Πολιτισμός

“Παρών” σε αρκετές εκδηλώσεις του Καλοκαιριού έδωσε το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς

Πλούσιο σε συμμετοχές και δράσεις υπήρξε το καλοκαίρι 2018 για το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς. Το Τμήμα Παραστάσεων συμμετείχε στα 37α Γυναικοκάστρεια παρουσιάζοντας χορούς της Μακεδονίας, καθώς και στις πανηγυρικές εκδηλώσεις του ιερού ναού αποκεφαλισμού του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Φανού.

Χορευτές του εφηβικού τμήματος συμμετείχαν με τις παραδοσιακές φορεσιές τους στην περιφορά της ιεράς εικόνας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, ενώ στις 30 Αυγούστου άνοιξαν τις εκδηλώσεις του “Κερνάμε Κιλκίς”.

Οι έφηβοι χορευτές συνόδευσαν επάξια τα περίφημα Χάλκινα της Γουμένισσας κατά την πατινάδα που πραγματοποιήθηκε επί της 21ης Ιουνίου, από το Επιμελητήριο έως το κλειστό γυμναστήριο, όπου και παρουσίασαν χορούς της Μακεδονίας.

Τέλος, χορευτές του Λ.Ε.Κ. συμμετείχαν στις εκδηλώσεις έναρξης της φετινής εμποροπανήγυρης. Με χαμόγελα και με άκρως γιορτινή διάθεση έλαβαν μέρος στην πατινάδα που πραγματοποιήθηκε επί της 21ης Ιουνίου, ενώ λίγο αργότερα, έδωσαν ξεχωριστό χρώμα στις χορευτικές εκδηλώσεις, στην πλατεία δημαρχείου, παρουσιάζοντας χορούς της Μακεδονίας και της Καππαδοκίας.

Καθόλη τη διάρκεια της διοργάνωσης, στην οδό της 21ης Ιουνίου το ΛΕΚ λειτούργησε περίπτερο ενημερώνοντας το κοινό για τις δράσεις και το έργο του.

Εργαστήρια χειροτεχνίας στο Λύκειο των Ελληνίδων

Από το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς εκδόθηκε ανακοίνωση σχετικώς με την λειτουργία εργαστηρίων χειροτεχνίας στον σύλλογο και εγγραφές σ’αυτά στην οποία αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής:

Έτσι, πέρα από την καθιερωμένη διδασκαλία παραδοσιακών χορών για όλες τις ηλικίες (νήπια από 4 ετών, παιδιά, εφήβους και ενήλικες) από έμπειρους και καταρτισμένους δασκάλους, θα λειτουργήσουν φέτος και εργαστήρια χειροτεχνίας, με απώτερο σκοπό τη γνωριμία και ενασχόληση με την λαϊκή τέχνη, τον συνδετικό αυτό κρίκο με το παρελθόν που δεν έσπασε ποτέ, γιατί είναι άμεσα συνυφασμένος με την ανθρώπινη έκφραση, δημιουργία και ψυχή. Στον αντίποδα λοιπόν της μαζικής παραγωγής, οι μαθητές των σεμιναρίων θα μάθουν να δημιουργούν μοναδικά έργα με την καλαισθησία και ιδιαιτερότητα του χειροποίητου.

Ειδικότερα, στον φιλόξενο χώρο του ΛΕΚ θα λειτουργήσουν σεμινάρια πλεξίματος, (βελονάκι-βελόνες), κεντήματος, υφαντικής με αργαλειό, κατασκευής κούκλας, μακραμέ και ντεκουπάζ.

Κατά τη διάρκεια της χρονιάς προγραμματίζονται επίσης, και εργαστήρια παραδοσιακής κουζίνας, καθώς και δράσεις αφήγησης λαϊκών παραμυθιών για παιδιά με βιωματικό και διαδραστικό τρόπο.

Για εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη γραμματεία του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς (Μητροπόλεως 11), στο τηλ. 23410-27684, 6-8 μ.μ. καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή, ενώ για τα χορευτικά τμήματα του ΛΕΚ στο Πολύκαστρο στον Σύλλογο Γυναικών Δήμου Παιονίας «Ευκράντη», στο Πολιτιστικό Κέντρο Πολυκάστρου, κάθε Τρίτη και Πέμπτη, 6-8μ.μ. και στο τηλ. 6932 914 118.

Μουσικοχορευτικό μεσημεριανό γλέντι
Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018, στις 13.00, θα πραγματοποιηθεί το εξ αναβολής μουσικοχορευτικό μεσημεριανό γλέντι του ΛΕΚ στο κέντρο διασκέδασης ΘΕΑΤΡΟ (1ο χλμ Κιλκίς-Ευκαρπίας) με φαγητό και ζωντανή παραδοσιακή-λαϊκή μουσική με τους: Έφη Ναβροζίδου, Νίκο Καλαϊτζίδη και Χρήστο Μαυρόπουλο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα κληρωθούν και οι λαχνοί που κερδίζουν υπέροχα δώρα όπως ένα μονό ανατομικό στρώμα αξίας 1.157 ευρώ από την Anatomic Help, έκπτωση -75% σε διπλό ανατομικό στρώμα από την Anatomic Help, 2 διανυκτερεύσεις στο Ξενοδοχείο “Be my guest Athens” αξίας 250 ευρώ, ένα ποδήλατο, κ.α.
Πληροφορίες στη γραμματεία του ΛΕΚ (Μητροπόλεως 11),καθημερινά 6-8μ.μ., τηλ. 23410 27684.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα