Πολιτισμός

Την Πέμπτη 30 Αυγούστου «Πανσέληνος 2018» με το «Πόλις»

Αναβολή της μουσικής εκδήλωσης της Δευτέρας 27 Αυγούστου, «Στο φως της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου» ανακοίνωσε η εφορεία αρχαιοτήτων Κιλκίς λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών.

Η νέα ημερομηνία της εκδήλωσης ορίστηκε η Πέμπτη 30 Αυγούστου στις 9 το βράδυ, στον κήπο του αρχαιολογικού μουσείου Κιλκίς.

Στο ενημερωτικο δελτίο αναφέρονται τα εξής:

“Στο Φως της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου”, στον κήπο του αρχαιολογικού μουσείου, Πέμπτη 30 Αυγούστου, στις 9 μ.μ., …για τους μύστες νοσταλγικών στιγμών και αισθαντικών στίχων, μια ποιητική-μουσική βραδιά… για να σιγοτραγουδήσουμε …

“Αστέρι μου, φεγγάρι μου, της Άνοιξης κλωνάρι μου, κοντά σου θα’ρθω πάλι, κοντά σου θα’ρθω μιαν αυγή, για να σου πάρω ένα φιλί, και να με πάρεις πάλι …
Αγάπη μου, αγάπη μου η νύχτα θα μας πάρει,
τ’ άστρα κι ο ουρανός, το κρύο, το φεγγάρι …”

Λίγο πριν, στις 8 μ.μ., αρχαιολόγοι της ΕΦΑ Κιλκίς θα περιηγηθούν με τους επισκέπτες στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου, φωτίζοντας πτυχές των προϊστορικών και ιστορικών χρόνων στην περιοχή του Κιλκίς.

Σας περιμένουμε!

Η εφορεία αρχαιοτήτων Κιλκίς συμμετέχει στις πανελλήνιες εκδηλώσεις του υπουργείου πολιτισμού και αθλητισμού για την πανσέληνο του Αυγούστου και διοργανώνει -σε συνεργασία με τον δήμο Κιλκίς, το καλλιτεχνικό – πολιτιστικό σύνολο «Πόλις», τον σύνδεσμο φιλολόγων νομού Κιλκίς «Π. Μουλλάς» και την μακεδονική – καλλιτεχνική εταιρεία «Τέχνη»- τη μουσική εκδήλωση

Το μουσείο θα είναι επισκέψιμο 19.00 – 24.00. Ξεναγήσεις θα πραγματοποιηθούν από αρχαιολόγους, τις ώρες 20.00 & 20.30.

Τα αγαπημένα τραγούδια για το φεγγάρι θα ντύσουν με νότες οι μουσικοί Γιώργος Γεωργός – μπουζούκι, Νίκος Σπυρλιάδης – ηλεκτρική κιθάρα, Δημήτρης Ξυγαλατάς – κρουστά, Αχιλλέας Σπυρλιάδης – πιάνο, και με τη φωνή τους οι τραγουδιστές Ιωάννα Παγλαρίδου, Έφη Ναβροζίδου, Κώστας Λαφτσίδης, Κώστας Κωφίδης και Νατάσα Καββαδία.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

* Παρακαλούμε να μην ξεχάσετε το χαλάκι/μαξιλαράκι & το νεράκι σας καθώς και μέτρα αντικουνουπικής προστασίας σας!

Τηλ. επικοινωνίας: 2310 413 415 (Δευτέρα έως Παρασκευή 07.30 – 15.30)

Όπως κάθε χρόνο, το θέμα συζητήθηκε στο κεντρικό αρχαιολογικό συμβούλιο (ΚΑΣ), τα μέλη του οποίου έδωσαν ομόφωνα το «πράσινο φως» στις εκδηλώσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν από μουσική, χορό, θέατρο και εικαστικές εκθέσεις ως προβολές ταινιών, βραδιές ποίησης, ξεναγήσεις και πολλές ακόμα.

Οι δράσεις του δημοφιλούς θεσμού, που κορυφώνονται τη νύχτα της πανσελήνου, ξεκινούν σε κάποιες περιοχές την Παρασκευή 24 Αυγούστου, ενώ σε κάποιες άλλες συνεχίζονται ως τη Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018.

Σημειώνεται πως η πανσέληνος του Αυγούστου 2017 προσέλκυσε πάνω από 75.000 επισκέπτες που κατέκλυσαν αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη την επικράτεια.

Το υπουργείο πολιτισμού και αθλητισμού διοργανώνει από το 2002 με επιτυχία τις εκδηλώσεις της αυγουστιάτικης πανσελήνου προσφέροντας τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία στο κοινό σε μια καλοκαιρινή βραδιά κάτω από το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού. Η πανσέληνος του Αυγούστου 2018 έχει ενταχθεί στις εκδηλώσεις του ευρωπαϊκού έτους πολιτιστικής κληρονομιάς 2018.

Όπως πάντα, η είσοδος σε όλους τους χώρους είναι ελεύθερη για το κοινό.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Συνάντηση Σ.Παραστατίδη με τον δήμαρχο Κιλκίς Δ.Κυριακίδη