Πολιτική

Παρέμβαση βουλευτών του ΚΚΕ για καταστροφές σε καλλιέργειες

Την παρέμβαση του ΚΚΕ προκάλεσαν οι σφοδρές χαλαζοπτώσεις και οι έντονες βροχοπτώσεις, που προξένησαν μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες σιτηρών, βαμβακιού, καλαμποκιού στην περιοχή Πολυκάστρου και Αξιούπολης.

Για τις ζημιές που προκλήθηκαν, κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελής, ζητώντας να αποζημιωθούν «δίκαια και έγκαιρα» οι αγρότες.

Στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής:

«Οι καλλιεργητές στην περιοχής του Δήμου Παιονίας (Πολύκαστρο, Αξιούπολη, Βαφειοχώρι) έμειναν απροστάτευτοι για μια ακόμη φορά απέναντι στα στοιχεία της φύσης.

Οι σφοδρές χαλαζοπτώσεις και οι έντονες βροχοπτώσεις προξένησαν μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες στα αγροκτήματα των παραπάνω περιοχών και πιο συγκεκριμένα σε καλλιέργειες Σιτηρών, Βαμβακιού, Καλαμποκιού, Αρακά & Μηδικής.

Έρχονται οι ζημιές αυτές για τους μικρομεσαίους καλλιεργητές των χωριών της περιοχής, να προστεθούν στις μεγάλες μειώσεις του αγροτικού τους εισοδήματος τα τελευταία χρόνια από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές από μεριάς ΕΕ και ελληνικών κυβερνήσεων, που στοχεύουν στη δημιουργία μεγάλων αγροτικών επιχειρήσεων ξεκληρίζοντας χιλιάδες μικρά αγροτικά νοικοκυριά.

Αντιμετωπίζουν και οι αγρότες της περιοχής, όπως και οι μικρομεσαίοι συνάδελφοί τους σε όλη τη χώρα, μια σειρά από μέτρα σε βάρος τους (φοροληστεία στα πενιχρά εισοδήματά τους σύμφωνα με τα προαπαιτούμενα του 3ου μνημονίου, υπέρογκα ασφάλιστρα για τους ίδιους, αυξημένο κόστος παραγωγής, εξευτελιστικές τιμές παραγωγού για όλα τα προϊόντα τους, “κόκκινα δάνεια” ,κλπ.)

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση, ώστε:

Να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να γίνουν από τον ΕΛΓΑ άμεσα οι εκτιμήσεις για τις συνολικές ζημιές από τις χαλαζοπτώσεις σε Πολύκαστρο, Αξιούπολη & Βαφειοχώρι του Δήμου Παιονίας στην Π.Ε. Κιλκίς με έγκαιρη πρόσληψη του απαραίτητου γεωτεχνικού προσωπικού.

Να αποζημιωθούν επιτέλους δίκαια και έγκαιρα οι αγρότες για το 100% των ζημιών που υπέστησαν.
Οι αποζημιώσεις να είναι ακατάσχετες για τους πληγέντες παραγωγούς.»

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΛΑΝΑΡΑΔΕΣ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ

(Στον υπέροχο φίλο μου Γιάννη Σαββόπουλο) Λαναράς ή λαναριτζής ήταν ο τεχνίτης που επεξεργαζόταν το προερχόμενο από το κούρεμα των […]

Απεδείχθη, ότι… χρειάζονται

Συγκαταλέγεται στα θέματα, στα οποία η στήλη κατά καιρούς αναφέρεται με αρνητικό σχολιασμό, καθώς από τότε, που ανέκυψε, συνεχίζει να […]