Πολιτική

Π.Αμοιρίδης: «Διαφοροποίηση στις δημοτικές εκλογές δεν σημαίνει βλάβη στο κόμμα»

Κριτική στον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Κιλκίς ΝΔ, με αφορμή την απόφαση του για απομάκρυνση στελέχους της από τον τομέα ευθύνης του, επειδή αυτό επέλεξε εν όψει των δημοτικών εκλογών άλλο συνδυασμό από αυτόν που υπέδειξε το κόμμα, ασκεί το στέλεχος της ΝΔ Παναγιώτης Αμοιρίδης.

Στην σχετική έγγραφη δήλωσή του ο κ. Αμοιρίδης ανφέρει τα εξής:

“Κύριε Πρόεδρε
Προφανώς, ο ρόλος σας επιβάλλει να τηρήσετε κάποιες διαδικασίες και κανόνες ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ο υπέρτερος όμως κανόνας είναι το καλό της παράταξης, συνδυαζόμενο με το καλό της τοπικής κοινωνίας που εκπροσωπείτε.

Ο επιζητούμενος αυτός συνδυασμός, πιστεύω ότι θα οδηγούσε την επομένη των εκλογών, στελέχη και υποψήφιους που προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία ή στήριξαν συνδυασμούς και προσπάθειες της παράταξης από διάφορες θέσεις, σε συμπαράταξη ή σε σύμπνοια για την πρόοδο του τόπου.

Όλοι, λίγο ή πολύ, έχουμε ακολουθήσει και προσωπικές επιλογές, διαφοροποιούμενοι από τις στενές κομματικές γραμμές, σε διάφορες εκλογικές αναμετρήσεις.

Ο μη διαφοροποιηθείς πρώτος τον λίθον βαλέτω.

Στις επιμελητηριακές εκλογές του 2006 που ήμουν υποψήφιος Πρόεδρος, προτάθηκα ως τέτοιος μέσα από μια διαδικασία αναζήτησης υποψηφίου από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Η υποψηφιότητά μου όμως, δε στηρίχθηκε τελικά από όλο το χώρο της ΝΔ. Υπήρξαν άλλες εκτιμήσεις από θεσμικούς και μη παράγοντες του κόμματος, οι οποίοι είχαν άλλες προτεραιότητες.

Μεταξύ των διαφοροποιηθέντων, που το φώναξαν κιόλας, ήσουν και εσύ πρόεδρε.

Από τότε όμως, έχουμε συνεργασθεί, έχουμε αντιμετωπίσει εκλογικές διαδικασίες και συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε στο πλαίσιο είτε κομματικών είτε άλλων δραστηριοτήτων, κινούμενοι στην τοπική κοινωνία που αγαπάμε και θέλουμε να συμβάλλουμε στην πρόοδό της.

Ας κάνουμε λοιπόν όλοι τις υπερβάσεις μας, αφήνοντας περιθώρια συνεργασίας στον κομματικό χώρο που ανήκουμε και βέβαια στον τόπο που ζούμε”.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]