Γενικά

Προχωρεί η υπογειοποίηση δικτύου ηλεκτροδότησης στους χώρους της εμποροπανηγύρεως

Ξεκινούν τις επόμενες ημέρες στο κέντρο του Κιλκίς οι εργασίες ενός σημαντικού έργου υποδομής.
Πρόκειται για την υπογειοποίηση των καλωδίων ρεύματοςς της εμποροπανήγυρης επί της οδού Γ. Καπέτα, ενός έργου σε μήκος δύο χιλιομέτρων και θα ”τρέξει” παράλληλα με τις τεχνικές εργασίες υπογειοποίησης του ηλεκτρικού δικτύου της ΔΕΔΔΗΕ και την εν εξελίξει αντικατάσταση των σωληνώσεων του δικτύου ύδρευσης.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται και τα εξής: «…Οι τεχνικές παρεμβάσεις θα γίνονται συντονισμένα από τον ανάδοχο του έργου και τον ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να αποφευχθούν άσκοπες διπλές εργασίες εκσκαφής και αποκατάστασης στα ίδια σημεία διαδρομής του δρόμου και πρόσθετη όχληση και ταλαιπωρία για τους δημότες που ζουν στην περιοχή. Συγχρόνως προβλέπεται η λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων ασφαλούς εκτροπής της κυκλοφορίας και εξυπηρέτησης των κατοίκων, επαγγελματιών και επισκεπτών της περιοχής.

Λόγω της πλήρους κατάργησης του εναέριου δικτύου και των στύλων του ΔΕΔΔΗΕ στην οδό Καπέτα θα εγκατασταθεί νέο σύστημα φωτισμού του οδοστρώματος και των πεζοδρομίων. Eπί της Γ. Καπέτα και σε ορισμένες κάθετες οδούς της θα τοποθετηθούν συνολικά 70 νέοι φωτιστικοί στύλοι και 73 φωτιστικά σώματα τεχνολογίας «λεντ».

Η υπογειοποίηση των καλωδίων στους χώρους όπου αναπτύσσονται οι δραστηριότητες της εμποροπανήγυρης, κρίθηκε επιβεβλημένη από τη δημοτική αρχή Κιλκίς για λόγους ασφάλειας και αισθητικής καθώς η ηλεκτρική τροφοδοσία των υπαίθριων πάγκων (φωτισμός, ηχητικά συστήματα) μέχρι πρό τινος γινόταν από υπαίθριο εναέριο ηλεκτρικό δίκτυο,δημιουργώντας αρκετά συχνά λειτουργικά προβλήματα στους εκθέτες και μια τριτοκοσμική όψη με τα αιωρούμενα καλώδια στα εκθεσιακά σημεία. Το έργο, προϋπολογισμού 344.999,78ευρώ, χρηματοδοτείται από τους ΚΑΠ επενδυτικών δαπανών και θα ολοκληρωθεί μέσα σε έξι μήνες.

Σε λιγότερο από τρεις μήνες αναμένεται εξάλλου να περατωθούν οι παράλληλες εργασίες υπογειοποίησης των καλωδίων του ΔΕΔΔΗΕ. Κατά τη διάρκεια υλοποίησης των παράλληλων τεχνικών εργασιών είναι πιθανόν να μετατοπιστεί σημειακά η λειτουργία της λαϊκής αγοράς του Κιλκίς.

Η πολύπλοκη φύση του έργου και ο βαθμός εμπλοκής των αρμόδιων υπηρεσιών (ΔΕΔΔΗΕ, ανάδοχος εργολάβος, ΔΕΥΑΚ) απαιτούν ακρίβεια στη μεταξύ τους συνεργασία.

Η δημοτική αρχή Κιλκίς ζητά την κατανόηση των δημοτών το επόμενο χρονικό διάστημα κατά την εκτέλεση των εργασιών.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης επισημαίνει ότι τα έργα υπογειοποίησης του δήμου Κιλκίς και του ΔΕΔΔΗΕ θα αναβαθμίσουν ριζικά την οδό Γ. Καπέτα και τους χώρους της εμποροπανήγυρης, θα βελτιώσουν την αισθητική εικόνα της περιοχής και θα της προσδώσουν προστιθέμενη αξία για μελλοντικές λειτουργικές και επαγγελματικές χρήσεις».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα