Πολιτική

Π.Παππάς: “Ο ΣΥΡΙΖΑ – Π/Σ θα είναι πρώτο κόμμα διότι οι πολίτες επιζητούν την αλλαγή”

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι πρώτο κόμμα, διότι οι πολίτες επιζητούν την αλλαγή».
Σ’ αυτήν την φράση συνοψίζονται οι θέσεις και εκτιμήσεις του υποψήφιου βουλευτή Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κιλκίς Πέτρου Παππά, γενικού οικογενειακού ιατρού, εντατικολόγου και διευθυντή του τμήματος επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου Κιλκίς, σε συνέντευξή του στον «Μαχητή».

Η συνέντευξη του κ. Παππά έχει ως εξής:
-Ποιό είναι, κατά την γνώμη σας, το διακύβευμα των βουλευτικών εκλογών της 21ης Μαΐου;
Το διακύβευμα των εκλογών της 21ης Μαΐου δεν είναι άλλο από την πολιτικη αλλαγή. Η κοινωνία επιζητά την αλλαγή κατεύθυνσης, την αλλαγή νοοτροπίας. Έχουμε μια ξεκάθαρη σύγκρουση της διαπλοκής με το κοινωνικό κράτος που οφείλει να λειτουργεί για την ασφάλεια και την ευημερία των πολιτών. Μια σύγκρουση ανάμεσα σε πολιτικές επιλογές που ευνοούν τους λίγους και πολιτικές επιλογές που ευνοούν τους πολλούς. Τα τελευταία χρόνια βιώνουμε μια κρίση δυσπιστίας απέναντι στους θεσμούς και τη λειτουργία του κράτους, για αυτό το σύνθημα μας “Δικαιοσύνη Παντού” πηγάζει μέσα απο την κοινωνία. Και αν θέλετε να μιλήσουμε και συγκεκριμένα για το Κιλκίς, το διακύβευμα είναι ξεκάθαρο. Συγκρούεται το παλιό, σάπιο πολιτικό σύστημα με το νέο και θα κάνουμε τα πάντα για να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι.
-Ποιός είναι ο αντικειμενικός σκοπός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ; Πιστεύετε ότι μπορεί να αναδειχθεί πρώτο κόμμα; Ποιά η θέση σας σχετικώς με τις μετεκλογικές συνεργασίες;
Ο αντικειμενικός σκοπός του ΣΥΡΙΖΑ-Π. Σ. είναι και ήταν διαχρονικά η προάσπιση των πιο αδύναμων κοινωνικών ομάδων, η διασφάλιση της ισότητας για όλους, η δημιουργία κράτους πρόνοιας, η λειτουργία των θεσμών, η δημιουργία θέσεων εργασίας, η ευημερία των πολιτών.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π. Σ. θα είναι πρώτο κόμμα γιατί οι πολίτες επιζητούν την αλλαγή.
Οι συνεργασίες είναι απαραίτητες για να περάσουμε σε μια νέα σελίδα, σε αυτή της ανάληψης πολιτικής ευθύνης, κάτι που βλέπουμε πως στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν υφίσταται, όποια κρίση και αν επέλθει από τις πολιτικές που ακολουθεί. Ήρθε η ώρα να περάσουμε από το “μένουμε Ευρώπη” στο “Γινόμαστε Ευρώπη”. Σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες οι κυβερνήσεις πηγάζουν μέσα από συνεργασίες.
Αρκεί, πάντα οι συνεργασίες να γίνονται με γνώμονα προγραμματικές συμφωνίες, έτσι ώστε να οδηγηθεί η χώρα σε μια άλλη κατεύθυνση, δημοκρατική, συμμετοχική, με πυλώνα τις ανάγκες των πολιτών.
-Πως αποτιμάτε την διακυβέρνηση της χώρας από την ΝΔ και ποιά είναι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ γι΄αυτήν.
Δυστυχώς η διακυβέρνηση της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία έφερε πολλές πληγές στην κοινωνία. Η διαχείριση της κρίσης του κορονοιου έφερε ειδικά το Κιλκίς στην πρώτη θέση στη λίστα των θανάτων από covid, αναλογικά με τον πληθυσμό. Οι ελλείψεις στο Ε. Σ. Υ. είναι αναρίθμητες και η πρόθεση της Ν. Δ. είναι να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση του. Το Κιλκίς καταγραφεί αρνητικό ρεκόρ τόσο στην ανεργία των γυναικών αλλά και των νέων. Η αποδυνάμωση του κράτους πρόνοιας, η εξαθλίωση του δημοσίου τομέα, γεγονός που αποδείχθηκε με τον χειρότερο τρόπο στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.
Αυτή η τετραετία διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία έφερε μια κρίση αξιών. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. προτάσσει την αλλαγή. Η αλλαγή θα έρθει στηρίζοντας και αναπτύσσοντας το δημόσιο τομέα. Θέλουμε νοσοκομεία, να μπορεί ο κάθε πολίτης να εξυπηρετηθεί δωρεάν. Θέλουμε παιδικούς σταθμούς για να μην μένει κανένα παιδί “εκτός”, γεγονός που και πάλι βλέπουμε να συμβαίνει σε μεγάλο βαθμό στο Κιλκίς. Θέλουμε κοινωνικές δομές για όλους τους πολίτες. Θέλουμε μια ανάπτυξη που θα συμβαδίζει με την προστασία του περιβάλλοντος και κατ επέκταση την προστασία της ανθρώπινης ζωής.
-Σε ποιά από τα θέματα, ζητήματα και προβλήματα της χώρας δίνετε προτεραιότητα αντιμετώπισης και επίλυσης και γιατί;
Πρωταρχικό μέλημα των πολιτών είναι η ποιότητα ζωής, η ευημερία, η κάλυψη βασικών αγαθών και η πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Δυστυχώς με τις επιλογές της κυβέρνησης αντί να πηγαίνουμε μπροστά και να συζητάμε άλλα θέματα, επανέρχονται στο προσκηνιο προβληματα που θα έπρεπε να είχαμε εξαλείψει, ως ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό κράτος. Για την επίλυση των ζητημάτων αυτών απαιτείται μείωση του Φ.Π.Α., η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η καταπολέμηση της ανεργίας, η επαναφορά της 13ης σύνταξης, η αύξηση του κατώτατου μισθού, η στελέχωση των δημοσίων δομών υγείας, περίθαλψης και φροντίδας. Έτσι θα έλεγα ότι η Δικαιοσύνη Παντού θα έρθει μέσα από ίσες ευκαιρίες για όλους. Αυτά είναι ζητήματα ζωτικής σημασίας για κάθε οικογένεια, για κάθε νοικοκυριό. Απαιτείται δόμηση ενός κοινωνικού κράτους πρόνοιας το οποίο σήμερα δεν υφίσταται. Ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. έχει ως μέλημα του την εδραίωση του κοινωνικού κράτους που λειτουργεί με διαφάνεια για να εξυπηρετεί τους πολίτες και όχι για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων.
-Τι απαντάτε στο ίδιο ερώτημα για τα θέματα, ζητήματα και προβλήματα σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο;
Δυστυχώς, τα πράγματα για το Κιλκίς είναι ακόμη χειρότερα. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την ανεργία και για τη μείωση του πληθυσμού το Κιλκίς κατέχει μια από τις υψηλότερες θέσεις. Όπως επίσης και μια θλιβερή πρωτιά στους θανάτους από κορονοϊό, αναλογικά πάντα με τον πληθυσμό. Τα στοιχεία αυτά μαρτυρούν την εγκατάλειψη που έχει υποστεί ο νόμος Κιλκίς, παρά τους υπουργούς που έχει βγάλει ο τόπος. Λείπουν ακόμη και οι κοινωνικές δομές που έχουν ανάγκη οι κάτοικοι του Κιλκίς και όσες υφίστανται υπό λειτουργούν ή λειτουργούν με πρωτοβουλία των πολιτών. Σε αυτή τη κατεύθυνση σκοπεύω να αναζητήσω λύσεις και ευκαιρίες για να κάνουμε τη ζωή μας στο Κιλκίς καλύτερη, για να δει ο τόπος την ανάπτυξη που του αξίζει, αρχικά μέσα από τη στήριξη των πολιτών και έπειτα μέσα από την ανάδειξη των ιδιαίτερης ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου.
-Σε προσωπικό επίπεδο, τι πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες και ψηφοφόροι για τον Πέτρο Παππά; Και τι μπορεί να προσδοκούν από αυτόν;
Μιλώντας για εμένα θα ήθελα να συστηθώ ξανά για εκείνους που δεν έτυχε να γνωριστούμε ακόμη. Είμαι γενικός οικογενειακός ιατρός, επειγοντολογος και τα τελευταία τέσσερα χρόνια είμαι διευθυντής στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του Γ. Ν. Κιλκίς. Επέλεξα, εδώ και 17 χρόνια, να εργάζομαι στο δημόσιο σύστημα υγείας για να παρέχω δωρεάν φροντίδα και να ασκώ την επιστήμη μου για εκείνους που το έχουν ανάγκη.
Η ενασχόληση μου με την πολιτικη, μέχρι τώρα είχε άλλη μορφή. Είχα έντονο ενδιαφέρον για τα κοινά και προσέφερα εθελοντικά στο κοινωνικό σύνολο, επιλέγοντας να συμμετέχω σε συλλόγους και φορείς με έντονο κοινωνικό αποτύπωμα. Είναι η πρώτη φορά που είμαι υποψήφιος βουλευτής και την απόφαση αυτή την πήρα σκεπτόμενος πως είναι η ώρα για αλλαγή, αλλαγή νοοτροπίας. Έχουμε όλοι κουραστεί από τους επαγγελματίες πολιτικούς που βλέπουν την ενασχόληση τους με την πολιτικη ως επάγγελμα, ως μέσο για να επιτύχουν προσωπικούς στόχους. Η πολιτική μας αφορά όλους και είναι καιρός να αναλάβουμε νέοι άνθρωποι να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα δεκαετιών. Οι επαγγελματίες πολιτικοί κουβαλάνε στην πλάτη τους τη διαφθορά και τη διαπλοκή που εμείς οι νέοι πολεμάμε να εξαλείψουμε. Το Κιλκίς έχει παραμεληθεί, ίσως περισσότερο από κάθε άλλο νομό. Για το λόγο αυτό πρέπει να αναθεωρούμε και τα κριτήρια με τα οποία πολιτευόμαστε, αλλά και τα κριτήρια με οποία ψηφίζουμε. Η μεγαλύτερη υπόσχεση, πρωτίστως στον εαυτό μου, και έπειτα σε καθεμία και κάθε έναν που θα με εμπιστευτεί και θα με τιμήσει με την ψήφο του, είναι ότι σίγουρα εγώ δεν θα γίνω αυτό το κακό παράδειγμα που μας έχει όλους απομακρύνει από την ενασχόληση με τα κοινά. Ευελπιστώ ότι θα χαράξουμε νέα πορεία με γνώμονα τις ανάγκες των πολιτών και την ανάδειξη του Κιλκίς.

Υποψήφιος Βουλευτής Κιλκίς ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.
Γενικός Οικογενειακός Ιατρός Επειγοντολόγος
Διευθυντής Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Γ. Ν. Κιλκίς

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Οι αγάπες… «πληγώνουν»

Πληροφορηθήκαμε από τον πρόεδρο του εργατικοϋπαλληλικού κέντρου Κιλκίς (ΕΚΚ) Τάσο Καπνίδη, ότι η άτυχη εργαζομένη στον δήμου Κιλκίς, η οποία […]