Παρέμβαση των δικηγόρων γιά το πρόβλημα των συνθηκών κράτησης στην Ειδομένη

Γενικά /

Το οξύ πρόβλημα των συνθηκών κράτησης στο κέντρο προσωρινής κράτησης παρανόμων μεταναστών Ειδομένης απασχόλησε την διοίκηση του δικηγορικού συλλόγου Κιλκίς, ο οποίος παρεμβαίνει προς πάσαν κατεύθυνσιν γιά το θέμα.
Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Ο δικηγορικός σύλλογος Κιλκίς, εκφράζει την έντονη ανησυχία και δυσαρέσκεια του, για τις άσχημες και συγχρόνως επικίνδυνες συνθήκες κράτησης στο κέντρο προσωρινής κράτησης Ειδομένης. Ο μεγάλος αριθμός μεταναστών, σε συνδυασμό με την έλλειψη κατάλληλων υποδομών, έχουν συντελέσει στην εμφάνιση εικόνων ντροπής, οι οποίες μάλιστα έχουν γίνει αφορμή ώστε να ασχοληθούν με το θέμα πολλοί φορείς της Ελλάδα και του εξωτερικού.

Η Ιστορία μας, ο πολιτισμός μας, αλλά και το άρθρο 2 του Συντάγματος της χώρας, που ορίζει ότι ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας, επιβάλλουν να μπει ένα τέλος σε αυτή την κατάσταση, με την άμεση διασφάλιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των κρατουμένων.

Δεδομένου ότι η προβλεπόμενη επιδείνωση των καιρικών συνθηκών θα καταστήσει ακόμη δυσκολότερη και πιό επικίνδυνη την διαβίωση των ανθρώπων αυτών, καλούμε την Πολιτεία, τις δημοτικές και αστυνομικές αρχές και κάθε άλλο εμπλεκόμενο φορέα, να εγκύψουν στο πρόβλημα, ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης και να μειωθεί ο χρόνος κράτησής τους.

H αναγνώριση και η προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου από την Πολιτεία, είναι η βάση του πολιτισμού και ο πυρήνας της δικαιοσύνης στη χώρα μας».

Περισσότερα

Συνεργασία δημάρχου Κιλκίς με τον Γεν. Γραμματέα του Υπ. Εσωτερικών για το πρόγραμμα ‘’Αντώνης Τρίτσης’’

Συνεργασία με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών είχε ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης κατά την επίσκεψη του Μιχάλη Σταυριανουδάκη […]

Στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας η μονάδα λυματολάσπης της ΔΕΥΑΚ με 6.836.316 ευρώ

Η διαχείριση της λυματολάσπης από τους βιολογικούς καθαρισμούς της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, με έναν συνδυασμό πρωτοποριακών μεθόδων, που περιλαμβάνει τεχνολογίες […]

Δείτε ακόμα

Η βασιλόπιτα του ΧΩΜΑ Κιλκίς

Ο αθλητικός σύλλογος ΧΩμάτινος Μηχανοκίνητος Αθλητισμός (ΧΩ.Μ.Α.) Κιλκίς απευθύνει κάλεσμα στα μέλη και σε όλους τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού […]