Αθλητισμός

Πανελλήνια επίδοση από τον Κυριάκο Ζώτο

Μία ακόμη «χρυσή» στιγμή στο ήδη λαμπρό πρώτο «κεφάλαιο» της σταδιοδρομίας του προσέθεσε ο ρίπτης του ΓΣ Μανδρών και εκ των κορυφαίων μονάδων του κιλκισιώτικου αθλητισμού Κυριάκος Ζώτος.
Ο 19χρονος Κιλκισιώτης πρωταθλητής και σπουδαστής στο τμήμα επιστήμης φυσικής αγωγής και αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) Θεσσαλονίκης, κατά την διάρκεια ημερίδας στο κλειστό προπονητήριο κλασικού αθλητισμού του δημοτικού αθλητικού κέντρου Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, κατέρριψε την πανελλήνια επίδοση στην σφαιροβολία κλειστού στίβου εφήβων με 17,87μ., έναντι 17,45μ. της προηγουμένης του Νίκου Ποτουρίδη από το 2005.
Έτσι, «χάραξε» με ανεξίτηλα γράμματα το όνομά του στην ιστορία της κατηγορίας εφήβων του δυσκολώτερου αγωνίσματος των ρίψεων, καθώς η πρόοδος σ’ αυτό ακολουθεί αντικειμενικώς πολύ βραδύτερους ρυθμούς από ό,τι στα άλλα, εξ ου και ο σαφέστατος μικρότερος αριθμός κατόχων της πανελλήνιας επίδοσης.
Στην ίδια ημερίδα ο Κυριάκος Ζώτος, που πρόσθεσε έναν ακόμη «κρίκο» στην «αλυσίδα» των διακρίσεων του κιλκισιώτικου κλασικού αθλητισμού, έκανε ακόμη πιό λαμπρή την παρουσία του σημειώνοντας και νέα ατομική επίδοση στην κατηγορία των ανδρών (σφαίρα 7,257κ. έναντι 6κ. της κατηγορίας εφήβων) με 16,70μ., καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση.
Οι επιδόσεις αυτές είναι δηλωτικές δυνατοτήτων επίτευξης του σημαντικότερου φετινού αντικειμενικού σκοπού του πληθωρικού Κιλκισιώτη πρωταθλητή, που είναι η συμμετοχή στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων ανοικτού στίβου, πάντοτε στο αγώνισμα της σφαιροβολίας, εφ’ όσον υπερβεί το υψηλότερο των 18,30μ. είτε στον κλειστό είτε στον ανοικτό στίβο.
Γι’ αυτό, ακριβώς, ο Κυριάκος Ζώτος αναμένεται να δώσει το «παρών» σε όλες τις «ανταγωνιστικές» εκδηλώσεις κλειστού στίβου (ημερίδες, πρωταθλήματα) πριν προετοιμασθεί ειδικότερα γιά τις αντίστοιχες του ανοικτού.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Την ανάκληση της ΚΥΑ που υποχρεώνει τις επιχειρήσεις να επιστρέψουν στους παρόχους ενέργειας τις επιδοτήσεις ζητά το Επιμελητήριο Κιλκίς

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς Χρήστος Χατζημλάδης απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, τον […]

ΚΑΒΑΛΑ 1934 – ΝΕΕΣ ΚΑΒΑΛΕΣ 2024… 90 ΧΡΟΝΙΑ

Συμπληρώνονται φέτος ενενήντα (90) χρόνια, από τη γεωργική αποκατάσταση διακοσίων οικογενειών ανέργων καπνεργατών Καβαλιωτών στο δήμο Παιονίας στη περιοχή Πολυκάστρου (Νέες Καβάλες), […]