Κιλκισιώτικες κουβεντούλες

«Παράδρομοι» και… δρόμοι

Δεν σημειώθηκε τροχαίο στο ύψος της Νέας Σάντας σε κανένα… «παράδρομο» ή «εθνική οδό», όπως με «ευκολία» ισχυρίσθηκαν κάποιοι του χώρου των τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Διότι, ο συγκεκριμένος «παράδρομος» είναι τμήμα αυτής, που με τα ακόμη ισχύοντα δεδομένα ονομάζεται, χάριν επικοινωνιακής διευκολύνσεως, «νέα εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Κιλκίς», συμπεριλαμβανομένη πλέον στους κάθετους άξονες της Εγνατίας οδού, ενώ, μόλις αποπερατωθεί το τμήμα Ασσήρου-Νέας Σάντας, θα ονομάζεται «εθνική οδός Ασσήρου-Κιλκίς»

Όχι, δηλαδή, πχ,… «νεώτερη εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Κιλκίς».

Με την ευκαιρία υπενθυμίζεται, ότι, πάντα σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, «παλαιά εθνική οδός Κιλκίς-Θεσσαλονίκης λογίζεται και ονομάζεται αυτή, που συνδέει τις δύο πόλεις μέσω Κρηστώνης, Καμπάνη, Μανδρών, Α. Παντελεήμονος, Πετρωτού, Μεσαίου, Ν. Φιλαδελφείας και διασταυρώσεως με Μοναστηρίου (το 7ο χιλιόμετρο).

Άλλο αν, μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής των προαναφερθέντων τμημάτων το «παλαιά εθνική οδός’ γι’ αυτόν τον δρόμο θα περάσει… «στο χρονοντούλαπο» της Ιστορίας».

Περισσότερα

Πόντιος και… δεν το «κρύβει»

Ήλθε γιά περιοδεία στον νομό ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργός Φίλιππος Σαχινίδης. Η αρχή έγινε από την […]

Προσκεκλημένος του Προέδρου

Ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων(ΟΕΚ) με τον ομοσπονδιακό πρόεδρο Frank-Walter Steinmeier, στο προεδρικό μέγαρο Schloss Bellevue. Ο Κιλκισιώτης πρόεδρος […]

Φωτοσχόλιο

Από την επίσκεψη της ευρωβουλευτού Μαρίας Σπύράκη στο δημαρχείο Παιονίας

Δείτε ακόμα