Γενικά

Προκαλεί το κοινό αίσθημα η επιλεκτική εφαρμογή των νόμων από τα όργανα της τροχαίας Κιλκίς

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται αυξητική τάση περιστατικών καταχρηστικής συμπεριφοράς οργάνων της τάξης, αρμοδίων για την εντός πόλεως τροχονομική αστυνόμευση, τα οποία δημιουργούν κλίμα αγανάκτησης και έντονης δυσαρέσκειας στην τοπική κοινωνία.

Ειδικότερα τα εν λόγω όργανα:

-«Διυλίζουν τον κώνωπα», «κόβοντας» κλήσεις σε δίκυκλα σταθμευμένα σε χώρο στάθμευσης τέτοιων, αλλά από την …εξωτερική πλευρά του, δηλαδή σε σημεία που και οι ίδιοι οι αστυνομικοί αφήνουν τα δίκυκλά τους, εφ΄όσον χρειασθεί, χωρίς να παρεμποδίζεται η κυκλοφορία εποχουμένων και πεζών, και την ίδια στιγμή «καταπίνουν την κάμηλον», «προσπερνώντας» τα οχήματα, που είναι σταθμευμένα σε όλη την 21ης Ιουνίου, από την πλευρά που απαγορεύεται!

-Ακόμη χειρότερα, «γράφουν» δίκυκλα για παράτυπη πλην όμως μη επηρεάζουσα την ομαλή διέλευση οχημάτων και πεζών στάθμευση και την ίδια στιγμή είτε κάνουν «τα στραβά μάτια» είτε τα… κλείνουν εντελώς στην «χοντρή» αυθαιρεσία καταστημάτων, που, σε έναν ορισμό της κατάχρησης του δικαιώματος στάθμευσης, καταλαμβάνουν με τα δίκυκλά τους… ολόκληρα πεζοδρόμια αλλά και χώρους στους οποίους απαγορεύεται εντελώς ακόμη και η στιγμιαία στάθμευση (π.χ., μπροστά από φωτεινούς σηματοδότες)!

-Ενώ οι παραβάσεις του ΚΟΚ, σε σχέση με στην στάση και στάθμευση, «πέφτουν βροχή» καθημερινώς, αυτά παραμένουν επί μακρά διαστήματα αδρανή, αφήνοντας ακόμη και την ασυδοσία να οργιάζει, και αίφνης μέσα σε μιάν ημέρα περνούν από το «μπλοκάκι» τους… δικαίους και αδίκους, δημιουργώντας την αίσθηση στους πολίτες ότι… του «στήνουν παγίδα» «υπνωτίζοντάς» τους με την παρατεταμένη αδράνεια και καθιστώντας τους εύκολους «στόχους» του… «βουρ, κι όποιον πάρει ο Χάρος»!

-Σε γενικές γραμμές ενεργούν κατά τρόπο, που παραπέμπει σε δύο μέτρα και δύο σταθμά ως προς την εφαρμογή των νόμων, αντί αυτή να είναι καθημερινή, σωστή και χωρίς διακρίσεις, δημιουργώντας έτσι στους πολίτες την αίσθηση, ότι είναι απροστάτευτοι από αυτές τις διακριτικές και εν πολλοίς άνισες συμπεριφορές των συγκεκριμένων οργάνων της τάξης.

-Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρονται και σε ωρισμένες περιπτώσεις, ευτυχώς ελάχιστες, αστυνομικών οργάνων, τα οποία θεωρούν ως… αυτοσκοπό (μέχρις …ηδονισμού!) το να «κόβουν αβέρτα» κλήσεις ακόμη και επί δικαίων, «γράφοντας» στα παλαιότερα των υποδημάτων τους την ύπαρξη και του πνεύματος σε κάθε νόμο, πέραν του γράμματος, αλλά και την δραματική οικονομική κατάσταση των περισσοτέρων νοικοκυριών λόγω της δυσμενέστατης οικονομικής συγκυρίας.

Δυστυχώς το έλλειμμα γνώσης της έννοιας του πνεύματος του νόμου είναι εμφανές και στα υπηρεσιακά εκείνα αστυνομικά όργανα, στα οποία προσφεύγει ο πολίτης για να πει «τον πόνο του» και να ζητήσει δικαιοσύνη και επιείκεια, και τα οποία παραμένουν εμμονικώς προσηλωμένα στο γράμμα, λες και ο κάθε πολίτης είναι… συστηματικός παραβάτης των νόμων!

Όταν, λοιπόν, στους πολίτες δημιουργείται η αίσθηση της άνισης μεταχείρισης και της ανυπαρξίας προστασίας από υπερβολές κάποιων οργάνων της τάξης, είναι φυσικό και λογικό η τοπική κοινωνία να… «βράζει».

Το δημοσιογραφικό συγκρότημα του «Μαχητή» είναι καθημερινός αποδέκτης αναφορών έκφρασης αυτής της αγανάκτησης πολιτών εξ αιτίας της προαναφερθείσας συμπεριφοράς αστυνομικών οργάνων.

Έχοντας, λοιπόν, την καθολική επικρότηση των συμπολιτών για την δική του δημοσιογραφική παρέμβαση, το συγκρότημά μας δεν θα περιορισθεί στην αυτονόητη παράσταση στην τοπική διεύθυνση αστυνομίας, δεδομένης και της επίσης πλανωμένης αισθήσεως του ότι σε τέτοιες περιπτώσεις η στάση της αποσκοπεί πρωτίστως στο να «πέφτουν στα μαλακά» τα όργανά της, σε εφαρμογή της παροιμίας «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει».

Αντιθέτως, θα προχωρήσει στην αποστολή ανοικτής επιστολής προς τον υπουργό προστασίας του πολίτη, ζητώντας… προστασία της τοπικής κοινωνίας από τρόπους λειτουργίας κάποιων αστυνομικών οργάνων, που… την υπονομεύουν.

Διότι, δεν μπορεί να μένει κανείς απαθής απέναντι σε φαινόμενα, τα οποία, αν μη τι άλλο, υπόκεινται και στις διατάξεις περί καθήκοντος, τις οποίες τα συγκεκριμένα αστυνομικά όργανα παραβαίνουν εξώφθαλμα.

Ο αστυνομικός είναι όργανο τήρησης της τάξης, και όχι… τιμωρός!

Από εκεί να πέρα η τήρηση των νόμων είναι το αυτονόητο. Αλλά,… από όλους! Δεν είναι δα κάποιοι … «πιό ίσοι» από τους ίσους, ώστε να δικαιολογείται η προαναφερθείσα συμπεριφορά των προαναφερθέντων οργάνων.

Όσο για τους τοπικούς πολιτικούς παράγοντες, Πολιτείας και αυτοδιοίκησης, τι να πεί κανείς;

Στόμα έχουν,… μιλιά δεν έχουν!

Ή, μήπως, δεν αφουγκράζονται την δυσαρέσκεια των πολιτών, που ογκώνεται συνεχώς από υπερβολές κάποιων οργάνων της τάξης κατά την εφαρμογή των διατάξεων για την τροχονομική αστυνόμευση;

Περιμένουν, αυτή η δυσαρέσκεια να εξελιχθεί σε… «έκρηξη» οργής, με ανεπιθύμητες κοινωνικές συνέπειες για… να δεήσουν να μιλήσουν, να τοποθετηθούν δημοσίως και, το κυριότερο, να… ενεργήσουν τα δέοντα;

Περισσότερα
Δείτε ακόμα