Κιλκισιώτικες κουβεντούλες

Παράδοξη σιγή

Πολύς, και …δικαιότατα, ο «θόρυβος» γιά τις ημιτελείς και ατελείς «νευραλγικές» οδικές αρτηρίες του νομού.

Το ίδιο δικαολογημένες και οι φωνές γιά τον προαστιακό σιδηρόδρομο.

Και στις δύο περιπτώσεις οι τοπικοί άρχοντες, παράγοντες και φορείς «πλειοδοτούν» σε παρεμβάσεις, φτάνοντας ενίοτε και σε αντιπαραθέσεις γιά την «πατρότητα» κάποιας πρότασης, «παρακάμπτοντας» συχνά το «δύσμοιρο» επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Κι ας περιλαμβάνονται σ’ αυτό δρόμοι δευτερεύοντες μεν ως προς τις προδιαγραφές τους, πλην όμως εξόχως εξυπηρετικοί γιά τους κατοίκους διαφόρων περιοχών, ιδίως ημιορεινών και ορεινών.

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα του υποτυπώδους επαρχιακού δρόμου, που ενώνει τον Λιθότοπο Σερρών με την Ποντοκερασιά.

Ένας δρόμος, στον οποίο το δημοσιογραφικό συγκρότημα του «Μαχητή» έχει αναφερθεί κατ’ επανάληψιν από ιδρύσεώς του, καθώς η ανακατασκευή του με προδιαγραφές …κανονικού επαρχιακού θα αναβαθμίσει την εκεί οδική σύνδεση, «απογειώνοντας» την συγκοινωνία και την κίνηση στην ορεινή περιοχή των Κρουσίων και συντομεύοντας την χιλιομετρική και χρονική απόσταση της περιοχής της Σιντικής, όπου και η τεχνητή λίμνη-βιότοπος της Κερκίνης, από το Κιλκίς, αποφέροντας ουκ ολίγα σημαντικά οφέλη γιά τον τόπο μας.

Και είναι, αν μη τι άλλο, παράδοξο (ή, μήπως, ..κάτι άλλο;) το ότι, ενώ γιά τα προαναφερθέντα θέματα των πρωτευούσης σημασίας οδικών αρτηριών του νομού όλοι οι τοπικοί άρχοντες και φορείς «φωνάζουν» κάθε λίγο και λιγάκι, γιά τον συγκεκριμένο δρόμο τηρούν «σιγήν ιχθύος», χρόνια τώρα, χωρίς, όπως αναφέρθηκε, να πρόκειται γιά δρόμο …άνευ σημασίας!

Τι «κρύβεται» πίσω από αυτήν, ώστε να δικαιολογείται τέτοια …«μακροβίωσή» της;

Περισσότερα

«Καιρός να ενωθούμε»

Την μνήμη της γενοκτονίας εις βάρος του Ελληνισμού του Πόντου τίμησαν, με εκδήλωσή τους το Σάββατο 13.5.23, οι φίλοι του […]

Γίνεται… πιό συχνά;

Παιδαγωγικό συνέδριο στο Κιλκίς με… εκατόν εικοσιπέντε (125) συμμετοχές, εκ των οποίων οι εκατό (100) από… όλη την χώρα και […]

Άνιση μεταχείριση

Η «Τέχνη» είχε ζητήσει από τον δήμο την διάθεση του συνεδριακού κέντρου το Σάββατο 27 ή Κυριακή 28.5.23 γιά την […]

Δείτε ακόμα