Κιλκισιώτικες κουβεντούλες

Το πρώτο χιόνι

Είχε να συμβεί αρκετά χρόνια, αλλά σε σχέση με την συγκεκριμένη περιοχή δεν είναι ούτε πρωτόγνωρο ούτε …παράδοξο.
Ετσι, το πρώτο χιόνι στον νομό έπεσε ξημερώματα της Παρασκευής 24.10.14, πού αλλού, στο Πάικο, και συγκεκριμένα στο οροπέδιο των Μεγάλων Λιβαδίων με όλη την περιοχή να «ασπρίζει» από ένα στρώμα χιονιού ενός-δύο πόντων.
Όμως, προς το μεσημέρι ο καιρός «μαλάκωσε» και ο συνδυασμός βροχής και δυνατού αέρα έλειωσε το χιόνι.
Φυσικά ακόμη και μετά την σύνταξη του παρόντος μπορεί να έχει χιονίσει, αλλά δεν αποκλείεται αυτό να συμβεί ακόμη και αρκετά αργότερα.
Ωστόσο, αυτό δεν αλλάζει την «πρωτιά» της προαναφερθείσας ημερομηνίας όσον αφορά στην πρώτη «επίσκεψη» του χιονιού στον νομό γι’ αυτόν τον Χειμώνα.
Είτε με είτε χωρίς χιόνι, εκείνοι που …«δεν καταλαβαίνουν τίποτε» είναι οι διοργανωτές και οι φίλοι της ετήσιας «Γιορτής της Πατάτας», που αναμένεται να δώσουν έντονο το «παρών» γιά άλλη μία χρονιά στα Μεγάλα Λιβάδια.
Μία εκδήλωση του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου γιά την οποία αξίζει να ληφθεί μέριμνα από τα θεσμικά όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης να αποκτήσει σε βάθος χρόνου ευρύτερη περιφερειακή ή ακόμη και πανελλαδική εμβέλεια.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Περισσότερα

Θα συνεχισθεί και αλλού

Ο μεγάλος νικητής των πρόσφατων εκλογών στην Ολλανδία ήταν το υπερσυντηρητικό κόμμα του Γκέερτ Βίλντερς με την ομοϊδεάτισσα του Μαρίν […]

Συνάντηση με νόημα

Στην Αθήνα βρέθηκε την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου η υποψήφια βουλευτής Κιλκίς και δικηγόρος Καλλισθένη Πάκα και συναντήθηκε με τον συντοπίτη […]

Δείτε ακόμα

Πνεύμα διεκδίκησης

Τα τελευταία χρόνια ακολουθούν ανοδική πορεία οι δείκτες απήχησης, συμμετοχής, διοργανωτικής επάρκειας και αγωνιστικής επιτυχίας όλοι οι αγώνες ορεινού δρόμου […]