Κοινωνία

Είδη πρώτης ανάγκης προσέφερε η ΕΛΑΣ στο ΚΚΣ

Στο πλαίσιο των εορτών των Χριστουγέννων και του νέου έτους, η ελληνική Αστυνομία διοργάνωσε πανελλήνια συγκέντρωση ειδών (τροφίμων, ρούχων κλπ), με σκοπό την ενίσχυση φιλανθρωπικών ιδρυμάτων σε όλη την χώρα.

Στις περιφερειακές ενότητες Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Κιλκίς, Σερρών και Χαλκιδικής η πρωτοβουλία αυτή συντονίζεται από την γενική περιφερειακή αστυνομική διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας και η βοήθεια που συγκεντρώθηκε διατέθηκε για την κάλυψη άμεσων αναγκών, αντίστοιχα, ως εξής:
ΕΛΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΚΣ
• Στο Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς (Κιλκίς),

• Στο εκκλησιαστικό – κοινωνικό Παντοπωλείον της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους – Κατερίνης και Πλαταμώνα (Πιερία),

• Στην μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων “Σωσσίδειο γηροκομείο Βέροιας”, στην μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων ατόμων Νάουσας και στο ειδικό δημοτικό σχολείο – ειδικό νηπιαγωγείο Αλεξάνδρειας. (Ημαθία),

• Στο ίδρυμα παιδικής προστασίας Γιαννιτσών «Παναγιά η Οδηγήτρια» (Πέλλα),

• Στο εκκλησιαστικό γηροκομείο Σιδηροκάστρου «Ο Αγιος Νεκτάριος» (Σέρρες),

• Στο φιλόπτωχο ταμείο του ιερού ναού Αγίου Νικολάου της Ιεράς Μητροπόλεως Κασσανδρείας στον Πολύγυρο (Χαλκιδική).

Τα είδη συγκεντρώνονται πάνω σε καθημερινή βάση, στην έδρα της κάθε διεύθυνσης αστυνομίας. Συγκεντρώθηκαν, ενδεικτικά, ρούχα, τρόφιμα, είδη ένδυσης, παιγνίδια και σχολικά είδη.

Τονίζεται ότι το έργο των φορέων που φροντίζουν καθημερινά παιδιά και συνανθρώπους που το έχουν ανάγκη είναι σημαντικότατο ώστε να εξασφαλίζουν ένα αξιοπρεπές μέλλον στους ανθρώπους που το χρειάζονται.

Η πρωτοβουλία αυτή εκτός από τον συμβολικό της χαρακτήρα που αναδεικνύει και την κοινωνική προσφορά της Ελληνικής Αστυνομίας, σκοπεύει και στην ουσιαστική κάλυψη των αναγκών των μελών των παραπάνω φορέων.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Για την μπούκλα

Πρόσφατα είχα την τύχη, που αρχικά ήταν χαρά, να παρακολουθήσω την παράσταση «Μπούκλα 99» της Νεφέλης Μεγκ, στον πολύ όμορφο […]