Αρθρογραφία

Ψηφίζουμε θετικά, όχι τιμωρητικά

vote-psifos-kalpi-ekloges-maxitisΚαθώς έμεινε άλλη μια Τρίτη έως τις εκλογές, και πραγματικά προσπαθώ όσο μπορώ να γράψω τους δικούς μου προβληματισμούς έχοντας την ελπίδα ότι θα βρω λύση σε αυτούς, προσπαθώ ταυτοχρόνως να προβληματίσω και εσάς. Ίσως έτσι βοηθηθούμε αμφότεροι και σε αυτές τις εκλογές-«Φθινόπωρο 2015» να βγάλουμε μια καλύτερη «κολλεξιόν»… συγγνώμη κυβέρνηση!

Με την ελπίδα ότι μέσα στο 2015 το επόμενο μεγάλο γεγονός θα είναι …τα Χριστούγεννα, και όχι κάποιες εκλογές, δημοψήφισμα, ψηφοφορία, ανασχηματισμός, καινούργιοι φόροι και λοιπές εκπλήξεις, στις οποίες το πολιτικό σύστημα μας έχει «κακομάθει» τα τελευταία χρόνια, προσπαθώ μέσα από συζητήσεις και κείμενα να βρω τι είναι σωστό να κάνω. Ποιός μου λέει μιάν αλήθεια και ποιός πιστεύω ότι θα μου διασφαλίσει τη πιο σταθερή πορεία για τη χώρα μου ώστε αυτή σιγά σιγά να μπει σε μια καινούργια εποχή.

Ποιοί είναι εκείνοι οι άνθρωποι, διότι τα κόμματα δεν κάνουν τους ανθρώπους αλλά οι άνθρωποι τα κόμματα, που έχουν διαφορετική οπτική από την σάπια νοοτροπία με την οποία μεγάλωσαν πολλές γενιές και την οποία «έθρεψε» ο «πράσινος ο ήλιος». Αυτούς ψάχνω να βρω. Ως νέος δεν θέλω να τιμωρήσω κανένα, διότι έτσι θα διαιωνίζω τη τραγική κατάσταση της χώρας, και όσο παίρνει παράταση αυτή η καταστροφή τόσο μεγαλύτερη θα γίνεται.

Για αυτό σε τούτες τις εκλογές θα ψάξω να βρω τι μου εγγυάται κάτι σταθερό. Κάτι, που, χωρίς φανφάρες και πειράματα θα με βάλει σε έναν δρόμο που να μπορώ να περπατήσω. Όχι όμως σε παλιό δρόμο, ούτε με οδηγό την νοοτροπία του παρελθόντος. Θέλω καινούργιο δρόμο, ρεαλιστικά βατό που θα οδηγήσει όχι εμένα αλλά τη χώρα μου σε ένα καλύτερο μέλλον. Αυτό που φαντάζομαι και σε αυτό που θέλω να ζήσω.

Για αυτό θα πάω να ψηφίσω, παρ’ όλο που με τόσες εκλογικές διαδικασίες η ψήφος δείχνει να χάνει την αξία της. Δεν θα αφήσω κανέναν, όμως, να με πείσει να σταματήσω να δείχνω την θέλησή μου μέσω της ψήφου μου. Και ας την παραμελεί. Εγώ θα συμμετέχω, για να μπορώ να έχω άποψη και να διαμορφώνω όσο μπορώ τα πράγματα.
Όλα θα λυθούν με συνεργασία, και το ίδιο πρέπει να κάνουμε και εμείς και οι πολιτικοί αυτής της χώρας. Να συνεργαστούμε όλοι μαζί πηγαίνοντας να ψηφίσουμε αυτούς που πιστεύουμε ότι θα είναι οι καλύτεροι συνεργάτες για να «χτίσουν» ένα καλύτερο αύριο, έστω και αν αυτό ξεκινά από το «μνημόνιο» της «Πρώτης Φοράς Αριστεράς» του Αλέξη Τσίπρα. Θα ψηφίσω θετικά και όχι τιμωρητικά, διότι τιμωρώντας τους άλλους μπορεί να καταδικάσω και τις επόμενες γενιές.

Περισσότερα

Τα χρόνια και οι άνθρωποι έρχονται, παρέρχονται και φεύγουν, η διαφθορά στο Δημόσιο «βασιλεύει» και… «δεν το κουνάει»!

Τις προηγούμενες ημέρες, οι φήμες γιά ένα νέο σκάνδαλο διαφθοράς με φερόμενους πρωταγωνιστές τρεις δημοσίους υπαλλήλους και οκτώ ιδιώτες συνεργάτες […]

ΤΟ ΖΩΟΠΑΖΑΡΟ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ

Στα χρόνια της τουρκοκρατίας ο μοναδικός κοινόχρηστος χώρος της πόλης όπου γινόταν και το ζωεμπόριο ήταν μια μεγάλη δενδροφυτευμένη πλατεία […]

Εννέα παλικάρια… πριν 60 χρόνια

Άνοιξη του 1964, ακριβώς πριν 60 χρόνια, εννέα παλικάρια, απόγευμα Κυριακής λίγο πριν αρχίσει η βόλτα (νυφοπάζαρο) στην κεντρική οδό […]

Δείτε ακόμα