημαίνει αναπλάσεις, ανάπτυξη αθλοπαιδιών,επαναλειτουργία του αναψυκτηρίου με συνδετήριο κρίκο την αξιοποίηση του σπηλαίου Κιλκίς.
Η ανάπλαση των εισόδων πόλης, με τέτοιο τρόπο που να αρμόζει στην αισθητική μιας πρωτεύουσας πόλης. Ο επισκέπτης που θα έρθει στην πόλη μας να έχει μια όμορφη εικόνα από την είσοδό της
Η ανάπλαση της πλατείας Ειρήνης
Εργα αναπλάσεων και αισθητικών παρεμβάσεων θα αναπτυχθούν και στην πόλη και στα χωριά μας.
Βασικό μέλημά μας είναι και η ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων καθώς και η υλοποίηση χρήσιμων και παραγωγικών έργων σε όλη την περιφέρεια του δήμου Κιλκίς.

Καμμία μεγάλη απόφαση χωρίς δημοψήφισμα
….Δεν θα χάσουμε ούτε μια ημέρα στον δήμο Κιλκίς.Η επόμενη ημέρα των εκλογών είναι για μας μέρα δουλειάς, προγραμματισμού και ανάληψης ευθυνών.
Γιατί ο δημότης δε μπορεί να περιμένει,γιατί έχει απαιτήσεις από εμάς και θέλει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων για να δει κάτι καλύτερο για την πόλη του Κιλκίς και τα χωριά μας.
Αγαπούμε την Πατρίδα μας και τον τόπο μας. Είμαστε νοικοκύρηδες. Πιστεύουμε στον άνθρωπο και στην ελεύθερη δημιουργία. Μ’ αυτές τις αξίες μεγαλώσαμε, αυτές τις αξίες υπηρετούμε στη ζωή και στην αυτοδιοίκηση. Και δεν τις δανείζουμε, ούτε τις χαρίζουμε σε κανένα κόμμα, σε κανένα κίνημα.
Μακριά από μας τα «μνημόνια» και τα «αντι-μνημόνια». Γυρίζουμε την πλάτη στα ψευτοδιλήμματα από όπου και αν προέρχονται. Δικό μας χρέος είναι να σταθούμε δίπλα στον αδύναμο συμπολίτη μας. Κανένας άστεγος, κανένας πεινασμένος,κανένας χωρίς περίθαλψη. Αυτή είναι η δική μας έγνοια, αυτό είναι το πραγματικό νόημα του κοινωνικού δήμου.Και αν πετύχουμε όλα αυτά θα έχουμε πράξει το καθήκον μας στο δήμο και στην κοινωνία.
Και κάτι τελευταίο: Επειδή ακριβώς πιστεύουμε στο μεγαλείο της δημοκρατίας θα προωθήσουμε το θεσμό του τοπικού δημοψηφίσματος για μείζονα θέματα του Δήμου μας. Καμμία μεγάλη απόφαση χωρίς δημοψήφισμα….

Περισσότερα
Δείτε ακόμα