Γενικά

Παρέμβαση των δικηγόρων γιά το πρόβλημα των συνθηκών κράτησης στην Ειδομένη

Το οξύ πρόβλημα των συνθηκών κράτησης στο κέντρο προσωρινής κράτησης παρανόμων μεταναστών Ειδομένης απασχόλησε την διοίκηση του δικηγορικού συλλόγου Κιλκίς, ο οποίος παρεμβαίνει προς πάσαν κατεύθυνσιν γιά το θέμα.
Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Ο δικηγορικός σύλλογος Κιλκίς, εκφράζει την έντονη ανησυχία και δυσαρέσκεια του, για τις άσχημες και συγχρόνως επικίνδυνες συνθήκες κράτησης στο κέντρο προσωρινής κράτησης Ειδομένης. Ο μεγάλος αριθμός μεταναστών, σε συνδυασμό με την έλλειψη κατάλληλων υποδομών, έχουν συντελέσει στην εμφάνιση εικόνων ντροπής, οι οποίες μάλιστα έχουν γίνει αφορμή ώστε να ασχοληθούν με το θέμα πολλοί φορείς της Ελλάδα και του εξωτερικού.

Η Ιστορία μας, ο πολιτισμός μας, αλλά και το άρθρο 2 του Συντάγματος της χώρας, που ορίζει ότι ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας, επιβάλλουν να μπει ένα τέλος σε αυτή την κατάσταση, με την άμεση διασφάλιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των κρατουμένων.

Δεδομένου ότι η προβλεπόμενη επιδείνωση των καιρικών συνθηκών θα καταστήσει ακόμη δυσκολότερη και πιό επικίνδυνη την διαβίωση των ανθρώπων αυτών, καλούμε την Πολιτεία, τις δημοτικές και αστυνομικές αρχές και κάθε άλλο εμπλεκόμενο φορέα, να εγκύψουν στο πρόβλημα, ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης και να μειωθεί ο χρόνος κράτησής τους.

H αναγνώριση και η προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου από την Πολιτεία, είναι η βάση του πολιτισμού και ο πυρήνας της δικαιοσύνης στη χώρα μας».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα