Πολιτισμός

Τα Ποντιόπουλα κρατούν άσβεστη και ισχυρή την μνήμη της Γενοκτονίας

Για άλλη μια χρονιά η ένωση Ποντίων νομού Κιλκίς “Οι Αργοναύτες” εφαρμόζει το πρόγραμμα “Βλεποντας το παρελθόν με τα μάτια των παιδιών στο πλαίσιο της ημέρας μνήμης της γενοκτονίας εις βάρος του Ελληνισμού του Πόντου.

Ο σύλλογος εκφράζει για το επιτελούμενο έργο σε ότι αφορά το ανώτερο πρόγραμμα την ικανοποίησή του, η οποία “αποτυπώνεται” στο ακόλουθο ενημερωτικό δελτίο.

Με αφορμή την Ημέρα Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και με σχετική θεματολογία, στην Ένωση Ποντίων ν. Κιλκίς οι Αργοναύτες εργαστήκαμε μαζί με τα παιδιά μας με ομολογουμένως εξαιρετικά αποτελέσματα.

Στα παιδικά και εφηβικά τμήματα του συλλόγου, η χοροδιδάσκαλος μας και εκπαιδευτικός κα Ελευθεριάδου Ελένη δούλεψε με μεγάλη ευαισθησία θεματικές δραστηριότητες με τίτλο “Δε ξεχνώ” για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου (ιστορική αναδρομή, ανάγνωση αληθινών μαρτυριών, προβολή φωτογραφιών, εικαστικές δημιουργίες) και κάλεσε τα παιδιά να αποτυπώσουν στο χαρτί, με μολύβι και χρώματα, αυτά που ένοιωσαν.

Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν με την προθυμία και την αγνότητα που έχει η παιδική ψυχή και μας συγκίνησαν βαθύτατα με τις ζωγραφιές τους, δείχνοντας μας πως τελικά υπάρχουν δεκάδες ενδιαφέρουσες αναγνώσεις του ιδίου θέματος και οι καλύτερες δεν είναι πάντοτε των ενηλίκων.

Το πρόγραμμα “Βλέποντας το παρελθόν με τα μάτια των παιδιών”, αποτελεί μια ιδέα που υλοποιείται εδώ και πολλά χρόνια στο σύλλογο μας και μέχρι στιγμής η κυρία Ελευθεριάδου έχει δουλέψει θεματικά πλην της γενοκτονίας και με τους μύθους του Πόντου καθώς και με την ενδυμασία.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Β.Ρόκος: «Fly Over- Οι Θεσσαλονικείς έχουν πληρώσει πολλές φορές το τίμημα να παίρνουν άλλοι αποφάσεις για την πόλη»

Στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Πρωτοβουλία Κατοίκων Μαλακαπής, Πυλαίας, Κρυονερίου, ο Σύνδεσμος Κωνσταντινοπολιτών, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης και η […]