Πολιτισμός

Σε πλήρη λειτουργία το τμήμα δημιουργικής γραφής της “Τέχνης”

Ξεκίνησε για την νέα περίοδο δραστηριότητας το τμήμα δημιουργικής γρααφής της “Τέχνης” με γενική συντονίστρια την νηπιαγωγό Κική Βέλκου και υπέυθυνη για τις πολύ μικρές ηλικίες την τελειόφοιτο της φιλοσοφικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Άννα Χρυσομαλλάρη.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής:

“Μπορεί ο λόγος να παράξει εικόνα? Ή η εικόνα να παράξει λόγο?

Εμείς στην Τέχνη έχουμε για τους μικρούς μας φίλους τους καλύτερους δασκάλους για να τους εισάγουν στο μαγευτικό κόσμο της ζωγραφικής. Σ’ ένα κόσμο όπου τα παιδιά θα μυηθούν στον χώρο της εικόνας και της επικοινωνίας και θα μάθουν να εκφράζουν τα συναισθήματά τους εικαστικά μέσα από το λόγο.

Τα παιδιά ακούν, μιλούν, εκφράζονται, περιγράφουν, γεννούν ιδέες και ζωγραφίζουν.

Η συνοδεία μας σε αυτή την προσέγγιση εξαιρετική! Η Κική Βέλκου νηπιαγωγός, συντονίστρια εκπαίδευσης στην δυτική Θεσσαλονίκη, με μεταπτυχιακό στην παιδαγωγική και δημιουργική μάθηση του Δ.Π.Θ., υποψήφια διδακτόρισσα στο τμήμα νηπιαγωγών του Π.Δ.Μ. δραστηριοποιείται στην τέχνη κοντά τριάντα χρόνια.

Χαρακτικά της έχουν συμπεριληφθεί στο λεύκωμα των χαρακτικών της Τέχνης Κιλκίς, έργα της περιλαμβάνονται στην συλλογή της πινακοθήκης της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς, στο επιμελητήριο Κιλκίς, στην διεύθυνση Π.Ε. Ν. Ροδόπης και σε ιδιωτικές συλλογές. Έχει συμμετάσχει σε περιοδικές εκθέσεις Ελλήνων καλλιτεχνών της Βόρειας Ελλάδας και σε εκθέσεις ντόπιων καλλιτεχνών στο νομό Κιλκίς.

Η Κική Βέλκου δραστηριοποιείται σε διάφορους φορείς όπως στο παιδικό μουσείο Θεσσαλονίκης, μουσείο Κομοτηνής, αρχαιολογικό μουσείο Κιλκίς, στην πινακοθήκη Κιλκίς, ως εμψυχώτρια αφήγησης παραμυθιών, θεατρικού παιχνιδιού και εικαστικής έκφρασης.

Έχει την ευθύνη του τμήματος δημιουργικής γραφής στην ΤΕΧΝΗ Κιλκίς, προωθώντας την εικαστική έκφραση των παιδιών ηλικίας 4-8 ετών με την χρήση επεισοδίων κουκλοθεάτρου, τεχνικών αφήγησης παραμυθιών και θεατρικού παιχνιδιού. Έργα των μαθητών της διακρίνονται κάθε χρόνο στον διεθνή διαγωνισμό παιδικής ζωγραφικής Nova Zagora.

Η Άννα Χρυσομαλλάρη, τελειόφοιτος Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ. που μαθήτευσε στο τμήμα δημιουργικής γραφής με εκπαιδεύτρια την κα Βέλκου στο αντικείμενο της δημιουργικής έκφρασης και γραφής στον χώρο των εικαστικών σε παιδιά ηλικίας 4 έως 8 ετών, έχει την επιμέλεια των παιδιών ηλικίας 4-5 στην ζωγραφική στο τμήμα της δημιουργικής γραφής της Τέχνης, σε μια παράλληλη διαδρομή εκπαίδευσης των παιδιών με την κα Βέλκου.

Είμαστε τυχεροί που η Κική και Άννα είναι συνεργάτες της Τέχνης και τις ευχαριστούμε πολύ!

Σας υποσχόμαστε τους καλύτερους, σας αξίζουν οι καλύτεροι!

Είναι στην ΤΕΧΝΗ και σας περιμένουν!”

Περισσότερα

Στα ‘’Ελευθέρια’’ του δήμου Κιλκίς μεταφέρεται η έκθεση του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων ‘’Σήκω ψυχή μου!… Εικόνες και μουσικές των προσφύγων του ’22″

O δήμος Κιλκίς εγκαινιάζει μια πολύ αξιόλογη συνεργασία με το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη […]

Δείτε ακόμα