Πολιτική

Π.Ελευθεριάδης: «Οι δημότες Παιονίας έχουν και μνήμη και κρίση, γιά να καταλάβουν την διαστρέβλωση της πραγματικότητας»

Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΝΠΔΔ δήμου Παιονίας Πλούταρχος Ελευθεριάδης προέβη στην ακόλουθη έγγραφη δήλωση:

«Με έκπληξη διαβάσαμε το δημοσίευμα του ΝΠΔΔ του δήμου Παιονίας στα ΜΜΕ, όσον αφορά τον απολογισμό του έργου, στην θητεία της σημερινής διοίκησης του δήμου. Κατά την προσφιλή πλέον τακτική της, η νυν διοίκηση του δήμου παρουσιάζει έργα που έχουν γίνει από την προηγούμενη διοίκηση, ως δικά τους έργα και βέβαια έργα «ρουτίνας» τα συμπεριλαμβάνουν, ως όραμα για το μέλλον του τόπου. Αναφερόμαστε συγκεκριμένα:

 1. Το πρόγραμμα Οικονομικής Στήριξης Οικογενειών με παιδιά προσχολικής ηλικίας του ΕΣΠΑ, πρόγραμμα το οποίο υλοποίησε πανελλαδικά η ΕΕΤΑ, και συμμετείχαν όλοι οι δήμοι της χώρας.
 2. Η συντήρηση και εξοπλισμός των βρεφονηπιακών σταθμών, γίνεται πάντα κάθε χρονιά από την εκάστοτε δημοτική αρχή.
 3. Στο επιδοτούμενο πρόγραμμα «Προσαρμογή Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών» στις προδιαγραφές του νέου θεσμικού πλαισίου αδειοδότησης που απορρέει από το Π.Δ. 99/2017, εντάχθηκαν στην πρώτη φάση πέντε παιδικοί σταθμοί με 250.000 ευρώ και μετέπειτα οι δύο συμπληρωματικά με 100.000 ευρώ, επί θητείας της προηγούμενης διοίκησης. Με την σημερινή διοίκηση έγινε απλώς η έγκριση του επιπρόσθετου ποσού των 100.000 ευρώ, όπως και η δημοπράτηση του έργου.
 4. Η ίδρυση του δεύτερου νηπιακού τμήματος στον παιδικό σταθμό της Γουμένισσας, ήταν άμεσης ανάγκης διότι υπήρχαν παραπάνω παιδιά. Δεν μπορεί να το παρουσιάζουν ως έργο!
 5. Μετά την ίδρυση του δεύτερου βρεφικού τμήματος στο Πολύκαστρο, ο οποίος δεν λειτούργησε ποτέ και ουδέποτε μας εξηγήσατε τον λόγο, ούτε το αναφέρεται στον απολογισμό.
 6. Η εκκρεμότητα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του ΚΑΠΗ Πολυκάστρου, τακτοποιήθηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή με δικαστικούς αγώνες και σύνθετες γραφειοκρατικές διαδικασίες, περίπου τριών ετών. Η νυν διοίκηση απλώς το μετέγραψε στο υποθηκοφυλακείο.
 7. Η νομιμοποίηση των κτιρίων, που ανήκουν στον δήμο, έγινε κατά την χρονική περίοδο, 2016 – 2017, άρα στην προηγούμενη θητεία.
 8. Την υγειονομική άδεια των κυλικείων την βγάζουν οι εκάστοτε ιδιώτες μισθωτές που αναλαμβάνουν την λειτουργία τους, δεν είναι έργο δημοτικής αρχής
 9. Οι ανακαινίσεις των ΚΑΠΗ κατέστη εφικτό να υλοποιηθούν με τα χρήματα τα οποία άφησε η προηγούμενη διοίκηση ως αποθεματικό στα ταμεία του ΝΠΔΔ, όπως και το ΚΕΦΟ στην Αξιούπολη.
 10. Το φυσιοθεραπευτήριο στον Εύρωπο, μπορεί να έγινε, αλλά δεν λειτουργεί και το γιατί δεν αναφέρεται καν στο απολογισμό;
 11. Η σίτιση των συνδημοτών που έχουν ανάγκη, πραγματοποιείται διαχρονικά, δεν είναι σημερινό έργο, όπως και στην περίοδο της πανδημίας.
 12. Οι εκδηλώσεις των ΚΑΠΗ, γίνονται διαχρονικά, δεν είναι σημερινό επίτευγμα, αλλά δεν είδαμε εκδηλώσεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, ο λόγος;

Εν ολίγοις, έγινε ένας απολογισμός «έργου» χωρίς να υπάρχει καμιά ουσία και κανένα ουσιαστικό έργο της νυν διοίκησης. Το μεγαλύτερο, αν όχι ολόκληρο το μέρος όσων δημοσίευσε το ΝΠΔΔ του Δήμου, έγινε από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Όμως δεν μας κάνει εντύπωση αυτό πλέον, καθώς είναι γνωστό πως όποιος δεν έχει να επιδείξει κάτι στη θητεία του, καπηλεύεται όσα έχουν κάνει οι προηγούμενοι, παρότι παράλληλα προσπαθεί να απαξιώσει εκείνους που τα δρομολόγησαν για να κρύψει την γύμνια του και την ανεπάρκεια του.

Οι δημότες όμως και μνήμη έχουν και κρίση για να καταλάβουν την διαστρέβλωση της πραγματικότητας αλλά και να αντιληφθούν την μικρότητα εκείνων που λειτουργούν κατ’ αυτόν τον τρόπο».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα