Πολιτική

Παρέμβαση Θ.Παραστατίδη αναφορικά τον χαρακτηρισμό περιοχών του νομού

Απο το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ Θεόδωρου Παραστατίδη ανακοινώθηκαν τα εξής:
«Προσφάτως υπήρξαν έντονοι προβληματισμοί και ανησυχίες που εξέφρασαν παραγωγοί σχετικώς
με τον χαρακτηρισμό περιοχών του νομού Κιλκίς ως πεδινών.

Ο κ.Παραστατίδης έθεσε το θέμα στο γραφείο του αναπληρωτού υπουργού αγροτικής ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου επισημαίνοντας την ύπαρξη ενός πίνακως ο οποίος χαρακτηρίζει ως πεδινές, περιοχές οι οποίες ήταν χαρακτηρισμένες προηγουμένως ορεινές και μειονεκτικές.

Αυτό σημαίνει οτι οι περιοχές αυτές εξαιρούνται του δικαιώματος εξισωτικής αποζημίωσης.
Οι περιοχές αυτές είναι, η λεκάνη των Μουριών, η περιοχή του Κιλκίς και οι οικισμοί γύρω από αυτήν καθώς και η Αξιούπολη.

Από πλευράς του γραφείου του υπουργού, υπήρξε η διαβεβαίωση προς τον βουλευτή ότι, πράγματι, υπάρχει οδηγία με τον συγκεκριμένο πίνακα στον οποίο προσδιορίζονται τα διοικητικά όρια των παραπάνω ανωτέρω περιοχών ως πεδινών και ότι ο πίνακας αυτός αποφασίστηκε και διαμορφώθηκε το 2014 πάνω στην βάση συγκεκριμένων κριτηρίων.

Η σημερινή ηγεσία του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης καταβάλλει προσπάθεια και αναμένεται επίλυση του θέματος, ώστε ο πίνακας αυτός να μην μεταβληθεί και να παραμείνει ως είχε. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι οριστικοποιημένος και επομένως οι παραγωγοί των συγκεκριμένων περιοχών θα πληρωθούν και αυτή τη χρονιά με το παλιό καθεστώς.

Αγροτικά φωτοβολταικά

Σε ό,τι αφορά στο ζήτημα της αυθαίρετης μείωσης της τιμής της κιλοβατώρας των αγροτικών φωτοβολταικών από τον ΛΑΓΗΕ ΑΕ, η οποία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε πάρα πολλούς αγρότες της Β. Ελλάδος, και όχι μόνο, με το πρόσχημα ότι δεν προσκομίσθηκαν βεβαιώσεις που να αποδεικνύουν την ιδιότητα του κατά κύριο επάγγελμα αγρότη, ο κ. Παραστατίδης συναντήθηκε με τον υπουργό παραγωγικής ανασυγκρότησης, περιβάλλοντος και ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη στον οποίο και έθεσε το θέμα για δεύτερη φορά. Ο υπουργός, διαβεβαίωσε τον βουλευτή οτι θα φέρει αμέσως τροπολογία στην βουλή προκειμένου να αποκατασταθεί αυτή η αδικία.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα