Πολιτική

Οργανώνεται η παράταξη «Συμμετέχω» για την νέα περίοδο του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη μετά της δημαιρεσίες στο δήμο Κιλκίς συνάντηση στελεχών του συνδυασμού «Συμμετέχω – Ο δήμος στα χέρια του πολίτη», εκλεγέντων και μη, με αντικείμενο τον προγραμματισμό, την λειτουργία και την στρατηγική και τακτική του συνδυασμού στο δημοτικό συμβούλιο.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται τα εξής:

«Μετά την ορκωμοσία των νέων δημοτικών συμβούλων και εν όψει της νέας τετραετούς περιόδου λειτουργίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, προσκλήθηκαν όλοι οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι που συμμετείχαν στον συνδυασμό «Συμμετέχω» με επικεφαλής τον Δημήτρη Αγαθόπουλο, για ενημέρωση, προγραμματισμό και οργανωτικά ζητήματα.

Επαναβεβαιώθηκε από όλα τα μέλη η συνεχής λειτουργία της παράταξης, ως συγκροτημένο σύνολο στο οποίο θα συζητούνται και θα λαμβάνονται συλλογικώς οι αποφάσεις για μείζονα θέματα όταν αυτό απαιτείται.

Την εισήγηση έκανε ο επικεφαλής της παράταξης κ. Αγαθόπουλος, με παρόντες και τους άλλους δύο δημοτικούς συμβούλους κκ Αναστασιάδου και Σεϊτανιώτη.

Το πρώτο θέμα αφορούσε στις ριζικές αλλαγές που επέφεραν οι τροπολογίες της Κυβέρνησης στον νέο ψηφισθέντα νόμο «Κλεισθένη», βάσει του οποίου εκλέχτηκαν όλοι οι δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, με βασικό στόχο την κατάργηση της απλής αναλογικής.

Ενημερώθηκαν για την αντισυνταγματικότητα των τροπολογιών, για την κατάργηση της αναλογικότητας με διορισμένη την πλειοψηφία των συμβούλων στις επιτροπές, την υποβάθμιση του ρόλου των δημοτικών συμβούλων στο δημοτικό συμβούλιο, την αφαίρεση της δυνατότητας των τοπικών συμβουλίων να παίρνουν κάποιες αποφάσεις για τοπικά ζητήματα, την αντιδημοκρατική δυνατότητα να γίνονται συμπράξεις δημοτικών συμβούλων ή παρατάξεων μόνο με την παράταξη που εκλέχτηκε ο δήμαρχος και όχι οι αντιπολιτευόμενες μεταξύ τους, μια σειρά ρυθμίσεων που διευκολύνουν τις συναλλαγές, τα ρουσφέτια και την διαφθορά και τέλος ουσιαστικά αφαιρούν την δυνατότητα από τους δημοτικούς συμβούλους να καταθέτουν προτάσεις επί θεμάτων του Προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος αλλά ολοκληρωμένα προγράμματα, κάτι το οποίο είναι τεχνικά αδύνατο.

Σύντομα θα υπάρξει σχετική αναλυτική ενημέρωση και αρθρογραφία.

Δεύτερο θέμα συζήτησης ήταν η χωροθέτηση για την ανέγερση Δικαστικού Μεγάρου. Αφού μέχρι στιγμής δεν υπήρξε καμμία αναλυτική ενημέρωση από την πλευρά του νεοεκλεγέντα δημάρχου, οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης, με δική τους πρωτοβουλία, ενημερώθηκαν διεξοδικά από θεσμικούς παράγοντες και επιστημονικούς φορείς, για το όλο θέμα.

Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία και μετά από διεξοδική συζήτηση το σώμα συμφωνεί για την οριστική επίλυση του προβλήματος για την κατασκευή Δικαστικού μεγάρου και την τελική απόφαση για την χωροθέτησή του θα την λάβει μετά από τις οριστικές γνωμοδοτήσεις των αρμόδιων θεσμικών οργάνων και υπηρεσιακών παραγόντων, πριν έρθει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο.

Επίσης αποφασίστηκε η συμμετοχή των δημοτικών συμβούλων της παράταξης στις επιτροπές του Δημ. Συμβουλίου και ορίσθηκαν οι υποψηφιότητες. Ο κ. Αγαθόπουλος προτάθηκε για την επιτροπή Ποιότητας Ζωής με αναπληρωματικό τον κ. Σεϊτανιώτη και η κ. Ανασατασιάδου στην επιτροπή Οικονομικών με αναπληρωματικό τον κ. Αγαθόπουλο.

Τέλος ενημερώθηκαν τα μέλη της παράταξης για την κατάσταση που θα επικρατήσει στον καταυλισμό της Νέας Καβάλας μετά την έλευση 1400 περίπου προσφύγων από την Μόρια της Λέσβου επί πλέον από τους ήδη εγκατεστημένους 950. Αποφασίστηκε τα μέλη της παράταξης να συνδράμουν στην προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων που τυχόν θα παρουσιαστούν.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Συμμετέχω» Δημήτρης Αγαθόπουλος, το προηγούμενο διάστημα, επισκέφθηκε όλα τα τμήματα του Δήμου για γνωριμία με το προσωπικό και σχετική ενημέρωση για τις αρμοδιότητες του κάθε τμήματος».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Συνάντηση Σ.Παραστατίδη με τον δήμαρχο Κιλκίς Δ.Κυριακίδη