Γενικά

«Παλιά νομαρχία»: Από ιδιοκτήτης… ενοικιαστής ο δήμος Κιλκίς!

Στο δημοτικό συμβούλιο της Τρίτης 2.2.21 η διοίκηση του δήμου έφερε θέμα γιά την αποδοχή των όρων κατά χρήσιν παραχωρήσεως της «παλιάς νομαρχίας» προς τον δήμο Κιλκίς, σύμβαση μεταξύ Δημοσίου και δήμου.

Μάλιστα την εισήγηση την έκανε ο ίδιος ο δήμαρχος Δημήτρης Κυριακίδης.

Το θέμα ψηφίστηκε αλλά με πολλά ερωτηματικά. Χαρακτηρίσθηκε δε ήττα γιά τον δήμο και ζημιά γιά το Κιλκίς από μερίδα δημοτικών συμβούλων.

Όλοι εμείς γνωρίζαμε από το 2018, ότι η διοίκηση Σισμανίδη ζήτησε την κυριότητα και την εξαίρεση του κτιρίου από το υπερταμείο των «μνημονίων».

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, εν πρώτοις, εξαίρεσε το κτίριο από το υπερταμείο, και… εν δευτέροις συμφώνησε γιά την δωρεάν παραχώρηση κατά κυριότητα του κτιρίου με το οικόπεδό του στον δήμο Κιλκίς.

Μετέπειτα μάθαμε, επίσης, ότι τον Νοέμβριο του 2019 υπεγράφη η απόφαση κατά κυριότητα παραχώρησης του εμβληματικού κτιρίου με το οικόπεδό του στον δήμο Κιλκίς από τον υφυπουργό οικονομικών αρμόδιο γιά την δημόσια περιουσία Απόστολο Βεσυρόπουλο, παρουσία του τοπικού μας βουλευτή και υφυπουργού Γιώργου Γεωργαντά. Χαράς ευαγγέλια τότε από την διοίκηση του δήμου.

Έλα ντε, που δεν ήταν έτσι, κατά όπως μας τα έλεγαν. Το αποτέλεσμα διαψεύδει τις φωτογραφίες και τις δηλώσεις, και ο δήμος Κιλκίς δεν αποκτά το ιστορικό κτίριο.

Γιατί άλλο να είσαι ιδιοκτήτης κι άλλο ένοικος, έστω με μηδενικό ενοίκιο γιά κάποια χρόνια.

Προσέξτε, όμως, οποιαδήποτε στιγμή θέλει το Δημόσιο κάνει έξωση στον δήμο Κιλκίς μονομερώς, και χωρίς καν να τον ρωτήσει.

Αλήθεια, τον Νοέμβριο του 2019 υπεγράφη η παραχώρηση κατά κυριότητα; Αυτό το έγγραφο, που υπεγράφη, από τον κ. Βεσυρόπουλο, είναι στην κατοχή του δήμου Κιλκίς; Αν όχι, γιατί, και αν ναι, γιατί δεν δημοσιοποιήθηκε το περιεχόμενό του;

Εφ’ όσον ο δήμος Κιλκίς έμαθε, ότι δεν του παραχωρείται η «παλιά νομαρχία» κατά κυριότητα δωρεάν, εδώ που ανήκει, γιατί δεν «κίνησε γη και ουρανό», γιά να το καταφέρει εδώ και δεκαπέντε μήνες, αλλά άφησε να εξελιχθούν δυσάρεστα τα γεγονότα;

Εύστοχα το ανέφερε στην τοποθέτησή του ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Τσαντάκης ζητώντας ενεργοποίηση όλων των κοινωνικών, πολιτιστικών και πολιτικών φορέων του τόπου. Ο ίδιος άνθρωπος, όταν ήταν αντιδήμαρχος πολιτισμού, είχε ενεργοποιηθεί προς κάθε κατεύθυνση, γιά να επιτευχθεί η απόκτηση του κτιρίου, είχε καταφέρει πολλά και γνωρίζει την υπόθεση καλύτερα.

Η απάντηση του δημάρχου στο συμβούλιο ήταν, ότι εκείνο το δελτίο Τύπου του Νοεμβρίου 2019, που αφορά στην ιστορία του Κιλκίς, με τη φωτογραφία των κκ Βεσυρόπουλου και Γεωργαντά δεν το εξέδωσε ο δήμος Κιλκίς….

Ε και τι αλλάζει μ’ αυτό;Η δεξιά μου δεν γνωρίζει τι ποιεί η αριστερά μου;

Το σίγουρο είναι ότι ο δήμος Κιλκίς παρέδωσε αμαχητί κάτι, που του ανήκει.

Εν τέλει, όποια κι αν είναι η αλήθεια και όποιο το ψέμμα γι’ αυτό το έργο Τέχνης, που λέγεται «παλιά νομαρχία», αυτό πρέπει να αποτελεί ιδιοκτησία του Κιλκίς και πρέπει να διασωθεί.

Η προσπάθεια πρέπει να ξεκινήσει και να ενταθεί.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα