Κοινωνία

Παρατάθηκε η προθεσμία γιά τις αιτήσεις γιά το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας

Παρατάθηκε έως και την Τετάρτη 26.8.15 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων των ωφελουμένων στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ”Επισιτιστική και βασική υλική συνδρομή για το ταμείο ευρωπαϊκής βοήθειας για τους απόρους (ΤΕΒΑ/ FEAD)” που υλοποιεί το υπουργείο εργασίας – κοινωνικής ασφάλισης & κοινωνικής αλληλεγγύης με τη χρηματοδότηση του ταμείου ευρωπαϊκής βοήθειας για τους απόρους (Τ.Ε.Β.Α.) και με την υποστηρικτική συνδρομή της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς και του δήμου Κιλκίς (αντιδημαρχία κοινωνικής πρόνοιας, πολιτισμού, δόμησης και διαφάνειας και της κοινωφελούς δημοτικής επιχείρησης (ΚΔΕΚ).

Οι ωφελούμενοι καλούνται να υποβάλουν αίτηση:
 Στην κοινωφελή δημοτική επιχείρηση Κιλκίς (Κ.Δ.Ε.Κ.) που στεγάζεται στο δημαρχείο Κιλκίς (Γ. Καπέτα 17) κάθε Τρίτη και Τετάρτη από τις 9 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι (αρμόδια υπάλληλος Ε. Ντάνη)
 Στη διεύθυνση κοινωνικής προστασίας του δήμου Κιλκίς (Θεσσαλονίκης 5), κάθε Πέμπτη και Παρασκευή από τις 9 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσήμερι (αρμόδιοι υπάλληλοι Μ. Καρατάντση, Α. Χριστοδούλου, Χ. Παρχαρίδης)

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν είναι:
 Εκκαθαριστικό φορολογικού έτους 2014
 Ε1 φορολογικού έτους 2014
 Α.Μ.Κ.Α.
 Αστυνομική ταυτότητα
 ΕΤΑΚ (ΕΝΦΙΑ 2014) εάν υπάρχει ακίνητη περιουσία
 Κωδικούς πρόσβασης στο TAXIS

Ωφελούμενοι του προγράμματος θεωρούνται:
-Ενήλικα φυσικά πρόσωπα (άγαμα, διαζευγμένα, σε διάσταση ή χηρεία)
-Οικογένεια φυσικών προσώπων (ένα έγγαμο ζευγάρι ή ζευγάρι με σύμφωνο συμβίωσης με ή χωρίς εξαρτώμενα μέλη).
-Εξαρτώμενα μέλη θεωρούνται: α. Άγαμα τέκνα (ανήλικα, ενήλικα έως 25 ετών που φοιτούν σε σχολές, ενήλικα έως 25 ετών, εγγεγραμμένα στα μητρώα του Ο.Α.Ε.Δ. ή υπηρετούν τη στρατιωτική θητεία β. φυσικά πρόσωπα με ποσοστό αναπηρίας 67% εφόσον είναι άγαμα, διαζευγμένα ή σε χηρεία (τέκνα, αδελφοί και αδελφές ενός εκ των δύο συζύγων) γ. ανιόντες δ. ανήλικα που στερούνται και των δύο φυσικών γονέων.
-Άστεγοι.

Τα εισοδηματικά κριτήρια που έχουν τεθεί από το επιχειρησιακό πρόγραμμα είναι 3.000 ευρώ ετησίως για μεμονωμένα άτομα και 4.500 ετησίως για ζευγάρι προσαυξανόμενο κατά 1.500 ευρώ για κάθε ενήλικο εξαρτώμενο μέλος και 900 ευρώ για κάθε ανήλικο εξαρτώμενο μέλος.

Περισσότερα

Δεν ξεχνώ τα Τέμπη «Ποτέ Ξανά»

Το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, μέσα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα, κόπηκε το νήμα της ζωής για τουλάχιστον 57 ανθρώπους στη φονική σύγκρουση των δύο τρένων στα […]

Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Μετά την εκλογή Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης στο δήμο Παιονίας