Πολιτική

Νέο «όχι» της ΕΛΜΕ στην αξιολόγηση προάγγελος στάσεων εργασίας

Με στάσεις εργασίας κατά την διάρκειά τους «απαντά» η ΕΛΜΕ στην εκ μέρους του υπουργείου διοργάνωση σεμιναρίων γιά αξιολόγηση των εκπαιδευτικών από τους διευθυντές.
Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
«Όπως-όπως, και με σκοτεινές διαδικασίες, προωθεί το υπουργείο τα σεμινάρια των διευθυντών για την αξιολόγηση. Την ίδια στιγμή που ο υπουργός παιδείας παραδέχεται ότι λείπουν 22.000 εκπαιδευτικοί και δηλώνει κυνικά ότι το θέμα αυτό θα αντιμετωπιζόταν με συγχωνεύσεις (!), το υπουργείο καλεί τους διευθυντές για να τους μάθει πώς θα αξιολογήσουν τους συναδέλφους, προσπαθώντας να τους κάνει συνένοχους στην άθλια πολιτική των απολύσεων.
Το επόμενο διάστημα είναι βέβαιο ότι θα επιχειρηθεί να στηθεί ένα τέτοιο σεμινάριο και στο Κιλκίς. Καλούμε τους διευθυντές, ως μέλη του συνδικάτου, να απέσχουν από τα σεμινάρια αυτά (όπως κι από οποιαδήποτε διαδικασία αξιολόγησης) και τους υπόλοιπους συναδέλφους δυναμικά και αποφασιστικά να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις για τη ματαίωση των σεμιναρίων.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κιλκίς κηρύσσει από τώρα κιόλας τρίωρη στάση εργασίας για τις ώρες διεξαγωγής των σεμιναρίων που συμπληρώνονται από τις αντίστοιχες στάσεις εργασίας της ΟΛΜΕ για να έχουν συνδικαλιστική κάλυψη οι διευθυντές που δεν είναι διατεθειμένοι να τα παρακολουθήσουν, αλλά και οι συνάδελφοι που θα πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις της ΕΛΜΕ στον χώρο διεξαγωγής των σεμιναρίων της ντροπής.
Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο.
Οχι στην αξιολόγηση-χειραγώγηση. Οχι στις απολύσεις.
Ολοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα