Γενικά

Προσγειώθηκε στον αεροδιάδρομο της Νέας Καβάλας μετά από χρόνια εκπαιδευτικό αεροπλάνο

Μετά την ολοκληρωτική απομάκρυνση όλων των κονταίηνερ, που στέγαζαν προσωρινά αιτούντες ασύλου μη νομίμους μετανάστες, από τον διάδρομο αποπροσγείωσεις του αεροδρομίου της Νέας Καβάλας, ξεκίνησε να επαναλειτουργεί από σήμερα το πρωί, μετά από απόφαση του αρμοδίου υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Υπενθυμίζεται, ότι το αεροδρόμιο είχε παραχωρηθεί στην στρατιωτκή υπηρεσία επί υπουργίας Πάνου Καμένου, αλλά μετά την δραματική αύξηση των μεταναστευτικών ροών κρίθηκε απαραίτητη η διάθεση εκτεταμένων σημείων της επιφανείας του για την δημιουργία κέντρο προσωρινής διαμονής μη νομίμων μεταναστών και προσφύγων.

Το εν λόγω κέντρο θα συνεχίσει να λειτουργεί στους χώρους που βρίσκονται σε πολύ μικρή απόσταση από τον διάδρομο αποπροσγείωσεις.

Στην εκ μέρους του υπουργείου Εθνικής Αμύνης λήψει της σχετικής απόφασης ελήφθει υπόψην και η έκθεση του διοικητή του κέντρου προσωρινής διαμονής Νέας Καβάλας Τραϊνού Τρέγκα, που εισηγήθηκε ανάπτυξη των εγκαταστάσεων στις εκτάσεις οι οποίες βρίσκονται σε μικρή απόσταση από τον διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης.

Την επαναλειτουργία του αεροδρομίου της Νέας Καβάλας γνωστοποίησε και ο δήμαρχος Παιονίας Κωνσταντίνος Σιωνίδης την Τρίτη 30.3.21, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, με όλους τους συνδυασμούς να χαιρετίζουν την εξέλιξη και να αναφέρονται στην σημασία της στην υπόθεση της ανάπτυξης όχι μόνο της ευρύτερης περιοχής αλλά και του νομού Κιλκίς συνολικώς.

Η πρώτη προσγείωση μετά από αρκετό μεγάλο χρονικό διάστημα εκπαιδευτικού αεροσκάφους πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί με απόλυτη επιτυχία.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα