Αθλητισμός

Παρέμβαση της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για τον τοπικό ερασιτεχνικό αθλητισμό

Πρωτοβουλία στήριξης του τοπικού ερασιτεχνικού και αθλητισμού ανέλαβε η νεολαία Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία παραλληλίζει την κατάσταση σε αυτόν με την «άλλη όψη» του Μουντιάλ της Βραζιλίας, «που δεν προβάλλεται».
Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ προχωρεί την διοργάνωση υπαίθριας ψυζαγωγικής εκδήλωσης για την προσεχή Πέμπτη 3.7.14, στο πεζοδρομημένο τμήμα της οδού Κώστα Γαβριηλίδη, με ώρα έναρξης 9 το βράδυ, με σκόπο την ενίσχυση του τμήματος κλασικού αθλητισμού του Γυμναστικού Συλλόγου Μανδρών, για την αγορά αγωνιστικών οργάνων και την εν μέτρω του δυνατού βελτίωση του χώρου του εκεί προπονητηρίου ώστε τουλάχιστον να αμβλυνθούν οι αθλίας συνθήκες υπό τις οποίες είναι ανγκασμένη να προετοιμάζονται σήμερα οι αθλητές του. Τις απόψεις της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, όσον αφορά στις δύο όψεις του Μουντιάλ καθώς και στην κατάσταση στον τομέα του ερασιτεχνικού αθλητισμού παρέθεσαν, σε συνεντεύξη Τύπου την Παρασκευή 27.6.14, στα γραφεία του κόμματος τα στελέχη της Χρήστος Μελίδης, Βαρβάρα Κεσίδου και Ελένη Παπαδοπούλου παρουσία και του μέλους της νομαρχίακής επιτροπής Μάρκου Χατζησάββα. Εναλλασόμενα στον λόγο τα τρία στελέχη τόνισαν τα εξής:

“ Στη χώρα του καφέ, της σάμπας και του ποδοσφαίρου, την Βραζιλία, ξεκινάει στις 12 Ιουνίου η μεγαλύτερη γιορτή του ποδοσφαίρου, το παγκόσμιο κύπελλο . Από την εποχή ακόμη της ανάληψης της διοργάνωσης και με αποκορύφωμα το διάστημα πριν την έναρξη ξεσπούν μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας με επίκεντρο τις φτωχογειτονιές και τις φαβέλλες, που επεκτείνονται σε όλη τη χώρα. Αίτημα είναι το αυτονόητο. Λεφτά στους φτωχούς, λεφτά για την υγεία και την παιδεία και όχι για γήπεδα-μεγαθήρια και για φανταχτερές διοργανώσεις. Οι διαμαρτυρίες αντιμετωπίζονται με άγρια καταστολή από τις κυβερνητικές δυνάμεις και η βία και τα θύματά της καθίσταται καθημερινότητα…

Στην χώρα των “μνημονίων”, της ραγδαίας φτωχοποίησης και της κατάλυσης κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους, την Ελλάδα, το κατεξοχήν θύμα της κρίσης, η νεολαία, πλήττεται βάναυσα κατά 60% από την ανεργία, βλέπει τις δυνατότητες μόρφωσης να μειώνονται καθημερινά και μεταναστεύει στο εξωτερικό για να βρει την τύχη της. Ακόμη και η ευκαιρία να αθληθεί περιστασιακώς ή και με πρόγραμμα, καθιστάται άπιαστο όνειρο. Τα ερασιτεχνικά σωματεία γύρω της καταρρέουν, εγκαταλειμμένα από την Πολιτεία, με τους ανθρώπους που τα στήριζαν μέχρι τώρα να αποχωρούν απογοητευμένοι. Σε ένα ακριτικό νομό, στο Κιλκίς, τα φαινόμενα αυτά είναι καθημερινότητα. Λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα στο χωριό Μάνδρες , τρεις μαθητές λυκείου τον χειμώνα του 2013 συμμετέχουν στην 15η παγκόσμια γυμνασιάδα στίβου που διοργανώνεται στην Βραζιλία (πάλι !) και σημειώνουν τεράστιες διακρίσεις. Οι επιτυχίες αυτές αποκτούν ανυπολόγιστη αξία, εάν ληφθούν υπόψη η ανυπαρξία στήριξης από την Πολιτεία και το γεγονός ότι οι υποδομές προπόνησης είναι χωράφια (κυριολεκτικώς!).

Μια άλλη ομάδα νέων στο Κιλκίς, που ανησυχεί και δεν συμβιβάζεται, η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, αποφασίζει να συνδέσει τις δύο αυτές ιστορίες. Να αναδείξει την νεολαία που αγωνίζεται πίσω από τους προβολείς των γηπέδων και της δημοσιότητας στους δρόμους και τα οδοφράγματα του Ρίο και της Μπραζίλια για μια ευκαιρία σε μια καλύτερη ζωή, αλλά και να τα συνδέσει με την αγωνία των νέων του τόπου μας για μια ευκαιρία στον μαθητικό και μαζικό ερασιτεχνικό αθλητισμό, που δεν είναι τίποτα άλλο από το σύμβολο για μόρφωση, δουλειά και ποιότητα ζωής. Το «σχέδιο» είναι απλό: «Οι νέοι όλου του κόσμου έχουμε δικαιώματα και θα τα κατακτήσουμε».

Καλούμε όλους τους νέους και τις νέες που αθλούνται στα ερασιτεχνικά σωματεία του Κιλκίς (σε αγωνιστικά ή μη τμήματα), τους προπονητές τους, τους ανθρώπους που στηρίζουν τις ομάδες, εν τέλει όλους εκείνους που σκέφτονται και ανησυχούν για το μέλλον του τόπου και της νεολαίας, να συμμετάσχουν στην εκδήλωση-γιορτή που διοργανώνουμε για την Πέμπτη 3/7/14 ώρα 09 το βράδυ στον πεζόδρομημένο τμήμα της οδού Κ. Γαβριηλίδη.
Η βραδιά θα ξεκινήσει με προβολή της λατινοαμερικάνικης ταινίας “Οριακή Γραμμή” που έχει θέμα τις κοινωνικές συνθήκες στην Βραζιλία, με επίκεντρο μια οικογένεια σε μια φαβέλλα του Ριο ντε Τζανέιρο. Θα συνεχίσουμε με χαιρετισμούς από νέους και νέες (αθλητές και μη) και μουσική από το πενταμελές ελληνικό ροκ συγκρότημα “Αντίθετο Ρεύμα”. Ταυτόχρονα θα λειτουργεί υπαίθριο μπαρ με λάτιν ποτό, μπύρες και συνοδευτικά. Τα όποια έσοδα από το μπαρ θα τα διαθέσουμε συμβολικώς για την ενίσχυση του σωματείου των 3 μαθητών και για τις δικές τους προπονητικές ανάγκες. Λέμε «συμβολικώς» διότι από τη μία ξέρουμε ότι τα χρόνια πλέον προβλήματα δεν λύνονται με τέτοιους τρόπους, και από την άλλη για να δείξουμε ότι όσο θα συνεχίσει να εφαρμόζεται αυτή η καταστρεπτική πολιτική και ο ερασιτεχνικός αθλητισμός δεν θα αποτελεί προτεραιότητα της Πολιτείας, τα αθλητικά σωματεία θα συνεχίσουν να υπάρχουν μόνο αν η τοπική κοινωνία, οι συμπολίτες μας, οι συνεταιρισμοί, οι μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις της περιοχής πάρουν στα χέρια τους την τύχη των ερασιτεχνικών συλλόγων, με αλληλεγγύη και όραμα”.

Οι ομιλητές ανακοίνωσαν, ότι στην εκδήλωση θα παραστεί η βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνη-Ελένη Αγαθοπούλου, η οποία και θα ανακοινώσει πρωτοβουλίες για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Απαντώντας σε ερωτήσεις του «Μαχητή» δήλωσαν ότι η παρέμβαση αυτή δεν έχει κομματικό χαρακτήρα ούτε υπόκειται σε οποιαδήποτε κομμματική προτροπή καθώς όπως τόνισαν «σε τέτοιου είδους προβλήματα δεν χωρούν κομματισμός και σκοπιμότητες αφού αυτά αφορούν σε όλη την κοινωνία. Δήλωσαν δε πρόθυμοι ακόμη και για σύμπραξη με νεολαίες άλλων κομμάτων αρκεί και αυτές να το πιστεύουν και να το επιθυμούν αφού το ζητούμενο είναι η πρέπει να είναι βάσει κοινού προβλήματισμού, οι χωρίς διακρίσεις στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού, σκοπός που αυτομάτως συνεπάγεται κοινή δράση χωρίς κομματικές «σφραγγίδες»

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Ούτε λόγος… γιά «ισοπαλία»!

Για όσους πιστεύουν, ότι το ανωτέρω φωτογραφικό στιγμιότυπο είναι «τραβηγμένο» από κάποιο εκλογικό κέντρο, όπου πρόκειται να διενεργηθούν δημοτικές εκλογές, […]

Βασίλης Ρόκος: Η Κεντρική Μακεδονία αθωράκιστη στις προ των πυλών μεγάλες καταστροφές- Περιβάλλον και ανθρώπινες ζωές στο συρτάρι της απερχόμενης περιφερειακής διοίκησης»

«Προτεραιότητά μας η προστασία του περιβάλλοντος» διατυμπανίζει η απερχόμενη διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, δυστυχώς όμως για το περιβάλλον και […]