Πολιτική

Ο.Τσαβδαρίδης: Γιά τα τόσα προβλήματα της χώρας τι κάνει το πολιτικό προσωπικό της;

«Ο άνθρωπος φύσει πολιτικόν ζώον»( ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ)

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973 ήταν η κορυφαία αντιδικτατορική εκδήλωση και ουσιαστικά προανήγγειλε την πτώση των Συνταγματαρχών, οι οποίοι από την 21 Απριλίου 1967 είχαν επιβάλει καθεστώς δικτατορίας στη χώρα.

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε στις 14 Φεβρουαρίου 1973, όταν ξεσηκώθηκαν οι φοιτητές της Αθήνας και συγκεντρώθηκαν στο Πολυτεχνείο. Ζητούσαν την κατάργηση του Ν.1347, ο οποίος προέβλεπε την υποχρεωτική στράτευση όσων ανέπτυσσαν συνδικαλιστική δράση κατά την διάρκεια των σπουδών τους. Η αστυνομία, παραβιάζοντας το πανεπιστημιακό άσυλο, εισήλθε στον χώρο του ιδρύματος, συνέλαβε 11 φοιτητές και τους παρέπεμψε σε δίκη με την κατηγορία της «περιύβρισης αρχής». Οι 8 καταδικάστηκαν σε διάφορες ποινές, ενώ περίπου 100 άλλοι αναγκάστηκαν να διακόψουν τις σπουδές τους και να ντυθούν στο χακί.

Επειδή φίλοι μου έζησα τα γεγονότα εκείνα, καθότι ήμουν από τους λίγους Κιλκισιώτες που δήλωσα παρών την ημέρα που μπήκε η αστυνομία στο πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης, θέλω με πολύ σοβαρότητα υπευθυνότητα και ειλικρίνεια να καταθέσω, ότι παρόντες στις συγκεντρώσεις εκείνες, που ήταν πολυπληθείς, ήταν φοιτητές όλων των κομμάτων, και αυτό το τονίζω ιδιαίτερα για να μην γίνεται κομματική εκμετάλλευση σήμερα από ορισμένα κόμματα.

Φίλες και φίλοι τα χρόνια πέρασαν, η δημοκρατία στην χώρα μας έχει αποκατασταθεί , ωστόσο όλοι διαπιστώνουμε ότι κάτι δεν πάει καλά, παρατηρούμε συνέχεια παραβατικές συμπεριφορές πολιτών, για να μην πω συνεχείς παράνομες πράξεις , δηλαδή με απλά λόγια βλέπουμε όλοι μας, ότι δεν είμαστε μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα.

Παρατηρώντας καθημερινά τα ΜΜΕ διαπιστώνουμε:

– Ότι ένας αριθμός φοιτητών και σήμερα ακόμα, συνέχιζε να γράφει συνθήματα, κατά κανόνα, ακραία, χυδαία και κυρίως πολιτικού περιεχομένου, στους τοίχους των πανεπιστημιακών κτιρίων, παραβιάζοντας κάθε κριτήριο αισθητικής και προφανώς, καταστρατηγώντας τη δημόσια και ιδιωτική ιδιοκτησία.

– Οι επιφάνειες μνημείων, ανδριάντων και αγαλμάτων επικαλύπτονται και βεβηλώνονται, συχνά, με τουλάχιστον αντιαισθητικά συνθήματα και γκράφιτι, προσβάλλοντας τη μνήμη σημαντικών προσωπικοτήτων της ιστορίας και του πολιτισμού.

– Ένας αριθμός οδηγών σταθμεύει το αυτοκίνητο του κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να στερεί τουλάχιστον μία θέση στάθμευσης σε οδηγούς που αναζητούν να σταθμεύσουν τα αυτοκίνητα τους.

– Οι παραλίες, σχεδόν πανελλαδικά, στενάζουν από σκουπίδια, κυρίως άδεια πλαστικά μπουκάλια νερού, κύπελλα καφέ, αποτσίγαρα, αποφάγια.

– Το πέταγμα του αποτσίγαρου ή ακόμη και του άδειου πακέτου από το παράθυρο του αυτοκινήτου και βέβαια το άδειασμα του σταχτοδοχείου του αυτοκινήτου στους φωτεινούς σηματοδότες αποτελούν μια συνηθισμένη ενέργεια.

– Παρατηρούμε επίσης βανδαλισμούς και καταστροφές των στεγάστρων των αστικών και υπεραστικών συγκοινωνιακών φορέων και των τηλεφωνικών θαλάμων.

– Καταγράφονται συχνά δολιοφθορές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

– Η παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη, του μονόδρομου, καθώς και η αφαίρεση της προτεραιότητας από αρκετούς οδηγούς θεωρείται όχι μόνο φυσιολογική αλλά και μάγκικη κοινωνική στάση .

– Έρχεται το Καλοκαίρι στην χώρα μας, και αντί να το χαρούμε, σκεφτόμαστε τι θα καεί φέτος και ποιοί θα καούν από την φωτιά .

Θυμίζω για να μην παρεξηγηθώ, ότι αυτά τα γεγονότα που προανέφερα, συμβαίνουν με όλες τις δημοκρατικές κυβερνήσεις που κατά περιόδους έχουν διοίκηση αυτήν την χώρα.

Αναρωτιέμαι ωστόσο πολλές φορές, τι φταίει σήμερα και υπάρχει αυτή η παραβατική συμπεριφορά από πολίτες αυτής της χώρας;

Αναρωτούνται δικαίως κάποιοι πολίτες, αυτήν την δημοκρατία ονειρευόταν οι φοιτητές και ο λαός της χώρας μας στις 17-11-1973 όταν αντισταθήκαν κατά του δικτατορικού καθεστώτος; ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΟΧΙ .

 

Ποιός φταίει, λοιπόν, και δεν είμαστε μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα;

 

Κατά την άποψη μου, αυτοί που φταίνε κυρίαρχα είναι οι έλληνες πολιτικοί, που εδώ και 50 χρόνια δεν κατάφεραν να συνεννοηθούν μεταξύ τους, όσον αφορά την καλύτερη δημόσια οργάνωση της χώρας, την καλύτερη οργάνωση στην κοινωνική παιδεία, την οικονομία, την υγεία, την εθνική μας πολιτική, την κλιματική αλλαγή κλπ. Δυστυχώς το πολιτικό σύστημα συνεχίζει να λειτουργεί με έναν απαράδεκτο και άδικο τρόπο, όπου λείπει η πραγματικη δικαιοσύνη, ο νόμος και η κοινή λογική, διότι κάθε ενέργεια των πολιτικών μας καλύπτεται κάτω από έναν κομματικό μανδύα, ο οποίος θα τους φέρει με τον ένα η τον άλλο τρόπο σύντομα στην κυβέρνηση.

Εν πάση περιπτώσει καταλήγοντας τονίζω, ότι η ασυνεννοησία του πολιτικού συστήματος της χώρας ( στην οικονομία , παιδεία, υγεία , εθνική πολιτική, κλιματική αλλαγή κλπ ), είναι αυτό που οδηγεί έναν απροσδιόριστο αριθμό Ελλήνων πολιτών, να δίνει καθημερινά και συχνά δείγματα έλλειψης κοινωνικής παιδείας, η οποία αποτυπώνεται στη συμπεριφορά τους με χαρακτηριστικά γνωρίσματα την αγένεια, την έλλειψη σεβασμού την έλλειψη αισθητικής, την ασυνέπεια, την ανευθυνότητα για να μην αναφέρω και μια πιο σκληρή λέξη την βαρβαρότητα- εγκληματικότητα . Αυτά τα δείγματα συμπεριφοράς, που ενδεχομένως, από ορισμένους να εκλαμβάνονται ως μικρής πολιτισμικής και κοινωνικής εμβέλειας και σημασίας, φανερώνουν ωστόσο παγιωμένες αντιλήψεις, νοοτροπίες και πρακτικές, οι οποίες, δύσκολα ανατρέπονται.

 

Υστερόγραφο : Διαπιστώνω ότι στενοχωρούν ωρισμένους πολίτες του Κιλκίς οι δημόσιες τοποθετήσεις μου. Με ρωτούν γιατί τα γράφω αφού όλα αυτά είναι γνωστά;

Απάντηση στους ανησυχούντες φίλους μου:   Πάνω από όλα, αγαπητοί μου φίλοι, είμαι Έλληνας πατριώτης, Ορθόδοξος Χριστιανός, και αγαπώ πάρα πολύ τον παραμελημένο νομό μου. Τους ενημερώνω, ότι το πολίτευμα της χώρας είναι η «Δημοκρατία», και θα λέγω την άποψη μου, όσο υπάρχουν μεγάλα προβλήματα.

– Γιατί φίλοι μου, η Ελλάδα χρεωστάει πάνω από 400δισ ευρώ.

-Γιατί πολλοί συμπολίτες μας χάνουν άδικα την πρώτη κατοικία τους.

-Γιατί βλέπω την παραβατικότητα – εγκληματικότητα στους νέους μας, ( δεν υπάρχει κοινωνική παιδεία).

-Γιατί η Πατρίδα μας έχει γίνει <ξέφραγο αμπέλι>, εισέρχονται στην χώρα μας άνθρωποι που δεν γνωρίζουμε τον ρόλο τους.

-Γιατί στις δημόσιες υπηρεσίες άλλοι υπάλληλοι δουλεύουν, και άλλοι πολύ απλά   μας <δουλεύουν>.

-Γιατί οι νόμοι που εφαρμόζονται στην Ελλάδα αλλάζουν καθημερινά όπως τα πουκάμισα.

-Γιατί οι φόροι είναι άδικοι και πολύ μεγάλοι.

-Γιατί υπάρχει υπογεννητικότητα και η Ελλάδα αντί να μεγαλώνει μικραίνει.

-Γιατί οι νέοι μας φεύγουν στο εξωτερικό.

-Γιατί το εισόδημα των αγροτών και κτηνοτρόφων έχει συρρικνωθεί.

-Γιατί η βιοτεχνία στην χώρα μας έχει εξαφανιστεί.

-Γιατί πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες «φυτοζωούν».

-Γιατί οι συνταξιούχοι, εκτός των άλλων, έχουν χάσει το δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα.

-Γιατί πολλοί συμπολίτες μας ζουν με την ελεημοσύνη του κράτους .

-Γιατί η Ε.Ε. πηγαίνει τα εργοστάσια της στην Τουρκία και όχι στην Ελλάδα .

-Γιατί μπαίνεις σε ορισμένα νοσοκομεία όρθιος και φεύγεις οριζόντια.

-Γιατί ένα έργο ξεκινά σήμερα και τελειώνει μετά από 20 χρόνια.

-ΓΙΑΤΙ , ΓΙΑΤΙ , ΓΙΑΤΙ.

Φίλες και φίλοι, για να μην σας κουράσω, σταματώ εδώ, και ερωτώ τι κάνει για όλα αυτά το πολιτικό προσωπικό της χώρας;

Περισσότερα

Κιλκισιώτικη «σφραγίδα» στην προεδρεία και δράση της συνομοσπονδίας μεταναστευτικών οργανώσεων Γερμανίας

Στον διάλογο, στον οποίο προσκάλεσε τους φορείς πολιτών προερχομένων από μετανάστευση η καγκελαρία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Γερμανίας, στο Βερολίνο, […]

Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Μετά την εκλογή Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης στο δήμο Παιονίας