Αγροτικά

Πληρώνεται το 70% της βασικής ενίσχυσης στους παραγωγούς

Πιστώθηκε απο την Τρίτη 24.10.17 στους λογαριασμούς των αγροτών το 70% της βασικής ενίσχυσης ήτοι κοντά στο 36 με 38% του συνολικού ποσού που λαμβάνουν ως ενίσχυση (ενιαίας) απο το σχετικό κονδύλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις υπάρχει αύξηση κατά δυόμιση ποσοστιαίες μονάδες στην παρακράτηση που αφορά στους νεοεισερχομένους αγρότες απο το 2% που ήταν προγραμματισμένο στο 4,5% μέσω της σχετικής υπουργικής απόφασης ενώ το 70% διαμορφώθηκε και το ποσοστό παρακράτησης της προβλεπόμενης οφειλής για τον ΕΛΓΑ.

Μια παρακράτηση υπέρ του ΕΛΓΑ που ταυτίζεται αδίκως ποσοστιαία με το ποσόν της βασικής ενίσχυσης καθώς το δικαιότερον θα ήταν όπως τόνιζαν προς το  maxitis.gr Κιλκισιώτες παραγωγοί να ταυτιζόταν επί του ποσού της ενιαίας δηλαδή στο 40% περίπου της συνολικής οφειλής.

Βεβαίως το ουσιαστικότερο και μεγαλύτερο πρόβλημα είναι αυτό που σχετίζεται με τους δεσμευμένους λογαριασμούς παραγωγών λόγω οφειλών σε εφορίες και ασφαλιστικό φορέα όπου το ύψος της παρακράτησης θα πρέπει να διευθετηθεί μεταξύ οφειλετών και των κρατικών υπηρεσιών.

Περισσότερα

Δεκάδες τρακτέρ παραμένουν και καλούν σε παναγροτικό συλλαλητήριο την Δευτέρα στον μεθοριακό σταθμό Ευζώνων

Παραμένουν στον μεθοριακό σταθμό των Ευζώνων δεκάδες τράκτερ αγροτών και κτηνοτρόφων από την περιφερειακή ενότητα του Κιλκίς, συντηρώντας το γενικότερο […]

Δείτε ακόμα