Κοινωνία

Πολύκαστρο και κοινωνία του νομού πενθούν γιά τον Λάμπρο Μπίλλη

Το Πολύκαστρο, και μαζί του η κοινωνία της ευρύτερης περιοχής και ο φίλαθλος κόσμος του νομού, πενθούν γιά την απώλεια του εμπόρου ειδών ένδυσης Λάμπρου Μπίλλη, που «έφυγε» σε ηλικία 86 ετών.

Ο εκλιπών άφησε ανεξίτηλη «υπογραφή» στα πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα του τόπου, διατελέσας επί μακρόν ενεργό μέλος και στέλεχος πολιτιστικών φορέων της περιοχής και αποτελέσας εμβληματική μορφή της Αθλητικής Ένωσης Πολυκάστρου (ΑΕΠ).

Σ΄αυτήν προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες τόσο ως πρόεδρος όσο και ως οικονομικός υποστηρικτής της, έχοντας ταυτίσει το όνομά του με σειρά επιτυχιών και διακρίσεων της.

Μάλιστα προήδρευσε αυτής σε ευτυχείς συγκυρίες, κατά τις οποίες η ΑΕΠ, χάρη και στην δική του καθοριστική συμβολή, ήταν η αθλητική “σημαία” και το αθλητικό “καμάρι”όλης της περιοχής του σημερινού δήμου Παιονίας, πρωταγωνιστώντας στο ποδόσφαιρο, ως μόνιμη εκπρόσωπος του νομού στον χώρο των εθνικών κατηγοριών, και κάνοντας αισθητή την παρουσία της στις αθλοπαιδειές (καλαθὀσφαιρο, χειρόσφαιρο) σε επίπεδο ΚΔ Μακεδονίας.

Όσον αφορά στον τομέα του πολιτισμού, ήταν ενεργό μέλος όλων των φορέων, συνέβαλλε στην κάλυψη δαπανών τους γιά δραστηριότητες, στήριζε κάθε εξωστρεφή πρωτοβουλία και πάντα έθετε στην διάθεση των φορέων τις διοργανωτικές γνώσεις και πείρα του, πάντα υπέρμαχος της ενότητας στον κοινό σκοπό της ανάδειξης της πολιτιστικής φυσιογνωμίας και ταυτότητας του τόπου.

Η ίδια δημιουργική διάθεση χαρακτήριζε και την επαγγελματική δραστηριότητά του, που τον οδήγησε στην καταξίωση ως ενός από τους πλέον επιτυχημένους στον κλάδο του, έχοντας “βαθειά” γνώση των αναγκών της αγοράς, των εκάστοτε δεδομένων ως προς το τι “τρέχει”ή “παίζει”περισσότερο στις προτιμήσεις και των κανόνων λειτουργίας του υγιούς εμπορίου, σε συνδυασμό με την προσήλωση στην ποιότητα του εμπορεύματος.

Στις κοινωνικές συναναστροφές του ήταν άνθρωπος πράος και χαμηλών τόνων και, ως εκ τούτου, λάτρης του διαλόγου και της πολιτισμένης συζήτησης σε κάθε χώρο, γιά κάθε θέμα, πάντα κερδίζοντας εύσημα ως αξιόλογος συνομιλητής. Αυτό το πνεύμα προσπαθούσε να εμφυσεί και στον “δύσκολο” χώρο του αθλητισμού, όπου αποτελεί σύνηθες φαινόμενο η αντιπαράθεση σε υψηλούς τόνους, και ίσως ήταν αυτό που έκανε την ποιοτική διαφορά του Λάμπρου ως αθλητικού παράγοντα.

Ως άνθρωπος κοινωνικός αλλά και επικοινωνιακός, στήριζε τα μέσα ευρείας επικοινωνίας, έχοντας σφυρηλατήσει ισχυρούς δεσμούς με το δημοσιογραφικό συγκρότημα του “Μαχητή”, και ιδιαιτέρως με τον αλησμόνητο ιδρυτή του Σταύρο Ορφανίδη, καθώς και ο Λάμπρος Μπίλλης λειτουργούσε με την αυτονόητη μεν αγάπη γιά την περιοχή του, αυτήν του Πολυκάστρου, αλλά και με συνείδηση Κιλκισιώτη με την ευρεία έννοια, δηλαδή την κοινή προέλευση από τον νομό Κιλκίς.

Γιά όλα αυτά, η εκδημία του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στην κοινωνία του Πολυκάστρου, αλλά και στους ουκ ολίγες άλλες περιοχές εντός και εκτός ορίων νομού Κιλκίς, όπου είχε καταξιωθεί τόσο ως επαγγελματίας όσο και ως άνθρωπος.

Όμως, είναι οι ίδιοι λόγοι γιά τους οποίους θα παραμείνει αθάνατος στην ψυχή και στην καρδιά όλων, και το όνομά του θα μνημονεύεται γιά πάντα με αγάπη και σεβασμό.

Αιωνία σου η μνήμη αξιομακάριστε αδελφέ ημών Λάμπρο Μπίλλη.

Και καλή Ανάσταση.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Περί… άλλου!

Την αναγκαιότητα να συγκροτηθούν τα ταχύτερο δυνατόν, με ευθύνη των νομαρχιακών επιτροπών, νομαρχιακές επιτροπές εκλογικού αγώνα με την συμμετοχή σε […]

«Σε αναμμένα κάρβουνα»

Ήταν που ήταν ράθυμο το κλίμα στα κομματικά επιτελεία ωρισμένων κομμάτων αναφορικά με την δραστηριοποίηση τους εν όψει των προσεχών […]